×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Емил Кошлуков призна: Да, филмът за Ботев е слаб, има много недостатъци


Емил Кошлуков призна: Да, филмът за Ботев е слаб, има много недостатъци
Филмът стигна при нас в много късен етап, когато вече беше заснет суровият материал, обясни генералният директор на обществената телевизия
07 Януари 2023, Събота, 16:31 ч.
Автор: Флагман

Държавната телевизия е отпуснала 100 хил.лева за лентата на Максим Генчев

"Да, качеството на този филм е слабо - има редица недостатъци. За съжаление не винаги всичко, което заснемаме, е шедьовър". С тези думи генералният директор на БНТ Емил Кошлуков коментира пред колегите от Offnews частично финансирания от БНТ филм "Ботев", режисиран от Максим Генчев. На 2 януари по БНТ беше излъчена телевизионната премиера на продукцията, която е създадена с партньорството на обществената телевизия, въпреки че започва като "crowdfunding" кампания с подкрепата на община Калофер.

Максим Генчев след критиките за филма му "Ботев": Завиждат ми!

Тази седмица генералният директор на БНТ Емил Кошлуков беше изслушан в парламентарната комисия по култура и медии заради вълната от критики, заляла филма на Максим Генчев. Изслушването беше поискано от БСП, които искаха да знаят на базата на каква предварителна оценка е бил финансиран "Ботев".

В Народното събрание (НС) Кошлуков съобщи, че за двете филмови сесии, в които е бил директор на обществената телевизия, над 12,5 млн. лева са отишли за българското кино, както и са били създадени над 40 нови продукции, което е прецедент за последните пет години.

Още за филма "Ботев" на Максим Генчев и ролята на сина му Матей

По време на комисията стана ясно, че БНТ е отпуснала 100 000 лева за продукцията на "Ботев", което съставлява около 30% от бюджета на филма. Общата стойност на филма е около 350-360 000 лева.

Кошлуков обясни, че при одобрението на финансирането, от БНТ са поискали становище от историка от Великотърновския университет проф. д-р Пламен Павлов, който е отговорил, че сценарият отговаря на историческите факти.

Вече е ясно кой уби Ботев - Максим Генчев

Кошлуков обобщи, че филмът не му е харесал, както и на много други хора, но че не е имало как да знае как как ще изглежда финалният продукт, което е нормално за снимачния процес. "Филмът стигна при нас в много късен етап, когато вече беше заснет суровият материал", обясни Кошлуков. Директорът на БНТ обяви, че въпреки това е бил е длъжен да излъчи филма, защото в противен случай това би било безстопанственост.

Вчера от БСП внесоха проекторешение в парламента за възлагане на одит на Сметната палата извършване на одит за съответствие на управлението на публичните средства и дейности на БНТ за периода 1 януари 2021 г. До 31 декември 2022 г. Срокът за извършването на одита е до 31 март, а срокът му за внасяне в НС е 30 април. Проекторешението ще бъде разгледано в пленарната зала.

След като Нинова обяви намерението си да внесе искане за одит, Кошлуков реагира като каза, че не това е проблем, защото Сметната палата така или иначе проверява обществена телевизия всяка година.


В категории: Животът


Бъдещето на ERP системите
Бъдещето на ERP системите 23/05/2024, Четвъртък 12:44 0
13
Коментара по темата
13.
до Данчо Ментата
08.01.2023 09:42:52
0
6
Мента, помня те едно време като сменяше валута на главната в Бургас. Винаги беше в компанията на 3-4 мургави от Кумлука за охрана. Хората те подминаваха, ти обаче ходеше подир тях. Много беше гнусен. То не, че сега не си.
12.
Чакайте бе
08.01.2023 09:34:14
0
2
Че той Генджев е помак, не знаете ли?
11.
Данчо Ментата
08.01.2023 09:13:14
2
2
Така става, като дадеш на русофилски боклук и некадърник пари. Резултатът винаги е плачевен. А Кошлуков е поставен там от ДПС, за да обслужва точно такава измет.
10.
Максим некадърника
07.01.2023 23:40:08
2
5
Ааа, що? Продължавайте да му финансирате глупостите на генчев! Пари като вестници, пък и детето трябва да трупа опит. 69a7d
9.
жестоката истина
07.01.2023 22:08:51
5
6
"Държавната телевизия е отпуснала 100 хил. лева за лентата на Максим Генчев"

Дааа, за скапаната "лента на русофило-комунето Максим Генчев са отпуснати 100 000 лева от НАШИТЕ пари.
Така си беше и по времето на скапания СОЦ, когато скапаняци като Максим Генчев правеха (пишман) филми за "джин гиби Левски" и други скапани бози.
Сега си е пак същото, както при скапания СОЦ.
8.
Бай....
07.01.2023 21:40:56
3
5
Кошлуков е един педераст от затвора !
7.
Като има Американска и Англисаксонка
07.01.2023 20:48:49
13
9
намеса ,докато Иван Тренев и неговите господари Англосаксонците дирижират и подменят Историята на България и киното ни ще е в ръцете на Ротшийлдови .

Нито филма "Дякон Левски" е направен по Български автентичен сченарий и сюжет ще гледаме старите филми като "Пътят към София";Време разделно";Козият рог".

Смърт за Асен и Киро Канадската джендърска формация и Американския парламент.
Майка ви ще ебем!
6.
Народеее?
07.01.2023 19:57:08
4
17
Като не можете да правите шедьоври няма да се захващате да правите филми! Като сте некадърни дайте път на кадърни хора! Шаламанов!
5.
Иванов
07.01.2023 19:32:35
1
14
Истината е една просто тези наши кинаджии ме могат да правят филми и сериали толкова са бездарни че няма накъде повече,но двете частни тв. Не престават да дават тези бози аз не мога да се сетя дори само един филм или сериал който да ме накара да го гледам дори с години,а този Кошлуков незнам как го избраха ,а шеф на БНТ това не е тв. А е изцяло зависима от властта тв,която дава от сутрин до вечер само лаладжийски предавания и он еъра са същите
4.
И?
07.01.2023 17:22:19
6
15
На кой му пука ! Парите нали са държавни!
3.
Мими
07.01.2023 16:56:16
1
30
Лошото на този псевдо-режисьор Генчев е, че се мисли за топ в професията, а не ставаи за сценичен работник! То бива да си толкова бездарен, ама чак пък толкова. За сина му също няма смисъл да се коментира, а е нужно да запазим минутка мълчание...
2.
!!!!!!!!!!!!
07.01.2023 16:39:02
3
39
Турчин не се е гаврил така с Ботев както този наркоман кошлуков и създалите този резил. И да наркоман противен е, стоял съм на маса с него като е шмъркал. Забранете тази гавра веднага мръсни некадърници, крадци на държавни средства
1.
Нони
07.01.2023 15:49:06
3
27
Maksim genchev da vrashta parite pak se izdani kakto se provali i za levski.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Спорът се разрази около приватизационния договор с “Витоша ски” Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Жертвата още не е идентифицирана  Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения Скандалите започнаха още при обсъждането на дневния ред Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го допуснем, категорични са от "Левицата" Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Целта, която съм си поставил, е да посетя 40 европейски държави, т.е. общо 25 000 километра, споделя той Бургас награди заслужили дейци на културата Бургас награди заслужили дейци на културата Бургаският дух се е запазил, благодарение на нашите писатели, музиканти, певци, актьори, художници, подчерта кметът Димитър Николов Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори