×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дъщерята на президента - бунтарката на БГ киното


22 Януари 2023, Неделя, 21:21 ч.
Автор: Флагман

Дарина придоби визия на бунтарка, откакто е студентка в НАТФИЗ

Буйни къдрави коси, татуси, снимки по бански и фокус върху изкуството – Дарина Радева изглежда не се побира в рамки, дори в тези, налагани й по подразбиране от политическата кариера на баща й – президентът Румен Радев. Той пък може и да не се стреми да ограничава артистичната й натура, нито свободата й да я изразява.

Дарина придоби визия на бунтарка, откакто е студентка в НАТФИЗ. В комплект с естествената красота и романтично излъчване, на които залага, младата актриса ярко се отличава от клишето, към което много нейни връстнички се стремят в днешно време. Това едва ли е чудно, предвид че Дарина е силно отдадена на театъра. И от профилите й в социалната мрежа изглежда, че животът й е изпълнен изцяло от актьорството. Такова впечатление създават дори малкото кадри, загатващи за личния й свят – срещи с приятели, повечето са й състуденти в НАТФИЗ, забавни моменти от репетиции, нестандартни фотосесии сред природата. С настояще гадже, за какъвто е сочен мотошампионът Йоан Георгиев, няма снимки. Няма и кадри с бивш любим, за каквото бе спряган Камен Златанов, синът на Зинаида Златанова, някогашен заместник министър-председател и министър на правосъдието в правителството на Пламен Орешарски.

„Ако няма театър, то какво ще има?! Не знам. За нас особено е много важно”, каза Дарина при една от малкото си медийни изяви през пролетта на миналата година. Тези дни присъствието й в медиите е все задочно. Младата актриса, която заедно с брат си Георги е от брака на президента с първата му съпруга Гинка Кесякова, неочаквано стана център на внимание от страна на политически фигури. Това се случи, след като бе припомнено, че Дарина е сред обсъжданите актриси за ролята на царица Теодора, втората съпруга на цар Иван Александър, във филма „1349” на режисьора Максим Генчев. Вълната от коментари и последвала дискусия на ръба на добрия тон в парламента относно вероятността тъкмо Дарина да бъде избрана за главна роля във филм, финансиран от БНТ, бе предшествана от острата зрителска критика към лентата на Генчев „Ботев”, която бе излъчена в първите дни на годината в ефира на БНТ. Във връзка с евентуалното участие на Дарина в новия филм на Генчев, в парламентарната комисия по култура и медии по темата бе изслушан Емил Кошлуков, а лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще сигнализира СЕМ и поиска проверка за конфликт на интереси. Президентът не закъсня с реакция. Той заяви, че е говорил с дъщеря си и от нейна страна няма поет ангажимент, нито договор за участие във филм. „Но аз се радвам, че моите деца избраха да останат, да учат и да се реализират в България”, заяви Радев.

Според източник на „Уикенд”, президента е посъветвал щерка си да откаже ролята. Не е ясно какво ще реши обаче тя. В свое интервю пред „Уикенд” Максим Генчев декларира, че наследницата на държавния глава със сигурност ще участва в продукцията му.

Дарина от малка обича да ходи на спектакли и днес е поне веднъж седмично на театър – с приятели, с баща си, с майка си. Тя открива актьорството като свое призвание, докато е ученичка в 35-о СУ „Добри Войников”. В 9 клас Дарина и нейна приятелка решават да измислят пиеса, с която да се представят пред преподавателите в училищната актьорска школа „Ле Страпонтен”, за да заявят желанието си да се присъединят към занятията. Мотивацията им била подхранена и възможността да се изявяват на сцена, както и от това, че трупата е франкофонска, а двете обичат френския език и го говорят доста добре.

В пиесата, която разработили, Дарина влязла в ролята на мъж, смятайки, че по-добре може да го изиграе. С приятелката й впечатлили всички и били приети в школата. С пиеси, които подготвят в „Ле Страпонтен”, Дарина и съучениците й жънат много успехи на родни и международни сцени. Сред наградите им е „Златна маска” на 24-ия международен ученически франкофонски театрален фестивал в Стара Загора. Гостували са на фестивала „Варненско лято”, както и на международния театрален фестивал на младите франкофони „Амифран” в Арад, Румъния, където трупата на 35-о училище е ходила общо три пъти. При последното гостуване на младежите се включили близо 400 участници от 9 страни.

Изявите с групата, пътуванията, удовлетворението и гордостта, когато публиката стане на крака и възторжените аплодисменти са сред от най-прекрасните моменти от училищните години на Дарина. В „Ле Страпонтен” тя открива призванието си, среща много приятели, както и любовта. Говори се, че тъкмо покрай вълненията, свързани с представленията, Дарина изпитва и първи сърдечни трепети. Обектът на чувствата й е малко по-големият от нея Камен Златанов, синът на бившия министър Зинаида Златанова, който също е възпитаник на 35-о СУ „Добри Войников”.

Младите се залюбили покрай театъра, заради който прекарвали много време в школата „Ле Страпонтен”, пътували за фестивали и споделяли силни емоции от блестящите си сценични представяния. През лятото на 2019 г. се говореше доста усилено за младата двойка. Споменаваше се за романтична ваканция на родното Черономорие. Даже се появи и тяхна обща снимка от плажа. Не мина много време след това и се чу, че са се разделили. Вероятната причина може да е, че пътищата им са се разминали. Камен не останал в София, а заминал да учи в чужбина. Дарина избрала да кандидатства в НАТФИЗ.

„Човек с интересно мислене, интересна визия, силна енергия, дисциплинирана, високо мотивирана, подготвена за работа”, така я описа доц. Пенко Господинов при своя медийна изява, когато Дарина бе приета в неговия клас в академията с топ успех – на 8-място сред 600 кандидати. Младата дама, която е третокурсничка по „Актьорство за драматичен театър”, вече бележи първи успехи и на сцената в академията. В края на миналата година класът на Пенко Господинов представи пред публика постановката на Самюел Бекет „Отказал съм се, преди да се родя”. През пролетта пък се появи тв репортаж за находчивостта, която Дарина и нейна състудентка проявили, изпълнявайки поредна учебна задача. Двете пресъздали трудностите в ежедневието на много възрастни хора. Показали ги чрез комедията. „Модерният свят не се съобразява със старите хора и всичко трябва да вършат сами особено, когато нямат деца и внуци, които да им помагат. Те остават сами в този свят и даже светофарите не са достатъчно дълги, за да могат да пресекат. И се чудят първо лекарства ли да си купят или да се нахранят за месеца”, разсъждава дъщерята на президента в тв репортажа, посветен на работата на класа на Пенко Господинов.

В материала бе спомената и постановката им „Гласовете на Чернобил”, създадена по книгата на Светлана Алексиевич „Чернобилска молитва”. Винаги, когато се пише за актьорските изяви на младата дама, се споменава, че баща й – президентът Румен Радев, е сред най-редовните зрители на студентските спектакли и обикновено гледа от последния ред.

Дарина Радева привлича внимание не само с актьорските си изяви, а и със свободолюбивостта си. По-възрастните поддръжници на баща й вероятно биха били скандализирани от някои снимки на младата актриса в социалната мрежа. Има такива, за които Дарина позира в изрязан бански, с рокля, легнала на пътното платно и с цигара в ръка, в банята, увила къдриците си в кърпа... От един от кадрите й през лятото на миналата година пък стана ясно, че Дарина вече има и татуировки. Къдрокосата красавица е с изрисуван бор на дясната си ръка, а на лявата личи надпис. Татус има и между гърдите си. Според някои си е нарисувала птица.

Красавицата е и талантлива певица, стана ясно през лятото на миналата година. Тогава Дарина направи кавър на любима песен – „Another love” на Том Одел. Снима и клип, с който предизвика бурни реакции на одобрение в социалната мрежа. „Нещо от душата за душата”, написа Дарина към видеото. Наред с музикалния й талант, по това време силно се коментираха и отношенията й с мотошампиона Йоан Георгиев. След като в един момент през миналото лято се споменаваше за раздяла, в началото на декември пак се заговори за евентуалната им връзка. В момента двамата са заедно и са щастливи.


В категории: Животът


3
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
3
Коментара по темата
3.
То голямо
23.01.2023 09:59:23
2
0
Четкане зеленото чорап да не е дало някой рубличка
2.
Ей тъй
23.01.2023 09:24:49
1
1
Между другото разбрахме толкова подробна ,,актуална " информация за президентската щерка. Голямо старание от страна на медии и политикани да ни втръснат с мнение и внушения. Явно момичето върви по ръба. Може да си позволява волности и го прави сякаш наинат. Нейна си работа, ама ако може малко по- кротко , че ще надмине очакванията на много ,,доброжелатели" .
1.
Ех голямо мазнене
23.01.2023 07:55:32
2
1
Мазен курбан с 2 пръста лой
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори