×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Германия иска да строи завод за танкове в Украйна


04 Март 2023, Събота, 17:30 ч.

По настоящем германският концерн планира да подготви до около 250 танка за войната

Западните съюзници усилено събират танкове за Украйна от месеци - но страната вероятно се нуждае от още стотици. Сега германският концерн Rheinmetall преговаря с Киев за създаване на собствена производствена база за най-новия германски танк Panther ("Пантера"), пише германското списание Шпигел .

Оръжейната група Rheinmetall преговаря за изграждането на завод за танкове на украинска земя. "Завод на Rheinmetall може да бъде построен в Украйна за около 200 милиона евро", каза шефът на компанията Армин Папергер пред вестник Rheinische Post. Той може да произвежда до 400 основни бойни танка тип Panther годишно. Разговорите с украинското правителство са "обещаващи". Папергер се надява на решение "в рамките на следващите два месеца", предава news.bg.

Шефът на Rheinmetall беше убеден, че заводът може да бъде защитен от руски въздушни нападения. "Защитата от противовъздушна отбрана не би била трудна." Украйна се нуждае от 600 до 800 танка за победа, подчерта шефът на Rheinmetall. За да се събере такова количество, трябва бързо да започне изграждането на нови танкове. "Дори ако Германия се откаже от всичките 300 танка Leopard 2, с които разполага Бундесверът, това пак ще бъде твърде малко".

По настоящем германският концерн планира да подготви до около 250 танка за войната в Украйна: "Ние работим на пълна скорост", каза Папергер. "Вече сме въвели в експлоатация повече от 40 бойни машини на пехотата Marder, а до края на годината те ще бъдат около 100. От 50 Leopard 2A4 са готови около 30 танка. Има и около 100 по-стари танка Leopard 1, от които в момента можем да направим 88 отново използваеми.

Папергер очаква войната да продължи "вероятно с години". "Западните съюзници изпращат достатъчно оръжия там, за да може Украйна да се защити, но днес украинците нямат достатъчно оборудване, за да си върнат напълно своята територия." В същото време Русия няма толкова ресурси, колкото Западът като цяло , каза директорът на Rheinmetall

Panther е концепция за нов танк. Rheinmetall го представи през лятото на 2022 г.


В категории: Войната в Украйна


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Продължаваме Педерастията
05.03.2023 08:21:42
1
0
Това са абсолютни измислици. Аз въобще не вярвам на тази партина
7.
морски
04.03.2023 22:53:45
7
2
Германците виждали ли са как 200 милиона евро им се изпаряват за секунда време... Май искат да видят :))
6.
морски
04.03.2023 22:45:36
6
2
Ха-ха, това виц ли беше?
5.
1
04.03.2023 22:36:35
5
7
3 майка ти разпоретината и тя вееше байряка капут путлероб лягай и се завивай чакахте Европа на студено а майка ви
4.
бургазлия
04.03.2023 21:37:28
7
3
Тези бавноразвиващи ли са? Нали затова внасят оръжия и боеприпаси, защото всичките им военни заводи са капут ударени от Калибри. Да строят завод за 200 милиона като имат бол пари и като им е толкова акъла.
3.
Иван
04.03.2023 20:37:07
9
5
Май искат пак да се развее,Руския флаг над рай стага.Ама този път ще е много по бързо.
2.
2
04.03.2023 20:12:47
5
6
ХХ КАПУТ ТОВА САМО РУСОФИЛОДЕБИЛ МОЖЕ ДА ГО НАПИШЕ А БЕ КАЧВАЙ СЕ НА МОСКВИЧА ЧЕ ВСИЧКИ ПУТЛЕРОБИ СТЕ КАЧЕНИ НА МЕРЦЕДЕСИ
1.
ХХ
04.03.2023 17:43:46
8
6
Щот немците са доказано калпави работници.
Факт.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо
Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори