×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стресирани българи към полицаи: Дойдоха извънземните, къде сте?


Стресирани българи към полицаи: Дойдоха извънземните, къде сте?
Кирил Киров от ОД на МВР – Варна сподели, че често се случвало хора да се обаждат, за да съобщят за прелитащо НЛО над тях. Имало обаче и такива, които виждат извънземни
27 Декември 2022, Вторник, 15:30 ч.
Автор: Флагман.Бг

 НЛО-то е оказало светлини от дискотека, които се отразявали в нощното небе

Екипите на полицията се отзовават на странни и дори абсурдни сигнали. Наложило се униформени от Варна да разследват... извънземни. Абсурдната история разказа пред БНТ  главен полицай Кирил Киров от ОД на МВР – Варна. 

"Пристигат сигнали - "Дойдоха извънземните, Вие какво правите?". В крайна сметка се оказа, че това са светлини от дискотеки, които се отразяват в нощното небе", допълва той.

Често се случва възрастни хора да “загреят” телефонните линии в полицията с обаждания за летящо НЛО.

Оказва се, че хората търсят помощ от униформените за всичко - от неподходящи, според тях, от песни на улични музиканти до шумната любов на съседите.

Обаждания се приемат денонощно в Оперативната дежурна част на Областната дирекция на МВР във Варна. Дежурните в полицията са свикнали с понякога страните сигнали, които получават през националната система 112 и от денонощните телефонни линии в полицията.

"След като го получим този сигнал, ние го разпределяме между районните управления. Понякога се правят и конферентни връзки с районните управления, за да се уточни и изясни същността на сигналите", обяснява инспектoр Христо Христов, ОД на МВР - Варна.

Колкото и да искат, полицаите невинаги могат да помогнат на всички, които се обаждат с проблем.

"Имаше един такъв сигнал за много силен шум от прелитащ изтребител. Тогава в този момент имаше Air Police и облитаха територията на Варна, за да видят къде са летищата. Понеже явно по-ниско минават, хората масово се обаждаха тук да намалим шума. Колкото и желание да имаме, няма как да го постигнем това нещо. Пък и няма как да прелетим горе, за да им кажем да намалят шума", спомня си Киров.

Дежурните полицаи преценяват на кои от сигналите могат да реагират, за да избегнат комични ситуации.

"Имало е случай, когато се обаждат, че много шумни съседи, които най-вероятно правят любов и трябва да отидем да вземем отношение. Там няма как да се намесим. Такива са сигналите, има и комични, има и плачевни", разказва още той.

"Друг подобен случай беше с уличен музикант, който свирил неподходяща музика, тип чалга. Също така имаше случай, когато мъж се обажда на 112 и иска транспорт от полицията, за да бъде отведен до Аспаруховия мост, откъдето да скочи. Това за нас е абсурдно като сигнал", допълва инспектoр Христо Христов, ОД на МВР - Варна.

Полицаите казват, че абсурдните сигнали се увеличават. На базата на опита те преценяват кога обаждането е основателно.

"Наистина има неистински сигнали. Някои са преувеличени и не отговарят на действителността. Възрастни хора често подават сигнали за младежи, които шумят, но за да подсилят драматизма на сигнала, допълват, че те пушат марихуана, трошат детски съоръжения. Колеги отиват на място констатират, че това в действителност не е така", разказва Христов.

И ако абсурдните сигнали предизвикват усмивка, то фалшивите затрудняват работата на полицаите, които в същото време е можело да помогнат на някого.
 


В категории: Животът


11
Коментара по темата
11.
Др. Радева
28.12.2022 09:03:19
0
2
Когато се пие трябва да се замезва! Иначе започват да идват царе, извънземни, динозаври и други...
10.
THE TRUTH IS OUT THERE
28.12.2022 04:40:39
0
3
извънземните са сред нас.....ббрррр....
9.
Путкин
27.12.2022 22:23:31
2
7
Самолетите станаха скучни и малоумната сган на Възраждане от хемтрейлс прехвърли страховете си на извънземни.
8.
123456
27.12.2022 17:29:03
2
6
Puskate im Planeta Payner
I slizat na Kiu4ecite
I ciganiqta gotova
7.
Погледнете навън
27.12.2022 16:33:18
4
14
Хората са облечени като за погребение, ба си празника, бедни с дрехи за по 15 лв, картината е от Бургас парка в изгрев най ....град
6.
...
27.12.2022 16:25:05
1
5
И много често се случва тия възрастни хора, които ползват средствата за комуникации да не са възрастни хора, а от различни групи за интеграция.

А и точно от Варна преди повече от 15 години са изчезнали няколко диска с данните на 300 000 граждани.
5.
Те
27.12.2022 16:07:09
1
5
Идват!!!
4.
!!
27.12.2022 16:06:16
11
16
Хората се побъркаха от инфлацията и от изгарящите пари! Покупателната способност на парите е двойно по-ниска само за година!
3.
...
27.12.2022 16:03:34
2
4
Ще дойдат ми! Съществуват и въздуплавателни средства с различен от общоприетия дизайн. То от преумора, шумове, излишни дезонформации и спорове може и колегата да ти се види като извънземен или като туземец. И някои Районни управления приличат на бърлоги, ама и извънземните не могат да помогнат, защото оникновено от бърлогите не могат да ги разберат.
2.
UFO
27.12.2022 15:49:34
1
28
По Коледа и Нова година идват най-много извънземни! Особено след третата чаша.
Весели Празници!
1.
Ñ
27.12.2022 15:49:28
5
7
Вие не сте добре.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Примерът е взет от датските общности, които често обичат да празнуват заедно Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Пред съда Светослав обяснил, че прибрал тялото на Десислава, защото в къщата имало плъхове 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина Възрастта влияе върху растежа на косата Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Бургаският конкурс на името на Петя Дубарова не е само най-добрият литературен форум за средношколско творчество Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя В зелените площи като гъби изникнали и над 20 незаконни постройки Едва на 38 години почина известен волейболист Едва на 38 години почина известен волейболист Загуби битката с рака  Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Мъжът й Константинос Хайнас я тласка към ново амплоа Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като възможност за изход, подчерта Първан Симеонов Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? Естрандата певица е заприличала на рокаджийката Милена  Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България След кончината му в гр. Кобург през 1948 г. тялото на цар Фердинанд I е положено временно в криптата на католическата църква "Св. Августин" в същия град.
Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори