×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бивш командир на "Вагнер": Разстрелваха другари заради бягство


27 Януари 2023, Петък, 15:30 ч.

Андрей Медведев избяга в Норвегия и се страхува за живота си

Бившият командир на руската наемническа групировка "Вагнер", който избяга в Норвегия, разказа как е станал свидетел на разстрел на някои от другарите си, докато са се опитвали да избягат от фронтовата линия в Украйна, съобщи норвежкият му адвокат пред "Ройтерс".

Андрей Медведев, който избяга от Русия, пресичайки руско-норвежката граница на 13 януари, заяви, че се страхува за живота си, след като е станал свидетел на убийства и малтретиране на руски пленници, отведени в Украйна, за да се бият за "Вагнер".

Медведев живее на тайно място в района на Осло, след като в сряда беше освободен от ареста след "разногласия" с полицията относно мерките, предприети за осигуряване на безопасността му.

Адвокатът му Брайнулф Риснес заяви пред Ройтерс, че Медведев е видял някои "невероятно ужасни" ситуации, докато се е борил с "Вагнер" миналата есен.

Той е станал свидетел на "стрелба по негови другари, докато е наблюдавал, защото те са се опитвали да избягат", каза Риснес в интервюто, цитирайки Медведев.

Руснакът "бавно се примирява със случващото се", заяви адвокатът му.

"Животът му беше хаотичен, опасен и много стресиращ от много дълго време", каза Ринес, "особено, разбира се, през есента, когато беше в Украйна с групата "Вагнер".

"Но, разбира се, животът му не е бил лесен и преди това", заяви той.

Откакто руските сили нахлуха в Украйна преди 11 месеца, са убити хиляди украински цивилни граждани, милиони са изтръгнати от корен, а градовете са превърнати в руини, предава dnes.bg.

Националната криминална полиция на Норвегия Kripos, която отговаря за разследването на военни престъпления, е започнала да го разпитва за преживяванията му в Украйна и ще продължи да го прави, казва Ринес.

Kripos е част от проект за разследване на военни престъпления в Украйна, осъществяван от Международния наказателен съд.

Други групи като Норвежкия хелзинкски комитет и фондация "Клуни" също се интересуват от разговори с Медведев, каза адвокатът му.

"Едно от основните неща ще бъде да координираме действията си, за да не се налага да задаваме всички въпроси по пет или десет пъти", каза Риснес.

 




6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
До 1 и 2
27.01.2023 18:26:52
1
3
Според Путин, не е война...
5.
Химлер
27.01.2023 17:45:30
1
8
Кога ще стане и тука така,да не сме одрискани русороби и анннааалФайтъри?
Като ни се скара някой и набий един шут набираме 112 и пускаме жалби,на маса сме килъри и революционери,но получим ли призовка от полицията и памперса е пълен,дори ако е за свидетел. Ако работата отива на килии,предаваме приятели от детството с типичното "А,аз няма тука да лежа заради него", "имам приятелка", "мама ще се притеснява" ...
И само такива русоробвелопедали,без значение дали с бръснати крака или с космати,кирливи и немити по русоробски че водата и тока скъпи.
В казарма ходихме,обаче точно тези дето ходихме и бой ядяхме и колите ни крадяха и си плащахме рекет за магазинчета,сергийки и за всичко. А пък колко от нас в казармата ядохме бой и еване, и бяхме като роби,не е за разправяне! Предателите в България трябва до стената,ама родителите ни пишеха доноси,а ние пускаме жалби,не сме застреляли никой,та не знам кой ще стреля.Той май тези дето ще ги изправяме до стената ни го набиват всеки от както сме родени. По 10-15 години сме в депресии и травми,че ни зарязала,някоя пиростия иначе революция ще вдигаме с косматите си крака и потни мишници. Чудо! Щеше да заминаваме за Русоспия ама там кадирките много лошо опъват героичните руски солдати. Та и там си има достатъчно роби,покорни,прости и пияни като нас,които даже и на фронта с оръжие в ръка,са бити евани и ограбвани от кадирките.И вместо да застрелят козоебите които ги насилват,колегите роби си мятат въжето и оставят писма за майките си!
4.
б
27.01.2023 17:15:29
0
2
еба всичко
3.
до 2
27.01.2023 16:41:34
1
6
То ако стане трябва тия в парламента да ги наредят и да ги зачешат яко. От години политиците продават националните интереси и народа си
2.
Химлер
27.01.2023 16:35:04
5
8
Скоро и той ще гушне букета. А Хелзинкия комитет да си духат помежду си. Война е и дезертьорите се разстрелват. Кога ще стане и в България така всички предатели да бъдат до стената.
1.
Такива разстрели са нормални при война
27.01.2023 16:35:03
5
9
При война за дезертьорството, бягството от фронтовата линия и неизпълнение на заповед е ясно наказанието. На вас кое не ви е ясно? Вече има голяма маса от млади мъже, които не само не са ходили в казарма, но и не минавали никакво военно обучение. Иначе си бръснат краката по-добре от момичетата.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Рецепта за рибни кюфтета от каракуда Рецепта за рибни кюфтета от каракуда С какъв сос ще поднесете тези рибни кюфтета от каракуда
Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори