×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Воюващите във “Вагнер” затворници могат да станат депутати


13 Януари 2023, Петък, 15:25 ч.
Автор: Флагман

Законът "За избирането на депутати в Държавната дума" забранява бившите осъдени за сериозни престъпления да бъдат избирани

Затворниците, воювали в състава на частната военна компания "Вагнер", имат компетенциите, необходими за депутат, каза Андрей Гурулев, депутат от "Единна Русия", член на Комитета по отбрана на Държавната дума, цитиран от Moscow Times. „Защо бившите военни не станат добри политици? Хора с широк кръгозор, с добро образование. Да, били са затворници по различни статии, но са доброволци да защитават родината си. Нещо повече - те са в ЧВК “Вагнер”, където има доста твърд подход към изпълнението на бойни задачи “, обясни той.

По-рано Гурулев каза, че изпитва "голямо уважение" към собственика на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин и създадената от него организация. Въпреки че руското законодателство изрично забранява използването на частни армии, депутатът оправдава съществуването на “Вагнер” с факта, че те са „по цялата планета“.

Законът "За избирането на депутати в Държавната дума" забранява бившите осъдени за сериозни престъпления да бъдат избирани. Повечето “доброволци” във “Вагнер” са осъдени за убийства, наркотици, участие в престъпни групи и би трябвало да останат в затвора за по 10-20 години. При вербуването им обаче Пригожин обещава помилване и пълна реабилитация. Много малка част от тях обаче имат шанс да оцелеят на фронта, защото ги използват в най-ожесточените битки.

Въпреки твърденията на “Вагнер”, че изцяло контролира Соледар, битките в градчето продължават, а украинците прехвърлят нови сили там. Военните експерти са категорични, че дори Украйна да бъде принудена да се изтегли от Соледар, това няма да даде значително отражение на ситуацията на фронта, макар че временно ще затрудни снабдяването на войските й в Бахмут. Но няма да се стигне до обкръжение или изцяло спиране на доставките, тъй като има алтернативни маршрути, които са изцяло под контрола на украинците.

“Соледар е "малко селце" в Донбас. Дори и Соледар и Бахмут да преминат под контрола на Русия, това няма да има стратегическо значение за цялата война,” заяви Джон Кърби, координатор по стратегически комуникации в Съвета за национална сигурност (НСК) на Белия дом.  Според него въоръжените сили на Русия се интересуват от селището по две причини. Първо, превземането на Соледар може да доведе до превземането на Бахмут. Втората причина, според политика, е наличието на солни мини на територията.

Русия обяви, че е завзела Соледар и обкръжила Артьомовск (с украинското име Бахмут). Украйна отрича тези съобщения и твърди, че е предприела контраатаки и в Соледар се водят тежки сражения, а Бахмут засега не е застрашен.

Украинските сили в Соледар удържат позициите си и нанасят значителни загуби на руските войски, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски в днешно видеообръщение. Снощи назначен от руснаците служител в украинския Донецки регион каза, че в Соледар все още има „огнища на съпротива“, в разрез с твърденията, че градът вече е завладян. Зеленски благодари на две украински поделения в Соледар, които „удържат позициите си и нанасят значителни загуби на врага“. Президентът каза още, че днес се е срещнал с висши военни командири и е коментирал с тях в подробности какви подкрепления са необходими в битката за Соледар и близките градчета, както и какви стъпки да се предприемат през следващите дни.

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк заяви, че е трудно да се назове колко са убитите руски бойци край Бахмут и Соледар. "Но това не са хиляда или две - това са 10, 15 или дори 20 хиляди за цялото време на настъплението на Бахмут и Соледар. Там загубите не се броят", добави Подоляк.


В категории: Войната в Украйна


1
Коментара
Асен Блатечки вдига сватба
Асен Блатечки вдига сватба 04/06/2024, Вторник 19:00 6
1
Коментара по темата
1.
И ханъми
13.01.2023 18:15:43
1
1
При кадиря в Чечня
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Чичо от Бургас се изложи яко, хванаха го на пико и амфети с камиона му Чичо от Бургас се изложи яко, хванаха го на пико и амфети с камиона му 43-годишният мъж е спрян в 11 часа сутринта, в района на кръстовището на кв. Каменар 12 неща, които жената никога не бива да прави заради мъж 12 неща, които жената никога не бива да прави заради мъж Ето кои са те  Вярно ли е, че хората остаряват по-бързо, ако правят секс по-често? Вярно ли е, че хората остаряват по-бързо, ако правят секс по-често? По време на оргазъм в кръвта се отделя голямо количество специални вещества, които са необходими на организма ни, за да функционира правилно Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии Ето кои са те  Рецепта за сладоледена торта с бишкоти Рецепта за сладоледена торта с бишкоти Практичен десерт, който със сигурност ще ви хареса Риск от отравяне: 5 храни, които никога не трябва да носите на плажа Риск от отравяне: 5 храни, които никога не трябва да носите на плажа Ето кои са те  Близо до прозореца или близо до пътеката? Мястото, което избирате в автобуса, показва колко сте самотни Близо до прозореца или близо до пътеката? Мястото, което избирате в автобуса, показва колко сте самотни Мъжете предпочитат местата до пътеката, докато жените предпочитат местата до прозореца Правете това и ще се къпете в пари Правете това и ще се къпете в пари Това са тайните ритуали за привличане на богатство Министърът на туризма посети Общинския исторически музей в Царево Министърът на туризма посети Общинския исторически музей в Царево Министър Милошев с интерес разгледа и сребърното монетно съкровище от село Синеморец Защо държавните служители получават по-високи пенсии Защо държавните служители получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798
Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Българската прокуратура разследва убийствата на "Вагнер" в Донецк Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Българската прокуратура разследва убийствата на "Вагнер" в Донецк Производството е образувано на 22 август 2023 г Стана ясно защо свалиха Черешката на тортата Стана ясно защо свалиха Черешката на тортата Оказва се, че промяната се е наложила заради новото предаване на медията, „Скрита самоличност“, водещ на което ще е Герасим Георгиев – Геро Това е прегръдката на смъртта и разтърси целия свят Това е прегръдката на смъртта и разтърси целия свят 20-годишната Патриция Кормос, Бианка Дорос на 23 и приятелят й Кристиан Молнар, 25 са видени за последно живи да стоят в средата на реката, а около тях имало силен водовъртеж Българин стовари пет ковчега в центъра на Париж, прибра 120 евро за акцията Българин стовари пет ковчега в центъра на Париж, прибра 120 евро за акцията Според разследващите това е руска кампания Тя стана първа приятелка с най-големия си враг в Ергенът Тя стана първа приятелка с най-големия си враг в Ергенът Христина и Цър Пър се сближиха  Това, което направи на финала не е мъжко, отсече първият ерген за Алек Това, което направи на финала не е мъжко, отсече първият ерген за Алек Аз самият имам много да му кажа, защото това, което направи на финала, е всичко друго, но не е мъжко, според мен, но ще си замълча, отсече Виктор Тя е най-скандалната певица, но ще бъде ли добра майка Тя е най-скандалната певица, но ще бъде ли добра майка Лейди Гага е бременна Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа  Стотици на протест пред щабквартирата на израелските въоръжени сили в Тел Авив Съдят сина на Байдън Съдят сина на Байдън Това е първият процес в историята на САЩ срещу дете на настоящ президент  Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Киев се нуждае от ново контранастъпление, коментират американски анализатори
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Формулата "Борисов и Пеевски във властта" е рецепта за огромен взрив Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня Иванчо към баща си:
- Тате вчера почти правихме тройка с Марийка и Стоянчо.
- Що почти, бе?
- Ами Марийка не дойде.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Демокрация - когато два вълка и агне гласуват какво да е обедното меню.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори