×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

5 професии, които не съществуваха преди 5 години


04 Януари 2023, Сряда, 20:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

Пандемията промени начина, по който хората работят

Пандемията промени начина, по който хората работят, живеят и общуват, докато онлайн комуникациите процъфтяват. В някои случаи това е довело и до създаването на нови работни места.

Работата, свързана с COVID-19, със сигурност е развитие от последните две години, но тъй като живеем живота си все повече онлайн, много от професиите, които се появиха, са резултат от тази тенденция.

Вижте кои 5 професии не съществуваха преди 5 години:

Служител за тестване за COVID

Работата на служител за тестване за COVID-19 на снимачната площадка на филм например включва правене на тест на всеки човек, на всеки три дни за COVID-19, измерване на температурата и прилагане на изискванията за социално дистанциране.
Може би не е изненадващо, че тази работа може да не съществува дълго. Мерките свързани с пандемията наскоро бяха смекчени. Не са непременно необходими служители за тестване за COVID и повечето продукции не плащат за тях, ако не се налага.

Онлайн фитнес инструктор

През 2020 г. фитнес индустрията се насочи към виртуалните треньори и класове, а глобалният пазар на виртуален фитнес се очаква да нарасне с няколко милиарда долара годишно. Въпреки че ограниченията до голяма степен са премахнати, инструкторите виждат възможност за по-нататъшни иновации във виртуалния фитнес, като тренировките с добавена реалност например.

Съветник по активи в криптовалута

Размерът на глобалния пазар за управление на активи в криптовалута беше оценен на 0,67 милиарда долара през 2020 г. и се очаква да достигне 9,36 милиарда долара до 2030 г. Но той идва с огромни рискове.

„Както всяка развиваща се технология, ще отнеме време, за да бъде възприета от повечето хора“, казват съветниците по активи в САЩ. „Със сигурност виждаме много положителни страни, свързани с него, но определено трябва да има някои промени – крипто се развива толкова бързо, а законодателството се бори да се справи."

Регулаторната рамка и стандартите ще помогнат за изграждането на доверие в това пространство, за да успокоят нестабилността и да помогнат срещу незаконната дейност.

Маркетинг инфуенсъри

Маркетингът от влиятелни лица в социалните медии е голям бизнес, който се очаква да струва около 16,4 милиарда долара до края на тази година, удвоявайки се от 2019 г. насам. Въпреки че е доста добре развито напоследък, бизнес програмите не преподават този тип маркетинг.

Ето защо училището по мениджмънт Kellogg, стартира образователна програма за маркетинг инфлуенсъри. Тъй като кандидатурите за редовни маркетинг програми намаляват, предлагането на тази алтернатива на традиционните програми може да бъде хитър ход за колежите и университетите.

Виртуален ветеринарен лекар

Точно както хуманната медицина все повече преминава към виртуални посещения, така и ветеринарната медицина. До 80% от ветеринарните лекари под 40 години са жени и те все повече искат да имат гъвкав график и да работят според собствените си условия. Освен това има огромен недостиг на ветеринарни лекари в градовете, което води до дълго чакане. Това е нещо, с което виртуалната медицина може да помогне.

Голяма част от работата на ветеринаря е получаването на наистина подробна информация, която може лесно да се направи чрез видео разговор. Също така по този начин може да се види животното спокойно и у дома, а не да е задъхано и нервно в кабинета на ветеринаря.

Виртуалната медицина обаче никога няма да замени реалните грижи. Винаги ще бъде допълнение към личните грижи, защото телемедицината не може да направи операция, не може да вземе кръв – всички тези неща, които изискват ръце. Но може да облекчи бремето както за ветеринарите, така и за пациентите.


В категории: Бизнес


Коментари
Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Законът за конфискация дава възможности за произвол, отбелязва съдът в решението си Почина внезапно един от най-красивите българи Почина внезапно един от най-красивите българи Георги Тончев, който беше известен като българския Брад Пит Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено Вече 2 години този човек получава всеки месец по 12 000 лв. от Общината и пуска жалби във всички възможни институции
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори