×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Грозна реалност заплашва красивия проект „Супер Бургас“


Грозна реалност заплашва красивия проект „Супер Бургас“
"Супер Бургас" виси на косъм - 15 септември е последният срок пред акционерите да внесат капитала си, казва изпълнителният директор Павел Маринов
08 Септември 2011, Четвъртък, 15:15 ч.
Автор: Димитър Колев

Защо вместо да посреща модерни лайнери, портът разтоварва старо желязо и дърва на метри от обновения център

Това лято Бургас трябваше да посрещне първите туристически лайнери. Плаващите петзвездни градове с около 2500 пасажери на борда и близо 1000 души персонал трябваше да акостират на нов круизен терминал в пристанище „Изток“. Граждани и гости трябваше да се дивят на огромните и красиви кораби с по 13 палуби, а магазини, ресторанти и туристически фирми да правят солидни печалби от хилядите гости. Нищо от това обаче не се случи. Мечтаният круизен терминал, който трябваше да бъде готов най-късно през юни тази година, изобщо не е започнат, а и няма никакви изгледи това да се случи скоро. Мащабният проект, наречен от самите бургазлии „Супер Бургас“, се отлага за неопределено време и заплашва да остане само красива приказка. Защо стана така и кой е виновен?

През юни 2007 година Община Бургас провежда обществено обсъждане за създаване на интермодален пътнически терминал. Всички са съгласни, че градът трябва да се отвори към морето, да посреща туристи и да развива морски бизнес в едно красиво и модерно пристанище, вместо да разтоварва старо желязо, сяра и дървен материал на 300 метра от хотел „България“. Проектът „Супер Бургас“ е разделен на два етапа – първият предвижда реконструкция на търговския терминал от първо до четвърто корабно място в круизен, а вторият – изграждане на нов площад от гарата до митницата и на нов мултифункционален комплекс, тип „Бургас Сити”. Замисълът е това да бъде една от най-модерните и красиви части на града – с административен и конгресен център, хотел, аквариум, атракции. За първия етап, който трябва да завърши през юни 2011 година, са необходими 25 милиона евро. За втория трябват 350 милиона евро, а срокът е 2014 година. За тогава е планиран и старта на пряката скоростна пасажерска линия „Бургас-Сочи”, която трябва да поеме значителна част от потока посетители от Европа (и обратно) за зимната олимпиада „Сочи 2014”.


Така трябваше да изглежда пристанище "Изток", грозните кранове обаче продължават да стърчат


На 15 октомври 2007 година БСП, ГЕРБ, НДСВ и ДПС подписват предизборно споразумение да подкрепят проекта, а на 25 януари 2008-а Министерският съвет му дава статут на обект с национално значение. След като минава една година в подписване на меморандуми и гласуване на решения, на 16 юни 2009 година е учредена проектна компания „Зона за обществен достъп Бургас“ АД („ЗОД Бургас“). Уставният капитал е 500 000 лева, а акционери в нея с равно участие стават ДП „Пристанищна инфраструктура“, НК „Железопътна инфраструктура“, „БДЖ“ АД и Община Бургас.  Акционерите трябва да внесат 25% от капитала при регистрацията на дружеството, а остатъка – най-късно до 31 декември 2009 година. На новата компания е възложен правния анализ, прединвестиционното проучване и възможностите за финансиране на проекта. Първоначалната идея е въпросните 375 милиона евро да се осигурят чрез публично-частно партньорство с банки, инвестиционни фондове или стратегически инвеститори.

„На пръв поглед такава сума звучи стряскащо, но към проекта „Супер Бургас“ има реален интерес от много мощни международни финансови структури“, казва изпълнителният директор на „ЗОД Бургас“ АД Павел Маринов. За по-малко от половин година - от април до септември 2011-а - той е водил преговори с Европейската банка за реконструкция и развитие, британския инвестиционен фонд „Панаксия“, Уникредит – Булбанк, Българската банка за развитие и много други. При посещението си в Катар тази година премиерът Бойко Борисов представя шест български проекта, сред които, например, и такива мега-идеи, като изграждане на град-сателит на мястото на „Кремиковци”. Интерес обаче предизвиква единствено „Супер Бургас“.  И то сред шефовете на могъщия държавен инвестиционен фонд “ДИАР“. Всички са готови да участват, но Министерството на транспорта проспива ценно време, като и до ден-днешен то не е взело решение как точно да се финансира „Супер Бургас“. Дори нещо по-лошо – първоначалната идея да се работи със стратегически инвеститори е на път да бъде подменена с нова – търсене на пари от европейските фондове по оперативните програми за регионално развитие. Според Павел Маринов от 2010 година насам се подменя основната, социалната и интегрираща роля на проекта - създаване и развитие на нова бизнес-среда с нови  международно ориентирани дейност  и услуги, и съответно, нови работни места, като държавата и общината го тласкат към чиста инфраструктура, финансирана само от оперативни програми.

  
 Вместо модерен круизен терминал, в пристанище "Изток" все още се въргалят грозни стари железа 


„Идеята на публично-частното партньорство е инвеститорът не просто да осигури парите за проекта, а след завършването му да го развива. Ще ви дам пример - през месец юни 2010 година, когато в Констанца „ЗОД Бургас“АД стана член на туристическата асоциация „Медкруиз“, аз говорих с представители на „Costa Cruises“,  „Princess”, „Royal Carribian” и др . Тогава „Коста” - една от най-големите круизни компании в света,  с флотилия от 14 лайнера, заявиха, че са готови да инвестират  в изграждането на новия терминал. Не знам дали хората разбират какво означава за Бургас да има партньор като „Коста“, който не само ще построи терминала, но и веднага ще включи града в своите маршрути. Сега много от лайнерите на „Коста“ стигат до Истанбул,Одеса,Сочи и Батуми, а  Бургас е на една крачка.  Стъпването на „Коста“ в Бургас ще доведе тук и основният му конкурент  - MSC Cruises с 11 лайнера. Ако отхвърлим този вариант и построим терминала с европейски пари, каквато е новата идея, веднага възниква въпросът - кой ще доведе тук лайнерите. Ще построим сградите и терминалите, но няма да има кой да управлява международния туристически бизнес в Бургас“, пояснява Павел Маринов и припомня, че точно с този аргумент  - „кой ще докара бизнес за новия терминал” - управляващите са стопирали японския заем. „В Бургас ние намерихме решение и за инвестициите, и за развитието на бизнеса”, допълва той, но се опасява, че с бездействието и лутанията си Министерството на транспорта може да изпусне златен шанс не само за града, но и за целия регион.

„Наближават избори и всички ще чуем колко много е направено за Бургас през последните четири години, но истината е, че и много е пропуснато“, казва Маринов, който официално бе обявен за кандидат-кмет от БСП. Той бърза да уточни, че това не е предизборно говорене и изважда проучване на „Медкруиз“ – международната асоциация на средиземноморските туристически оператор. То показва, че всеки турист харчи в посетения пристанищен град средно по 78 евро, а членовете на екипажа – по 15 евро. Така с всеки лайнер в средния и дребен бизнес на Бургас щяха да се вливат около 250 000 евро свежи пари.

Пред „Супер Бургас“ има и още една опасност от провал – двама от четиримата акционери все още не са внесли изцяло капитала си. Попълването му е задължително условие за навлизане в следващия етап на проекта. Ако до 15 септември 2011 година това не стане, има две възможности – или тези акционери да бъдат изключени, или дружеството „ЗОД Бургас“ да бъде обявено в ликвидация, което ще означава тотално компрометиране на „Супер Бургас“.

„В моята работа като изпълнителен директор съм срещал много повече пречки, отколкото помощ. На 2 март тази година цялата документация на „ЗОД Бургас“ АД бе иззета без аргументи от „Пристанищна инфраструктура“. През месец май исках да представя пред общинските съветници доклад за работата на дружеството, но председателят на ОбС Снежина Маджарова отказа да го включи в дневния ред. На  нито едно от направените предложения за навлизане в етапа на реализация, отправени към министъра на транспорта и Община Бургас, досега не е отговорено“,  казва Маринов, който е направил цяла история на проекта по дати. Той смята, че през последните две години и община Бургас демонстрира пълна незаинтересованост към работата на дружеството. 

Според него градът трябва да има свое пристанище и процедурата за придобиване на порт „Изток“, започната още през 2009 година от Общинския съвет, трябва да приключи, за да можем да развиваме успешен морски бизнес. Освен това община Бургас трябва да стане мажоритарен собственик в „ЗОД Бургас“ АД, защото ползите от проекта ще са най-големи за нея.„Ако хората ми повярват и гласуват за мен, аз като кмет ще работя всичко това да се случи, защото „Супер Бургас” не е само транспортен или инфраструктурен проект, а преди всичко социално-икономическа програма за развитие на града ни, за отварянето на Бургас към морето – т.е. към световния морски бизнес, - за създаване на нови работни места, за увеличаване на приходите в местния бюджет, за стимулиране на средния и дребен бизнес на съгражданите ни и всичко това, в крайна сметка, за повишаване на благосъстоянието на бургазлии“ , завършва Маринов.


В категории: Бизнес


50
Коментара
50
Коментара по темата
50.
До "всезнаещия" Косьо
15.09.2011 14:02:07
1
0
Може ли да споделиш, каква "заплата" взима Маринов от дружеството? И кое точно от Супер Бургас са "направили" управляващите?

Една ЛЪЖА и 100 пъти да я повториш, тя по-истина НЯМА ДА СТАНЕ!
49.
Бохемче
14.09.2011 10:28:08
1
0
Който и да стане кмет е без значение …Пак от баба Ганка ще слизат решенията…
48.
Косьо
10.09.2011 22:29:42
3
1
Бургазлии ясно си казват като гласуват кого искат и кого не искат. Защо да не се съобразите с това?
А МАРИНОВ Е НА ДЛЪЖНОСТ ШЕФ НА ПРОЕКТА И ВЗЕМА ЗАПЛАТКА ОТ ДЪРЖАВАТА
47.
до Косьо
10.09.2011 09:57:23
1
3
Гледаш и не виждаш! Много такива сте в града ни. Очите пълни, стомаха - празен. Така се случват нещата в Бургас.
46.
Косьо
10.09.2011 08:55:14
4
3
Ей заради тоя тон- просташки и нагъл БСП загуби всичко. Затова на пантеона на 9 ти се мержелееха двама трима души.
Темите са свързани. Какъв Супер Бургас бълнувате? Виене сте управляващи. Супер Бургас го правят други, тези които са на власт и които хората са избрали.И наистина го направиха супер и ще продължат напред с пристанища и с всичко останало. А вас никой не ви иска!
45.
До всички фанатизирани ГЕРБери
09.09.2011 22:16:56
1
4
Абе вие сте промити болни мозъци бе! Я прочетете КАКВА е темата на статията, пък после го обръщайте на политика и намесвайте разни Митковци, Ваклиновци и др. медийни звезди. Ако имате какво да кажете - говорете/пишете ПО СЪЩЕСТВО! Ако сте влезли само да плюете дугите и да хвалите своите работодатели - хайде марш на площада, взимайте си байряците под мишница и там се надвиквайтре и надлъгвайте, колкото искате! Тук хората искат да прочетат нещо СМИСЛЕНО по темата, а не да слушат поредните лозунги! Четете и мислете или поне се опитайте, доколкото можете! Аман..! Тук темата е стопирането на Супер Бургас.
44.
До 42
09.09.2011 20:04:19
4
2
Добър ден. Откри топлата вода. И без призиви ще си гласувам за Николов!
43.
Фен на Николов
09.09.2011 17:51:16
6
2
Моят кмет се казва Димитър Николов.Павел Маринов може да е свестен,но закъсня с 4 години.Хора,да гласуваме за Димитър Николов.От десетилетия не сме имали такъв кмет - истински управленец,да го подкрепим още веднъж!
42.
До Мая
09.09.2011 16:09:14
1
0
Абе, Павката да не е седесар? Сини очи, синя риза, синя вратовръзка, сини надписи над офиса му...
Сега разбирам защо иска да не го свързват с БСП, която го издига за кандидат...Хахахахаха
41.
До Мая
09.09.2011 16:09:14
4
0
Абе, Павката да не е седесар? Сини очи, синя риза, синя вратовръзка, сини надписи над офиса му...
Сега разбирам защо иска да не го свързват с БСП, която го издига за кандидат...Хахахахаха
40.
Новина
09.09.2011 16:03:41
3
1
Димитър Николов ще е кмет втори мандат на Бургас. Кампанията и за кандидат президент тръгва мощно от тук- защото това е бастионът на ГЕРб. А що се отнася до вечните ви вътрешни противоречия на БСп- кой кого щял да променя- КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА ....
39.
до 25 от 1
09.09.2011 15:52:34
0
2
Адашката - неуместно е просто да се споменава името на Ваклин.. с нищо не е заслужил. А и никъде не пише, че кандидатът за кмет трябва и да е водач на листата за общински съветници, сещай се.
38.
до 30
09.09.2011 15:34:55
1
6
Дааа, Павел Маринов седи и пише по форумите по 25 часа в денонощието, ако не знаеш - да ти кажа ;) Ти (30 )си зле, човечее...
Павел Маринов познава много добре града си - отраснал е тук. Съучениците му от училище"Васил Априлов" могат да потвърдят колко добър, умен, спокоен и уравновесен е бил.
Павел може да бъде и ще бъде новатор в българската политика - просто той гоп носи в себе си. Знам, че от това ги е яд много хора, ама не може да го спрете!
37.
Мая
09.09.2011 14:29:07
2
7
Бъди така добър/а да не говориш и от мое име.Ще гласувам за Павел Маринов, защото е млад, умен, енергичен и почтен човек. Омръзна ми да ме управляват лаици на местно и на национално ниво.Искам кмет, които като обещае нещо го прави, а не търси оправдание за това, че не го е направил. Вярвам в победата на МАРИНОВ.
36.
ОК
09.09.2011 13:39:16
6
1
Не се пали толкова. Няма да е кмет Павел Маринов. Бургазлии ще гласуват за Николов. Това е. И не ми пиши фермани. На хората им надухте главите с вашите фермани и демагогии. Ферманите не вървят в пи ара...
35.
До ОК
09.09.2011 13:05:32
0
8
Какво като е от Симеоново и БСП? А вашия ББ откъде е бе? Само че Павел в Симеоново е учил за ЮРИСТ, щото има акъл момчето, а ББ е учил за ПОЖАРНИКАР, щото... сами се сещате! И той това не го крие - вижте биографията ми на сайта му. Но че НЕ Е на Йоан това е сигурно 120% - щото на миналите избори той беше кандидата на БСП ВМЕСТО Йоан, ама Хамстера Сергейчо и кликата стари муцуни около него настояха да е Йоан, щото Йоан още не си беше изпълнил "обещанията" към тях! А Павел е все още от БСП защото е човек С МОРАЛ и не прескача всеки 3-4 години от партия в партия, като Митето, например. И макар че разбира че връзката му с БСП му носи само негативи пак е верен на партията и на хората - защото СВЕСТНИ ХОРА ИМА НАВСЯКЪДЕ, но са малцинство! А той не иска да предава свестните, колкото и да са малко те! Аз не съм против всички хора в ГЕРБ или която и да било друга партия, аз съм срещу мутрите и далавераджиите във ВСИЧКИ ПАРТИИ! А дано Павел сумее да промени БСП с такива хора, като него! Тоава няма вече да мислим червено-синьо-жълто-зелено, а ще гласуваме за ЧОВЕКА и за моженето! Дай Боже това време да дойде все някога!
34.
OK
09.09.2011 12:38:04
3
0
Ок, не е човек на Йоан, не е на БСП, не е от Симеоново.
Тогава откъде е?
Кой да го припознае? Кой да гласува за него?
И без това всички се чудят кой е тоя ...
33.
До предишните 3 поста, дето са 1 човек
09.09.2011 12:34:34
1
4
Много ви се иска да заблудите хората, че Павел е човек на Йоан!))))))))) Ама хората не са прости, прости и елементарни сте само ГЕРБерите - като кучетата на Баш Мутрата ви!))))))) А Павел колкото е направил и работил, ти толкова не си и сънувал, щото затова си и от ГЕРБ - там няма нужда да работиш, важното е да имаш обилно слюноотделяне и проблеми с храносмилането - за да може колкото се може повече да ПЛЮЕТЕ и да ОСИРАТЕ хората, че да не могат да различат импотентната ви същност!))))))) Мекере с мекере! Забравихте къде бяхте до преди 4 години и откъде се пръкнахте всички! Къде беше ТИ бе преди да има ГЕРБ? На кого пак се мазнеше и чий задник лижеше? Няма да се очудя, ако на същия този Йоан!
32.
До 27
09.09.2011 12:03:24
3
0
Не знам Йоан да е бил от ГЕРб. Щото ако беше, щеше още да си е избран за кмет и да виси в обшщината. Павката си е неговия човек. На него и на Стойко Танков. Дето като беше се кандидатирал Стойко за кмет, вместо да си чака резултатите в щаба, остави хората и си легна да спи. Ей на толкова му пука и на Павел!
31.
До 27
09.09.2011 12:03:24
2
0
Не знам Йоан да е бил от ГЕРб. Щото ако беше, щеше още да си е избран за кмет и да виси в обшщината. Павката си е неговия човек. На него и на Стойко Танков. Дето като беше се кандидатирал Стойко за кмет, вместо да си чака резултатите в щаба, остави хората и си легна да спи. Ей на толкова му пука и на Павел!
30.
До 26
09.09.2011 11:59:42
2
0
На Маринов му се работи в нещо неработещо. А в работещия общински съвет- не. Не му се занимава на момчето да се бъхти в политически битки и всякакви други в интерес на гражданите на Бургас. На него му дай да виси в интернета и да пише за врели некипели проекти.
А и Павката какво знае за Бургас, моля ви се? Появи се тук едва пледи четири години. Накратко казано- кауза пердута!
29.
писна ми
09.09.2011 11:54:14
2
0
Какъв супер Бургас, няма проект в града, който да е завършен докрай. Моста, стадион Нефтохимик, ГУМ-а между Баба Ганка и Тройката. И този "супер проект" не е измислен за да се реализира а за да се прибират комисионни и да се лъже преди избори. От всички.
28.
до Петя
09.09.2011 11:10:15
0
3
Ваклин пък от какво ли изобщо има срама))))))) от никоя Божа заповед ни страх ни даже срама има! Помним!
27.
Простотия народна
09.09.2011 11:08:26
1
4
Наследникът на Йоан е Митето Николов с неговите градинки и фонтанчета. А Йоан е бил от БСП и той самия не помни кога. Щото след това всеки мандат беше от различни коалиции ако не си спомняте. Не съм бесепар но ако тази партия се промени и има повече такива като Павел - по добре за такъв човек да гласувам отколкото за мутрите и ченгетата на ГЕРБ дето могат само да критикуват, рушат и заплашват но нищо не могат да измислят и направат - затова и копират баналните градинки на уж омразния им Йоан. Отворете си очите бре хораааааа! Стига сте гледали само синьо-червено. Заплеснахте се по синьото и червеното и затова пропуснахте "лайняно-оранжовото" да дойде на власт и да ни осере всичките заедно!
26.
До Коко
09.09.2011 11:02:49
0
4
Абе Кокошко смотана, какво ти разбира кокошия мозък? Вместо да си помислиш че той е досега ЕДИНСТВЕНИЯ който е напуснал САМ общинския съвет за да СПАЗИ ЗАКОНА, ти можеш само да плюеш и осираш на метеното! Работи му се на Маринов - нали четеш (ако можеш де) какво пише тук? Ама НЕ МУ ДАВАТ щот ги е страх че ще направи повече от градинките засадени с ГЕРБери.
25.
Петя
09.09.2011 10:43:16
1
3
Ами като го е срам, да беше станал кандидат на БСП Ваклин. Ваклин не го е срам и иска да е общински съветник.
24.
Павел Йоанов
09.09.2011 10:41:59
4
0
Павеле наследникът на Йоан. Той кандидатът на БСП. Знам че го е срам от това и даже офисът си е обозначил СЪС СИНИ БУКВИ.
23.
Коко
09.09.2011 10:40:03
5
0
Павел Маринов не може да стане кмет. Самият той пък явно не желае и да е общински съветник. Не му се работи на човека за града. Ами-така не става!
22.
до 21
09.09.2011 10:28:40
0
6
Ами затова одавна вече е време да изменим нещата. Аз ще се радвам Павел Маринов да успее да направи този проект като кмет или не няма значение. Но все пак предпочитам Бургас да си има и такова Сити а не само градинки и едно ларго. Крайно време е някой да погледне по-мащабно и смело на града ни иначе градинките а добре но са вече толкова банални и познати всеки 4 години още от Йоаново време. Та от тази гледна точка мога да възразя на писател # 11 че не Павел Маринов а Димитър Николов е НАСЛЕДНИКА на Йоан!
21.
Коко
09.09.2011 09:24:33
3
0
Ами то и по времето на червеното ръководство на пристанището нямаше кораби,та не знам...
20.
До № 16
09.09.2011 09:05:22
0
6
Е как така по цял свят кораби има, а за България няма? В цял свят кризата отмина отдавна и вече забравиха за нея, а България с всяка година се гърчи все повече от нея?
Отговори: 1.Корабите отиват там, където има пристанища за хората. 2. Кризата не ходи по гората, а по хората (т.е. по правителствата и тяхната социална и икономическа политика).
Правете си изводите сами!
19.
belalov
09.09.2011 08:14:44
1
5
П.Маринов прави впечатление на много добър управленец. Харесва ми това, че има виждания освен за рутинните неща обещавани от всички кандидати и за икономическото и социално развитие на Бургас и областта в близко и далечно бъдеще. П.Маринов е добър избор за кмет!
18.
belalov
09.09.2011 08:14:44
2
5
П.Маринов прави впечатление на много добър управленец. Харесва ми това, че има виждания освен за рутинните неща обещавани от всички кандидати и за икономическото и социално развитие на Бургас и областта в близко и далечно бъдеще. П.Маринов е добър избор за кмет!
17.
Съншайн
08.09.2011 23:52:16
6
0
Този човек бяга от отговорност. Защо не е водач на листата? Защото знае че няма да стане кмет, а не ще да е общински съветник. Не му се работи,не му се занимава. Толкоз му пука за града и за съпартийците му(
16.
До И. Дражев
08.09.2011 23:48:56
2
2
Морето е да се развива туризма. А кораби няма. В това е е проблемът. Криза, братче. Не е нужно да се политизира
15.
Г. Дражев
08.09.2011 23:32:22
5
1
Маринов първо да остави жена ми на мира, после да мотоляви за проекти
14.
И.Дражев
08.09.2011 23:15:58
0
10
И все пак - за какво ни е това море и това пристанище, след като за нищо не го използваме. То затова бургазлии избягаха и града се напълни с ямболии, сливналии, айтозлии и пр. А Бургас може да е морска столица, стига да се работи в тази насока.
13.
И.Дражев
08.09.2011 23:06:44
0
4
Брат, я си гледай предаването!
12.
Г. Дражев
08.09.2011 22:42:26
6
2
Много му се иска на Маринов да не е от БСП, ама няма как. това му е партията. Мафия братче!
11.
Павел Йоанов
08.09.2011 22:40:35
6
1
Тоз Маринов нищо не работи. Само стои и дрънка глупости в интернет. И най важното ПАВЕЛ МАРИНОВ Е НАСЛЕДНИКЪТ НА ЙОАН КОСТАДИНОВ!
10.
Бойко Борисов
08.09.2011 22:38:13
2
6
Косьоооооо бегай братче да пасеш овцете и да те държат здраво като кучетата на Бойко! Не си ври носа, там където не ти достига мозъка!
9.
Да
08.09.2011 22:36:39
7
5
Маринов и червенюгите никой не ги ще на власт! Ама никой! Да не сме луди, бе?
8.
Косьо
08.09.2011 22:34:40
7
4
Павел Маринов даже Стойновски не го брои за противник. Кво остава Николов. хахаха
7.
долу ГЕРБ
08.09.2011 21:30:26
6
5
Трябва всички бургазлии да гласуваме за правилните хора за да спасим Бургас от ГЕРБаджиите.Заграбиха града ни,сега искат да провалят и тази хубава идея "Супер Бургас".Всички помним как добре се развиваше града ни преди да дойдат тия.Ако свалим ГЕРБ всичко ще си е както преди.Ще съборим автогара "ЮГ" както съборихме автогара "ЗАПАД" за да могат нашите заслужили съграждани Манев и Бенчев да си построят нещо толкова голямо и красиво каквото построиха срещу пантеона.Ако не им стигне мястото ще съборим и ЖП гарата щом се налага.Ще дадем тия смешни ГЕРБаджииски градинки и паркове на строителната фирма "САН СИТИ",те знаят какво да построят,имат опит,ще има апартаменти за всички.Само без морската,нея трябва ще я дадем на Стойновски,той знае какво да прави и как да го направи.Полива дърветата с нафта,после сече и после красиви магазини и небостъргачи.
Дайте всички да се обидиним да свалим ГЕРБаджиите и да вдъхнем нов живот на западащия ни град.
6.
Всезнайко
08.09.2011 19:14:54
1
5
Как няма да го вземат проекта от Павел Маринов като търтеите от Пристанищна инфраструктура - бившите от Държавна сигурност офицери Стефан Нейчев и Георги Георгиев трябва да лапат. Също и техния приятел Наско Драков - от борда на директорите на пристанището - също бивш от ДС.
5.
друг реалист
08.09.2011 18:38:47
5
3
проекта е една фантазия и красиви картики на великия архитект Йовчев, а бре бе Павле, как тези закъсали държавни предприятие ще ти внесат капитал от по 50 000 лв., та да може петко Йовчев да ти спретне предпроектно проучване, слизай на земята човеко, нали ще управляваш
4.
чичо манчо
08.09.2011 18:32:37
8
7
АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ПАВЕЛ МАРИНОВ ЗА КМЕТ НА БУРГАС СЪС ЦЯЛАТА РОДА ,ВЕЧЕ СМЕ СИГУРНИ ЗА ПО-ДОБРИЯ КМЕТ НА ГРАДА.ПОБЕДА ЗА ПАВЕЛ МАРИНОВ
3.
Ас
08.09.2011 18:32:32
6
2
KADE BQHTE 4ERVENI GNIDI DO PREDI DVE GODINI, ZA6TO NE GO NAPRAVIHTE
2.
realist
08.09.2011 18:08:14
2
9
Истината е проста - искат да отсвирят Павел Маринов,защото е от БСП и да сложат човек на ГЕРБ.После пренасочват проекта към оперативните програми и започва лапане на комисиони от изпълнителите.Схемата е проста,но ефикасна.
1.
Петя
08.09.2011 17:19:00
3
10
При сегашното управление шансът за прецакването на проекта е гарантиран, следователно и прецакването на града ни. Успех на Павел Маринов!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори