×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Преговорите за мир в Украйна невъзможни? В Новогодишната нощ се очакват ракетни удари


Преговорите за мир в Украйна невъзможни? В Новогодишната нощ се очакват ракетни удари
Тежки боеве се водят в Донбас
27 Декември 2022, Вторник, 07:27 ч.
Автор: Флагман.бг, снимки и видео: Борис Рожин, t.me/boris_rozhin

Ситуацията на фронта е тежка и мъчителна, призна Володимир Зеленски

Мирните преговори с Русия за мир в Украйна са невъзможни. Нашествениците не знаят как да поискат дори дреболии. Това написа в своя Twitter бившият командир на сухопътните сили на САЩ в Европа генерал-лейтенант Марк Хертлинг, цитиран от УНiАН.

Tой коментира скорошното изказване на диктатора, че бил готов за преговори за мир, пояснява украинската информационна агенция.

Путин твърди, че Кремъл не се е отказал от идеята за "преговори". Това са поредните лъжи, смята генералът.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски призна, че ситуацията на фронта в Донецка област е "тежка и мъчителна" и изисква да бъде посрещната с цялата "сила и концентрация" от страна на държавата, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

 

"На първо място, за положението на фронта. Бахмут, Кременная и други райони в Донбас изискват максимална сила и концентрация", каза Зеленски в ежедневното си видеообръщение.

"Ситуацията там е тежка и мъчителна. Окупаторите разгръщат всички ресурси, с които разполагат, а те разполагат със значителни ресурси, за да постигнат известен напредък", каза украинският президент.

Зеленски допълни, че продължават прекъсванията на електрозахранването, а в момента почти 9 милиона души в Украйна са без ток.

Украинският министър на енергетиката Херман Халушченко пък предупреди, че Русия може да използва ракети, включително крилати, за широкомащабна атака в Новогодишната нощ, предаде ДПА.

"Руснаците не са се отказали от атаки срещу енергийната ни мрежа" каза министърът пред украинската телевизия и добави: "И щом извършват атаки на определени дати, Новата година може да бъде една от тези дати, когато те ще опитат да повредят енергийната ни мрежа".

В момента се работи за бързото възстановяване на енергийната мрежа на Украйна, за да се даде възможност на украинците спокойно да посрещнат Новата година, но това ще стане възможно само ако не последват нови руски въздушни удари, каза министърът.

 

Военният анализатор Борис Рожин публикува в своя Телеграм канал карта на бойните действия в Украйна. Най- тежка и мъчителна, както казва Зеленски, е ситуацията в Донбас. 

Руската армия нанесе удар по команден пункт на Въоръжените сили на Украйна в района на Краматорск, при което са унищожени две установки РСЗО „HIMARS“, 5 гаубици Д-30, 2 САУ „Гвоздика“, които били за ремонт. 

В района на Първомайско и Камишевахи пък са унищожени две украински системи РСЗО „Град“, а в Торско, Водяново и Маринки – три гаубици Д-30.

Руската армия е нанесла удари и по позиции на украинските въоръжени сили в района на Кисловка, Харковска област, разказва Рожин. 


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 3
22
Коментара по темата
22.
АНАЛ-изатор
27.12.2022 17:32:04
0
5
Т.нар. военен анализатор Борис Робин никога не е служил в армията
21.
До9
27.12.2022 15:29:27
1
6
Ти си натурален шумкарин. Велика Русия Менделеева таблица а минимална работна заплата 332лв.Такива комунисти като теб са проклятието на България. Честито рождество христово. Ооооо извинявай вие бяхте тези които взривяват църкви.
20.
ХХ
27.12.2022 13:35:48
3
7
Братушките никога не са били роби. Само малко, винаги са били холопьl
https://youtu.be/QIgB2VtoQjc
Командира им ги убива от бой защото избягали от позициите и изоставили другарите си 6 ранени и 2ма убити според к8мандира, който налага робите. В 21 век ги пращат на убой и ги бият, точно както през 19 век.
https://youtu.be/QIgB2VtoQjc
19.
До 18
27.12.2022 13:19:00
3
2
- Вълна- пера, "Иване"!

"Защо народа им живее сравнително бедно а огромна част от него в крайна бедност след като са такива великани?!"

Защото гражданската авиация какво? При някоя криза, породена от природо-географските фактори, гражданската авитация ли е ангажирана с защита на населението?
18.
До 15
27.12.2022 12:50:28
2
7
"Защото ВВС са им по-висок клас"
Хапчетатаааа хапчетата. ВВС е Военно Въздушни сили,предполагам,че имаш в предвид гражданската авиация,която не е ВВС.
Ами гражданската им авиация е от Еърбъс и Боинг,които след санкциите,логично не се обслужват и има много аварии и отманя на полети,инфото е достъпно в руските СМИ. Отделно цените на билетите са "до небето"Показателен е случая със руски контрактници,които лятото,след изтичане на договора,напуснаха фронта,самоволно и се завърнаха в Русия,само че не им изплатили обещаните 200 000 рубли- около 3 500 долара и не могат да се приберат от Москва до далечния изток,защото билета е 3 000 долара. Общо взето,толкова са добре,че преди мобилизацията,контрактниците заминаваха на война за 3 месеца срещу обещани 3 500 долара. Ами тези пари ги взимат за един месец,наши сънародници,работещи тираджии е ЕС.
А за ВКС на Русия на 10 месец от войната,малко е смешно да се говори.Заради големия брой сбити руски самолети в първите месеци на войната,отдавна вече не летят над Украйна.При положение,че украинска армия и въоръжение бяха тотално разграбени поради огромна корупци,та се наложи да просят преносими Стингър и ПВО,още в началото на войната. И чак сега получават смешни бройки ПВО на час по лъжичка,та Украйна не е от най-защитените с ПВО държави.
17.
До 14
27.12.2022 12:31:35
0
2
От една случка"От нищо нещо"
"Каква е случката? Приятел от казармата често кани Иван Стоилов-Бункера да му гостува в родното му великотърновско село. Хем да се видят и почерпят, хем и художникът да натрупа впечатления и идеи от селските красоти. Един хубав летен ден Бункера отива на гости, но се оказва, че приятелят му е заминал за града. Неговата булка го посреща сърдечно, гощава го и вечерта оправя една от стаите за сън. Той иска да спи на хладина в сеното и жената му постила под сайванта.
През нощта обаче биволицата започва да нагъва ризата на гостенина, той хуква да я гони и в тъмното пада в изкопаната в градина яма. Сутринта жената на приятеля му се опитва да го издърпа с един кол, но като по- тежък той повлича и нея в изкопа. Така на сутринта ги намира съпругът. Пуснал стълба и те излязли."Беше бая потресен от гледката и уж повярва на историята с биволицата и ризата, но до крав май го гризеше съмнението, че между нас може и да е имало нещо." - разказва Бункера.
На финала на сценария си Н.Никифоров тегли ножа на биволицата, какъвто екшън в истинската история няма. От което филмът само печели, разбира се. А култувата реплика на ревнивия Панчо:"Една биволица почне ли да яде ризи, режи й главата!"
Няколко кадри са заснети в с.Трудовец с падналия журналист в яма със съпругата Венетка и по- късно между блоковете в столичния "Младост 3" в огромна яма е продължило заснемането на цялата драма.
16.
До 12 "до 10 и 11"
27.12.2022 12:04:29
6
10
Майка ти знае ли?
Как, какво? Ами, колко си тупорильl!
Мислителюююю! Хитлер и Наполеон, като са нападнали Русия, са владеели цяла Европа и са воювали едновременно и със съпротива в Европа и с Русия. Хитлер и Наполеон, не се спънаха и не затънаха в кървава война на 50 до 100 км. от собствената си граница. Предполагам, че като всеки русфилИдиот не си прочел, че САЩ докато воюва с Япония, дава многомилиарден ленд-лийз на Сталин, без който ленд-лийз, чичо ти Сталин, згъваше. Ако не вярваш, задай на руски и ще ти излязът много материали на базата на разсекретени руски архиви. Култово е и изказването на маршал Жуков, години след войната, че без американската помощ, едвали са щели да победят. Относно Наполеон, явно майка ти не ти е казала, че причината за нахлуването в Русия е тази, че руския цар Александър 1,не спазва подписания по-рано договор между Франция от една страна и победените Русия и немските братовчеди на Александър 1. Русия губи Полша и Прибалтика, а Немците части от Саксония. Причината за нахлуването на Наполеон в Русия е отказа на Александър да спази подписания преди това договор и да се влючи в морската блокада Англия.
Друго важно обстоятелство е че докато Наполеон воюва в Русия, води не по-малко кървава война в Испания,продължила от 1708г. до 1814 г. цели 6 години. Да сравняваш обосраната руцка армия и путлерчо с великите армии на Наполеон и Хитлер, трябва да си тотално тупорильl!
А дали, не можеш да се сетиш, кога руския народ били роби? Хахаха! Явно с празна тиква, едва ли можеш да се сетиш, коя година и кой век сме!
Хич даже не са роби, само се определя, като "вековен отрицателен подбор"
Крепосни селяни, последвала болшевишка революция и 5 годишна гражданска война(убийства, глад, музерия) , десетилетия Сталински терор, гладомор, лагери, разстели.Само до 2рата световна Сталин избива 20 милиона съветски граждани, а през гражданската война 1917 до 1922г от Русия бяга всичката интелигенция(тези които не са убити) и качествени хора. Следва времето до 1991г разпада на ССС Р, после лихие девеностьlй хаос, грабеж, организара престъпност, мизерия, липса на заплати и пенсии по 6-7 месеца, 2 чеченски войни, конфликти в Приднестровие и Абхазия. И днешна Рисия, арести, репресии, убийства, бягство на милиони руски граждани от начало на войната. Насилствена мобилизация, дрипава и гладна и затвор за отказващите да заминат на война и това при положение, че войната, не е на територията на Русия, като изключим уйраинските обстрели по руска територия, които не са по цивилни
Майка ти да купи малко книжки, да се образоваш, вечер да ти чете с книга в едната ръка и пръчица в другата. Да те перка по празната къртуна да не заспиваш на първата страница, че да ти влезе, нещо в русфилската къртуна!
15.
До 10
27.12.2022 11:56:24
5
2
Ами примерно защото относителния дял на пътната инфраструктура спрямо общата й територия е много по-малък от относителния дял на страни с по-малки територии.
Има райони с по-ниска гъстота на населението, където през зимата може да се достигне само с хеликоптер, вероятно и затова ВВС са им по-висок клас.
14.
До 12
27.12.2022 11:31:16
7
10
Да те подсетя русоРОБЕ 300години монголско робство и до 1865 пълни роби обяви вестници продавам роб=2 крави и без право да напуска помешчика и село и да вижда семейство с разрешение феодала ВИНАГИ СА БИЛИ РОБИ И ПРЕДИ И СЛЕД 1917
13.
До 12
27.12.2022 11:27:59
10
12
Офф.
Аман от "историци" като теб.
Сега е 21 век и никой няма да напада Русия.
Тя сама ще се разпадне! Отвътре!
Даже ще се учудиш колко бързо.
Споко с пропагандата.
;)
12.
До 10 и 11
27.12.2022 10:52:52
15
13
Също така си мислеха Наполеон, Хитлер и Чърчил и повярвай ми населението на Русия е било много по зле от колкото сега.Умирали са стотици хиляди от глад и въпреки всичко.Направи сам изводите историята е на лице знае се.Чети историята прави си изводите сам. По онова време са нямали какво да ядат, това за руснака не е проблем и не е негативен фактор. Чети в интернет какво е казал Чърчил за Русия, непобедима е. Руснаците имат дух, руснаците могат да бъдат единни това което българина никога няма да разбере защото 7 века е бил РОБ, 2 века византийско робство, 5 века османско. Русия кога е е била робска държава, че нещо не мога да се сетя? Това е голямата разлика между нас българите и руснаците. Виж една Сърбия по същият начин на манталитет като руснаците само където Сърбия е малка Държава не може да се издържа единствено и само от собствените си ресурси и е зависима много.
11.
До 9
27.12.2022 10:36:29
14
16
Толкова много ресурси и даже перални не могат да произведат за хората си.
рашките са прости, по-прости дори и от нас, така че няма да управляват тази територия.
Неминуемо е!
Свиквай!
10.
До 9
27.12.2022 10:29:19
12
13
И защо тогава са икономическо джудже с БВП на половин Италия, една от най бедните страни в ЕС? Защо народа им живее сравнително бедно а огромна част от него в крайна бедност след като са такива великани?!
9.
До 5
27.12.2022 10:15:23
13
20
Русия още не се е разпаднала маллеееее…..кога ще се разпадне?Такава малка, незначителна държавица като Русия как още не се е разпаднала? ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА. Ха ха ха ха
Фантастични пропаганди край нямат. 150 милиона държава с цялата менделеева таблица единствената в света която може сама да се издържа и изхранва без 1% външна намеса така се разпада.
Прост + много прост = на крепостен селянин. Седнали тук мишките да одумват великаните не се виждаме ние, че сме като числено население по малко от един руски град тръгнал барабар Петко с мъжете. Ни сме се разпаднали като нация, ние сме деградирали до 2050 година ще сме по малко население от Албания. Русия щяла да се разпадне Хахахаххахах ах легенди, легенди………
8.
В прав текст
27.12.2022 09:54:34
15
20
Бой по краварски тикви
7.
За нова година
27.12.2022 09:25:25
18
22
Ще има руска заря
6.
Няма да има обстрел
27.12.2022 09:24:34
13
20
Руснаците пак свършиха ракетите.
5.
1111
27.12.2022 08:44:39
34
37
Путине Путинеее добре контролираше крепостните селяни. Защо ти трябваше да се правиш на велик? Русия ха ха ха няма такава държава. Въпрос на време е да се разпадне велика Просия.
4.
Киро тъпото
27.12.2022 08:37:01
15
18
Тъкмо за новогодишната нощ няма да имат нужда от заря …
3.
Опа ...
27.12.2022 08:25:24
2
23
Днес научаваме ,че ми още една меца като украинския "Антонов " товари от летище Сарафово за гр.Жежов
2.
Сь
27.12.2022 08:23:57
36
39
АКО ОБЪРНЕТЕ АДА С ДЪНОТО НАГОРЕ
НА НЕГО ЩЕ ПИШЕ-MADE IN USA
САЩ-ИМПЕРИЯТА НА ВСИЧКОТО ЗЛО
ПО СВЕТА......
1.
А верно ли бре
27.12.2022 08:05:33
9
25
А по летището Енгелс ударите,а адморал кузнецов дето пламна орките им пари на гъзъ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг"
Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори