×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отхвърлиха увеличението на минималната заплата


Отхвърлиха увеличението на минималната заплата
Освен тези 500 000 българи, които обричате на глад, в това число са 10 000 служители на БДЖ, защото техните заплати са свързани с минималната, каза Георги Свиленски
22 Декември 2022, Четвъртък, 17:40 ч.
Автор: Флагман.Бг

БСП към депутатите: 17 пъти поискахме да е 850 лв., политиката ви е антибългарска

Няма да има увеличаване на минималната работна заплата на 850 лева. Парламентът отхвърли искането на БСП за въвеждане на механизъм за определяне на минималното възнаграждение. Не бе прието и предложенеито за ръст на майчинството за втората година на 850 лв., за което настояват от левицата. 

„С това си решение парламентът не признава директивите на ЕС, парламентът ще гласува антиевропейска политика. Става въпрос за директива на Европейски съюз, която казва: “Страните членки да приведат минималните си заплати в съответствие с 50% от средната работна заплата или 60% от средната медианна заплата“. Тук народни представители от няколко парламентарни групи бламират ЕС, ЕК и Европарламента. Как може да окачествим такова нещо?“ Това заяви народният представител от ПГ на “БСП за България“ Румен Гечев по време на дебатите за удължаване на държавния бюджет.

Според зам.-председателя на ПГ на “БСП за България“ Георги Свиленски от левицата са дали възможност на народните представители 17 пъти от вчера до днес да подкрепят минимална заплата от 850 лв., но те са гласували против.  

„Днес вероятно ще им се наложи още няколко пъти да го направят. Само искам да поясня, че освен тези 500 хиляди български граждани, които обричате на глад в предстоящите месеци, в това число са 10 хиляди служители на Българските държавни железници, защото техните заплати са свързани с минималната, 10 хиляди в „Български пощи“. Ето за тези хора помислете и за всички други 480 хиляди, които чакат от вас и от нас решение. Вие не само, че не искате да го дискутирате, не го и допускате до обсъждане“, заяви от трибуната социалистът. 

Свиленски е убеден, че партиите абсолютно съзнателно, умишлено и целенасочено отхвърлят предложението на „БСП за България“. „Не го правят без да искат. Те знаят какво правят, за да останат парите за нещо друго. И това нещо друго е въоръжение, а не социална политика“, категоричен е той.

„Напът сме да направим пълен хаос още в самото начало“, предупреди депутатът от БСП Борислав Гуцанов. „Това, което е продължение от политиката на предходния кабинет беше много добро, но ако бяхте приели предложението, сега щеше да има облекчение от по 900 лв.“, заяви той по отношение на приетото продължаване на помощта в размер на 50 лв. на дете при работещи родители, вместо тя да бъде увеличена.

По думите на социалиста няма как да се борим с демографска катастрофа и демографска криза, като правим същото нещо, което е било досега. „Нека да се концентрираме и да направим един бюджет, който да даде възможност на хората да се чувстват по-добре, а не това, което в момента вие правите“, призова той народните представители.

„Сигурно от кумова срама колегите от ГЕРБ в комисия гласуват за определени предложения, но тук, скрити зад някакво мнозинство от 240 гласуващи, гласуват хитричко“, заяви народният представител от левицата Георги Гьоков по отношение на предложение на ПП за данъчните облекчения за деца.  „Това е изцяло насочено гласуване на ГЕРБ срещу интересите на тези хора. Защо през цялото време се маскирате като социално отговорни, а когато дойде
моментът да взимаме решения, гласувате обратно? Това ще ви тежи на съвестта“, каза още той. 

„Отхвърлихте по-голямо данъчно облекчение за родителите с едно дете – от 600 на 900 лева. Не допуснахте разглеждане на минимална работна заплата от 850 лева. Като български граждани ние се стремим да имаме доходи, равни на европейските. Затова предложението ни беше минималната работна заплата да бъде 50% от средната. Това, което правите, не е антиевропейска политика, това е антибългарска политика и моля всички български граждани да обърнат внимание на хората в тази зала. Те вместо да работят за тези, които са ги избрали, работят срещу тях“, заяви от трибуната народният представител от БСП Мая Димитрова.


В категории: Политика


Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
12
Коментара по темата
12.
Сталин
23.12.2022 10:42:31
0
4
Тия хора са престъпници от най-силните, най-мръсните и най-корумпираните. Мафията ги управлява, а тя няма сметка да има повече пари за хората. Докато няма кръв, няма оправия.
11.
Пенсионер
23.12.2022 09:44:37
0
5
Ами то беше ясно, че ще си остане старият бюджет, до идването на ново Правителство. Всичко останало е цирк. Това е.
10.
Справка
23.12.2022 07:52:54
0
4
Нито минималната ще се вдигне нито държавата ще се стабилизира! Всичко е един цирк за очите на вече заблудените и страхливи българи! Вече крадът и си правят каквото поискат без да се крият!
Как да станат нещата след като цялата
Държава е прогнила от корупция! Абсолютно във всеки един сектор!
Казва се определено нещо,новините и журналята са роби на тия там горе дето се мислят богопомазани! Парата играе във всеки един момент! Имаш ли пари си безсмэртен и ти е позволено да правиш каквото си поискаш! Дори и да убиваш безнаказано! Щото гуньо прокуропа с алчното гърло ти е взел 50 бона такса спокойствие....е*авам ви мамиенценцето на цялата пасмина.....с удоволствие бих ви избил без да.ми мигне окото!
9.
Социолог
23.12.2022 06:05:30
0
13
В Шенген с 300 евро заплата няма да влезем 1 милион българи да им висят по ъглите да продят
8.
Da go duhate
22.12.2022 20:54:19
2
21
Стига сте коментирали в тия мрежи само тук сме силни да се вдигане и да ги изметим
7.
?
22.12.2022 20:45:22
0
20
За "бежанците" пари има, нали ?
6.
ХХХ
22.12.2022 19:20:45
4
10
Е като си "отидат депутатите какво ще стане? Други ще дойдат.... Мислете с тези киферици.. Време е да си тръгне един друг човек!
5.
Бъгарин
22.12.2022 19:13:48
1
22
Заплатите на депутатите да се върнат на ниво 2010г.
4.
МАНАФЯН
22.12.2022 18:42:40
3
19
До бургазлийка....ГЕйРБАВА ДРоГАРКе ☭, СЛЕД КОМУНИСТА ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла☭ ОСТАНА Белот, проститутки, ловни стопанства, 4 тона суджук, интервюта, Пеевски, Котараци, рекет,къщи за гости,бело, футбол, Юнкер, Симитли, тенис, проститутки, ловни, Пеевски, Котараци, белот, рекет, белот, терца, ленти,ТИМ, рекет, ленти, ленти, Хемус, оргия, Меркел, Брюксел, ленти, оргия, Симитли, белот, Пеевски, Котараци, избори, Мата Хари, Цецо, рекет, Вебер, Гелосания домус, рекет, белот, тенис, мачле, кюлчета, всичко коз, Симитли, футбол, бело, ленти, министерски съвет, Хемус, рекет, бело, Руско/Турски поток, язовири, ТЕЦ-Варна за доган, ловни стопанства, варненско езеро за доган.........
3.
МАНАФЯН
22.12.2022 18:42:35
4
14
До бургазлийка....ГЕйРБАВА ДРоГАРКе ☭, СЛЕД КОМУНИСТА ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла☭ ОСТАНА Белот, проститутки, ловни стопанства, 4 тона суджук, интервюта, Пеевски, Котараци, рекет,къщи за гости,бело, футбол, Юнкер, Симитли, тенис, проститутки, ловни, Пеевски, Котараци, белот, рекет, белот, терца, ленти,ТИМ, рекет, ленти, ленти, Хемус, оргия, Меркел, Брюксел, ленти, оргия, Симитли, белот, Пеевски, Котараци, избори, Мата Хари, Цецо, рекет, Вебер, Гелосания домус, рекет, белот, тенис, мачле, кюлчета, всичко коз, Симитли, футбол, бело, ленти, министерски съвет, Хемус, рекет, бело, Руско/Турски поток, язовири, ТЕЦ-Варна за доган, ловни стопанства, варненско езеро за доган.........
2.
бургазлийка
22.12.2022 18:13:27
26
19
Първо участват в правителството и разоряват държавата, а после се правят на благородни и искат увеличение на заплатите. Винаги когато комунистите са идвали на власт държавата е фалирала. От 30 години все това гледам! Младостта ми отиде в кризи! Лъжци мръсни!
1.
Иванов
22.12.2022 17:54:06
4
40
Време е всички депутати да си ходите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Законът за конфискация дава възможности за произвол, отбелязва съдът в решението си Почина внезапно един от най-красивите българи Почина внезапно един от най-красивите българи Георги Тончев, който беше известен като българския Брад Пит Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено Вече 2 години този човек получава всеки месец по 12 000 лв. от Общината и пуска жалби във всички възможни институции Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Георги Тончев-Джовани проби като еротичен танцьор и умря едва на 50 години
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори