×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МВР ще назначи още 1260 гранични полицаи


07 Март 2023, Вторник, 15:00 ч.
Автор: Флагман

Ще бъдем безкомпромисни към участието на служители в незаконна дейност, обеща вътрешният министър

Министерството на вътрешните работи предстои да назначи още 1260 гранични полицаи, съобщи днес служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. "Ако искаме да спрем вълната, която се надига, трябва да вложим всички свои усилия", посочи той.

Силовото ведомство отчита над 40% увеличение на мигрантския натиск от началото на годината в сравнение със същия период на миналата. За миналата година са предотвратени над 168 000 опита за незаконно влизане в страната. Възможно е част от лицата, самостоятелно завърнали се във вътрешността на съседни държави, след като са установили наличие на български патрули и постове по линията на държавната граница, да са направили повече от един опит за преминаване на територията на България, уточняват от гранична полиция. 

Българските гранични власти са задържали 2298 граждани на трети страни на вход на външни и вътрешни граници, което показва увеличение с 66% спрямо предходната година, сочи годишният анализ на ГД" Гранична полиция". За незаконно влизане извън зоната на граничните пунктове са задържани 1915 лица, а на ГКПП - 383 лица. Най-много от задържаните за нарушаване на държавната граница са гражданите на Сирия, Афганистан, Ирак, Мароко и др. На граничните пунктове са установени 12 008 лица и 160 автомобила, обявени за издирване.

От задържаните за каналджийска дейност лица на българо-турската граница са 191, на българо-сръбската граница – 94, на българо-румънската граница – 40, на българо-гръцката граница – 11, на въздушна граница – 3 и 2 на границата с Р Северна Македония, посочват от МВР.

Демерджиев потвърди уверението за съдействие от Европейската комисия за материално обезпечаване на 110 км от българо-турската граница – в областта на наземното и въздушно наблюдение, както и за получаването на нови автомобили. „Ще бъдем безкомпромисни към участието на служители в незаконна дейност, но във всичко останало имате пълната ми подкрепа, целият наличен ресурс на държавата ще бъде впрегнат за нуждите на охраната на границата", подчерта вицепремиерът и министър на вътрешните работи.

По думите на главния секретар на МВР е наложително подобряването на комуникацията с останалите служби на министерството и осъществяването на по-бърз обмен на оперативна информация между дежурните части. „ Ще подкрепим политическото ръководство за вашето по-добро материално обезпечаване, защото високо оценяваме усилията, които полагате ежедневно, ежечасно на границата“, заяви главен комисар Тодоров.


В категории: Животът


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Боян
07.03.2023 16:48:23
0
9
Първо да изчисти всички "пенсионери с оставане",вече осма година са на двойна ясла-и пенсия,и заплата!!!Докога?????
1.
гражданин
07.03.2023 16:31:47
0
6
МВР ДОБРЕ Е РЕШИЛ ДА НАЗНАЧИ 1260 ПОЛИЦАЙ В ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ .Вероятно няма намерение да освобождава АПЗ придобили право на пенсия която си получава както и си вземат заплатата .След тяхното освобождаване отново ще настъпи глад за полицаи за границата .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Наскоро водещата беше гост в епизод №1000 на култовата тв рубрика и отново тръгнаха коментариите дали блондинката няма да се завърне в Нова телевизия Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Той не намери мъжкото в себе си, за да им го каже в очите, бясна е звездата от първия сезон Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Скокът е пет пъти  Нещо неприятно се случи с тази естрадна легенда Нещо неприятно се случи с тази естрадна легенда Апаши разбили апартамента на 85-годишната певица и свили всичките ѝ ценности Вече не съм мамино синче номер едно, хвали се Сашо Кадиев Вече не съм мамино синче номер едно, хвали се Сашо Кадиев Изместиха ме, детронираха ме,  Как Капките се превърнаха в най-успешния тв формат в България Как Капките се превърнаха в най-успешния тв формат в България 11000 души изгледаха на живо финала на шоуто за имитации, милиони бяха пред малките екрани  Свиреп крадец се завърна тайно в България под чужда самоличност Свиреп крадец се завърна тайно в България под чужда самоличност Според думите на запознати, Иван Турчина се укрива от органите на реда във Варна, в къща в квартал „Виница“, предоставена му за ползване от морския престъпен авторитет Николай Тошев – Чирпанския Дали мама ми повлия в "Ергенът"? Няма да се боря с хорското мнение, животът ми продължава, обяви Алек Дали мама ми повлия в "Ергенът"? Няма да се боря с хорското мнение, животът ми продължава, обяви Алек Каквото и да кажа – хората ще си вадят изводи, но не ми е повлияла, кълне се Алек
Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори