×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сийка Милева: Необходимата съдебна реформа е тази, която ще намали жертвите на пътя


Сийка Милева: Необходимата съдебна реформа е тази, която ще намали жертвите на пътя
Прокуратурата отдавна предложи съответни промени в Наказателния кодекс, припомни говорителката на главния прокурор
29 Януари 2023, Неделя, 17:17 ч.
Автор: Флагман, снимка: prb.bg

Възможността за отнемане на МПС на употребили алкохол и наркотици шофьори е една от идеите на прокуратурата

Необходимата съдебна реформа е тази, която ще намали жертите на пътя. Това обясни пред БГНЕС Сийка Милева – говорител на главния прокурор Иван Гешев.

Употребили алкохол родители качват в автомобилите си собствените си деца без никакъв страх от последствията и без никакъв респект от закона, казва Милева.

Снощи, около полунощ, на прав участък самокатастрофира автомобил, марка „Волво“. Автомобилът е управляван от 43-годишен мъж, който е возел двете си малолетни деца, като момиченцето, на 7 години, е починало на място, а 9-годишно момче е с тежки фрактури, и е настанено в болнично заведение.

„На място е тестван с техническо средство – дрегер, който отчита 1.42 промила. Взета му е кръв за химическо изследване за наркотици и алкохол в кръвта. Водачът е в тежко състояние, което не позволява процесуално-следствени действия с негово участие“, заяви Сийка Милева и допълни, че той вероятно е шофирал с висока скорост.

Говорителят на главния прокурор обясни, че е назначена автотехническа експертиза и е извършен оглед на местопроизшествието.

„Това, което искам да припомня, е, че преди повече от две години прокуратурата представи на вниманието на народните представители експертни предложения за промени в Наказателния кодекс, свързани с възможността за отнемане на моторни превозни средства на употребили алкохол и наркотици шофьори, както и квалифициращи като умишлено деяние на действия, причиняващи смърт по пътищата от такива лица“, каза още Милева и добави със съжаление, че в изминалите две години и половина законодателят не намери за необходимо да обсъди тези експертни предложения, чиято цел е именно да ограничат извършването на подобни престъпления и трагедии.

Когато говорим, че е нужна "съдебна реформа", това е реформата, която е необходима, която ако не да спре, то поне да намали невинните жертви по пътищата, каза още Милева.

 


В категории: Темида


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
Haha
29.01.2023 23:53:41
2
2
Гешев да грабва валяка да заглажда дупките и неравностите заради който хората се трепят . !!!
9.
Комшията
29.01.2023 22:26:56
1
6
Сиииийке, комшийке моя! Сиййййкеее, седни на моя…. Симсооон!
8.
Лисици
29.01.2023 20:57:13
0
8
Няма оттърване от крадливите боклуци.
7.
На Прокопи и мафията №7
29.01.2023 20:00:51
8
9
На Прокопи и мафията само Гешев им пречи!
Само ми е чудно, като излязат разследванията за газовата далавера на ПП, за затваряне на Мариците, кой ще е виновен?
Парите на Божков били чисти, Магнитски не важи за Дубай, ама на Прокопи май му е подпален задника и в Капитал и Фрогнюз, разпространява лъжи и интриги от последна инстанция.....
Ще има Видов ден за рупора на мафията с червени бузки, защото Газ глава затрива!
Когато търсиш доказателства в Google за Гешев и попаднеш на информация,
че Киро е завършил Харвард online за 600$. неминуемо ще попаднеш и на връзки с главните корумпиращи, които
Кирето "невинно" пропуснал:
Костов, Пламен Узунов, Копринката, Чушката, а.к.а – Розовите бузки.
Случайно ли е?
Сигурно, защото материалите му са подготвени от авторите на вестникарските публикации на „официоза“ кръга Капитал.
6.
Нужно е, разбираш ли нужно е...
29.01.2023 19:22:08
14
31
Абе каквото и да си говорим, най-належащо е професионализмът да си проправи път и да излезе пред посредствеността. Нужна е подмяна на висши кадри, които са се окопали с политически протекции на местата си. Така че смяната на Гешев е най-належаща
5.
ахахахах
29.01.2023 18:28:33
16
15
като си оправят пътищата и маркировките всичко ще си дойде на мястото… иначе на една снимка гешеф и реформа …. можехте да изчакате първи април
4.
КурнелНинов
29.01.2023 17:53:10
15
12
Тая Сийка както се е подпряла бих и разтрил кайсия та.
3.
Haha
29.01.2023 17:52:27
17
24
Хахахаха необходимо е да се спрах краждите от пътища и да се правят качествено . По отношение за жертвите винаги си е имало и винаги ще си ги има както и престъпноста . Това е процес който няма да стре никога ! . Пак се опитвате да хвърляте пясък в очите на хората . БОКЛУЦИ ЧЕКМЕДЖЕТА ПАЧКИ КЮЛЧЕТА БИТКОЙНИ КРИПТО Д.П. И Т.Н.
2.
Гешеф носи фес
29.01.2023 17:31:47
10
11
Jertvite na Troinata koalicia
Tam kva reforma
1.
Айдеее
29.01.2023 17:22:19
27
15
Чезвайте тука ня ни занимавате с глупости
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите
Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори