×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как да накараме косата си да расте по-бързо?


23 Януари 2023, Понеделник, 20:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Редовно подстригвайте косата си

Всяка дама мечтае за дълга, лъскава коса, която да расте бързо. За съжаление обаче, няма точен елексир, който магически да ви превърне в Рапунцел, но за сметка на това ще ви предложим няколко ценни съвета как да ускорите растежа на косата си.

Научни факти за растежа на косата Косата има три етапа на растеж - анаген, катаген и телоген. Анагенният стадий е етап на растеж и обикновено продължава между две до шест години. Катагенната фаза идва след анагенната фаза и включва прехода или подновяването на космените фоликули, с продължителност от четири до шест седмици.

Фазата на телогена (последният етап) е фазата на почивка, при която косата спира да расте. Доказано е, че човешката коса расте с около 6 инча годишни. След като вече разгледахме най-общо етапите на растеж на косата нека преминем към съветите за ускоряване на нейния растеж.

1. Масаж на скалпа - правете си подобен масаж по-често. По този начин стимулирате кръвния поток на скалпа. Ако масажирате главата си с кокосово олио, то имайте предвид, че то подхранва косата и я кара да расте по-бързо.

2. Редовно подстригване - изтощената коса и цъфналите краища никак не помагат на растежа на косата. Най-добре е между подстрижките да има не повече от 3 месеца разстояние, като разбира се това време е различно за всяка коса. Вие преценете колко често, но не забравяйте да я подстригвате.

3. Яжте здравословна храна - това ще помогне, както на растежа на косата ви, така и да поддържате тялото си здраво и балансирано. За по-бърз растеж се препоръчват храни с повече витамини в тях. 

4. Не си мийте косата твърде често - ежедневното миене на косата, носи повече вреда, от колкото полза. Косата става по-мазна и тънка. Най-добре я мийте 3 до 4 пъти в седмицата.

5. Избагвайте маши и преси за коса - всяка дама иска да си направи прическа за някой специален повод или просто така за разнообразие. Но не забравяйте, че всички подобни уреди, на горещ принцип, увреждат косата, накъсват нейните краища и не са благоприятни за растежа ѝ. Ограничете подобен тип фризури до минимум.

6. Използвайте натурални продукти - заменете продуктите си за коса с такива, които съдържат натурални съставки.  

7. Използвайте балсам по-често - той помага на косата да не се слепва, по лесно се разресва и има благоприятен ефект върху нейният растеж.

8. Не се решете прекалено често - да, знааем, че всяка дама иска да има перфектна коса, но не я решете много често. Това я накъсва и уврежда.

9. Сменете калъфките за възглавници - по възможност те да бъдат от естествени материи, за да не се наелектризира косата ви, тъй като това е доста вредно за нея.

10. Измивайте косата си със студена вода - изплакването със студена вода укрепва кожата на главата.

11. Използвайте микрофибърни кърпи - те абсорбират много бързо водата от вашата коса, без да ѝ нанасят вреди.

12. Намалете стреса - това е доста трудно, но много важно. Колкото по-стресирани сте, толкова по-увредена ще е вашата коса. Дори може да започне да пада. Ако редуцирате стреса до минимум, ще се радвате на хубава, здрава коса.

13. Терапия с коефин - доказано е, че кофеинът има благоприятно въздействие на косата. Той стимулира клетките и растежа на косъма.


В категории: Здраве


1
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 1
1
Коментара по темата
1.
Изпитано
23.01.2023 20:53:09
0
5
Забравете какво прочетохте в статията и си купете хининова вода. Евтина и ефикасна е
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори