×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борба с обедняването и ограничаване на спекулата поиска Радев от второто правителство "Донев"


Борба с обедняването и ограничаване на спекулата поиска Радев от второто правителство "Донев"
"Основна задача на правителството е подготовка на честни и прозрачни избори и тя се усложнява на фона на новите промени в изборния закон"
03 Февруари 2023, Петък, 14:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Този мандат ще бъде още по-труден, прогнозира държавният глава

Държавният глава Румен Радев представи задачите и приоритетите на служебното правителство на церемония на "Дондуков" 2. От днес започва вторият мандат на кабинета „Донев“. Той претърпя само една корекция – бе сменен министърът на културата.

Церемонията започна с химна на България. След това Радев изтъкна постижения в първия мандат на кабинета "Донев". 

Като основна задача пред преназначеното правителство той постави борбата с обедняването и със спекулата. Според него правителството ще бъде затруднено в осигуряването честността на изборите заради новите правила, приети от 48-ото Народно събрание. 

Румен Радев се обърна към министрите: "Искам да ви поздравя за това, че успяхте да овладеете основните фактори, които генерират инфлацията - цените на енергоносителите, и по този начин пречупихте нейния тренд, но нека не се заблуждаваме с постигнатите резултати, защото цените на стоките от първа необходимост са инертни и продължават да растат. Българите обедняват, живеят трудно и с тревога за бъдещето. Затова и основните приоритети във вашата по-нататъшна дейност трябва да бъдат насочени за гарантиране на покупателната способност на българските граждани и борба с обедняването, подкрепа на най-уязвимите, ограничаване на монополите и спекулата, подобряване на условията за икономическо развитие, подкрепа на родните производители и привличане, и то агресивно, на чуждестранни инвестиции. Основна задача на правителството е подготовка на честни и прозрачни избори и тя се усложнява на фона на новите промени в изборния закон. Но аз вярвам, че вие ще направите всичко необходимо, така че гласът на българските граждани да не бъде изкривен."

Укрепването на сигурността също оставало основен приоритет. Президентът посочи и охраната на границата, ограничаване на наркоразпространението, войната по пътищата и т.н. 

Румен Радев изчете имената на министрите. Той благодари специално на сменения министър на културата Велислав Минеков, който се раздал докрай. 

Според Радев част от предизборната кампания на политическите сили ще е на гърба на служебния кабинет. От една страна, министрите щели да бъдат атакувани, а от друга - партийци щели да приписват на себе си постижения на служебното правителство. 

Държавният глава призова кабинета да не взима страна по време на кампанията, но и да отстоява истината. 

"Този втори мандат ще бъде още по-труден, защото проблемите са много, а очакванията са големи. Дръжте пулса на проблемите на хората и работете за тях. Това е залогът за вашия успех. На добър час", така Румен Радев се обърна в заключение към министрите. 

След това той даде думата за реч на преназначения премиер Гълъб Донев. 

Гледайте тук:


В категории: Политика


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
5
Коментара по темата
5.
Радев за нищо не става
03.02.2023 18:16:07
1
1
Този парашутист допуска изпращане на оръжие за Украйна,допуска партиите да приемат закони в ущърб за държавата ни,но...вижте и запомнете за да запази електората на БСП отново април месец да гласуват за тази идиотска партийка,както и след 2г. пенсиите да продължат подкрепата си към този празнодумец и противен ,лъжлив Американец!ДОПУСКА ИЗПРАЩАНЕ НА ОРЪЖИЕ,ЗАЩИТАВАШЕ КАБИНЕТА НА КИРО-КАНАДСКИЯ ДЖЕНДЪР ,СЛЕД КАТО УККРАЙНА УСВОИХА ОРЪЖИЯТА ОБЪРНА ПАЛАЧИНКАТА И ЗАЕ ПОЗИЦИЯТА НА НАРОДА ДА ЗАПАЗИ ЕЛЕКТОРАТА СИ.
ТОЗИ ГУРЛИВ ЛЕТЕЦ НЕ ГО ПРЕИЗБИРАЙТЕ ЩЕ НИ ВКАРА ВЪВ ВОЙНА С РУСИЯ.ТОЗИ ГУРЛИВ ЛЕТЕЦ Е АМЕРИКАНСКИ ГРАНТАДЖИЯ И ЗАЩИТАНВА ОБЩНОСТНИТЕ ИНТЕРЕСИ С ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ НА НАТО И ЕС.ТОЗИ РУНГЕЛ Е ЕНИЧЕР И ВРЕДЕН ЗА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ.

Не гласувайте за БСП или Радев ,нито за Американските политически партийки .
Държавата я изтърваме именно от това че гледате НОВИНИ ПО БТВ,НОВА ТВ,БНТ,ЕВРОПА ТВ
4.
Р. Р.
03.02.2023 17:24:13
0
5
След като Радев смени единствено свръх компрометирания пенсионер Минеков, означава, че всичко в другите му министерства е ОК.
Шишкото от Пловдив се е справил с мигрантите и битовата престъпност .
Другият шишко пияницата е построил магистрала Хемус и започва тунелите под Шипка.
Мининстърът на икономиката продължава с далаверата с износа на оръжие .
Инфлацията литна до небесата.
Няма куфари и торби с пари към Дондуков и Бояна.
Явно Радев е президент на България, но реално живее в някоя друга държава и така ги вижда нещата.
А секретарите на президента хептен не са оттук и са за малко и затова бързат да напълняг чекмеджетата и чувалите с лакомства и сухо храна за изпът към село.
3.
N+++
03.02.2023 15:56:34
2
6
Тоя нагодник и парвеню, на икономиката, защо не го смениха
2.
Така е
03.02.2023 15:07:35
2
7
Лукавия винаги е хранил Флагман!
1.
Борат Петков - премиерът от Харвард
03.02.2023 14:36:37
8
19
"Златната Малинка" за 2022 година отива за сценаристите Херо Мустафа и
Румен Радев за индийския игрален филм "Борат Петков премиерът от Харвард".
Борат идва в малка туземна страна и вади фалшива диплома, за
да стане министър…
Да ни каже господин държавният глава кой му домъкна Кирчо Петков и цялата шайка шарлатани.
Не вярвам, че точно с Кирчо, Асен Василев и останалите бандити тези проблеми могат да бъдат решени, даже напротив – допълнително се усложниха.
Ние, българите, трябва да знаем истината за загубеното време и хаоса в държавата ни.
Всички глупости и експерименти на недоучили и функционално неграмотните шарлатани през последната година ние и нашите деца плащаме солидарно от джоба си с високите сметки, хиперинфлацията и огромните натрупани дългове.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори