×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Димитър Николов благодари на здравния министър заради подкрепата за детската болница


Кметът Димитър Николов благодари на здравния министър заради подкрепата за детската болница
Стратегическият проект в здравеопазването на Бургас получава засега подкрепата и на държавата, освен на ЕИБ и ЕК
25 Февруари 2023, Събота, 17:31 ч.
Автор: Флагман

Здравният министър днес дойде в Бургас, за да стартира кампания за профилактични прегледи на деца

В новата детска болница на Бургас - "Света Анастасия" ще бъдат привлечени водещи медици от цялата страна, ще бъде разкрито и спешно отделение, както и диагностично-консултатимен център. Това ще гарантира улеснен достъп до педиатрична грижа за целия Югоизточен регион. Това каза при посещението си в Бургас здравният министър Асен Меджидиев.

„Благодаря както на министъра за съдействието, което ни оказа по отношение решението за изграждане на специализирана детска болница в Бургас, така и на изпълнителния директор на "Пирогов" д-р Валентин Димитров и лекарите от лечебното заведение, които откликнаха и сега са тук, за да консултират бургаските деца“, заяви от своя страна кметът на Бургас Димитър Николов.

Здравният министър днес дойде в Бургас, за да стартира кампания за профилактични прегледи на деца.

"30 специалисти с педиатричен профил по УНГ, ортопедия, хирургия, урология, неврохирургия, неврология, кардиология, офталмология, ендокринология, дерматология, педиатрия, образна диагностика и гинекология ще реализират високоспециализирани профилактични прегледи с цел скрининг на заболявания в детска възраст. Програмата „Детско здраве“ улеснява и подпомага профилактиката на децата в цялата страна, предоставяйки бърз и лесен достъп до водещи специалисти. Благодарение на екипната работа на медиците от старта на инициативата до днес над 18 500 деца са получили безплатни консултации, а при необходимост – последващи лечение и проследяване", каза Меджидиев.

„Благодарим на министър Меджидиев и на лекарите от София за организираните днес безплатни прегледи в Бургас. Инвестицията в детското здравеопазване е инвестиция в бъдещето на нацията“, посочи в изказването си областният управител на Бургас Мария Нейкова.

„Развитието на майчиното и детско здравеопазване е основният ми приоритет. С екипа на министерството работим за това, високоспециализираната профилактика при децата да бъде рутинна практика в здравеопазването, а не изключение. Това е заложено и в редица документи, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост“, подчерта още здравният министър. Т

ой обясни, че провеждането на днешната инициатива в Бургас има добавена стойност и за лекарите, доколкото медиците от Бургас имат възможност на място да обменят опит със специалистите от тесни педиатрични специалности, практикуващи в столицата.

По този начин значително се подобрява и комуникацията между местните педиатри, общопрактикуващите лекари и работещите във високоспециализираните клиники и отделения на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и други структуроопределящи за детското здравеопазване болници в София. Като пример за значението на добрата комуникация здравният министър посочи случая от миналата седмица, когато 6-годишно дете в критично състояние беше приведено от УМБАЛ Бургас в „Пирогов“ с авиомедицински транспорт.

Министър Меджидиев беше категоричен, че подобряването на майчиното и детското здравеопазване е цялостна политика, доказателство за което е и направената тази седмица първа копка на нов лечебно-диагностичен корпус на Клиника по педиатрия и онкологични специалности при УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив. С изграждането на новия корпус педиатричната и онкологична помощ за децата в гр. Пловдив ще бъдат ситуирани на едно място. По този начин пациентите до 18-годишна възраст ще получават бърза и комплексна медицинска помощ. За строителството на новия корпус през септември 2022 г. служебното правителство отпусна 25 млн. лв.

Стартирането на тези мащабни проекти е само част от активната политика по отношение на майчиното и детското здравеопазване, провеждана от служебното правителство. В тази посока са насочени и действията на Министерството на здравеопазването за изграждането на модерна Национална детска болница, която да отговаря на най-високите международни стандарти.

В отговор на журналистически въпрос относно определянето на хеликоптерна площадка в Бургас, във връзка с предстоящото въвеждане в страната на спешна медицинска помощ по въздух, министър Меджидиев посочи, че през вчерашния ден възможните терени са огледани и вече има три варианта, които ще бъдат представени на експертите от Държавния авиационен оператор и Министерството на транспорта.


В категории: Здраве


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
6
Коментара по темата
6.
медик
25.02.2023 20:18:38
3
7
До №2 : Вярно е,че децата са нашето бъдеще ,но.......
Първо, питай Чичо Кмет кога ще реже лентата на ГОЛЯМАТА спортна зала глътнала мнОООООго милиони. Второ, откъде пари за болница и най-важното, откъде толкова много специалисти за да работят там !!!
5.
Пилот
25.02.2023 20:08:59
0
9
Площадката беше направена, за да й се направят снимки. После се оказа, че там духат много ветрове и пречат на въртолета да литне. Затова площадката я няма. Но пък какви хубави снимки има!
4.
грабданин
25.02.2023 19:41:38
1
11
Да напомня на г-н Кметчето, журналистите от Флагман и бургазлии как през лятото на 2014г се дадоха едни пари за хеликоптерна площадка пред УМБАЛ Бургас и как тогава кацна хеликоптер, за да се направят едни снимки! За един приятел питам журналистите от Флагман, дали зададохте въпрос на г-н Кметчето: къде е в момента тази площадка и защо ще се прави нова? Ако Вие журналистите не помните то ние, гражданите помним!
3.
До 2
25.02.2023 19:34:12
1
6
Ти натегач от МГЕРБ ли си или просто по навик си лижеш задници?
2.
Румен Златев Дуков
25.02.2023 18:56:24
5
3
Браво!
Децата са бъдещето на България!
В тях всичко трябва да се дава и влага.
Здравето им е безценно и когато имат нужда от медицинска помощ трябва да са приоритет на всяка една европейска здравна система.
Не изкуфялите старчоци увълчени в издояването на бедния български турист лятоска в хотелите от Соца с пристроени нужници,старите ергени не успели да се задомят и създадат семейство и СОБСТВЕНИ наследници заради злобните си и алчни майки,сакън некоя булка да не си събуе чехличките и влезе наготово в най свидното им имота....
Адмирации,за благородната кауза!!!
1.
Питанка
25.02.2023 18:17:35
1
15
Отвориха ли залата?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори