×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Главният прокурор получи голяма награда в памет на Джовани Фалконе


13 Декември 2022, Вторник, 13:55 ч.
Автор: Флагман

Да се обединим в интерес на хората, за да постигнем това, което народът очаква – справедливост, каза Иван Гешев

„Всички ние - изпълнителната, съдебната и законодателната власт, можем да се обединим в интерес на народа и да работим заедно. Хората с право са отчаяни, народът е обезверен. Дължим им повече“. Това заяви главният прокурор на Република България Иван Гешев при получаването на Голямата национална награда за магистрати за 2022 г. - „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“ в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе.

Главният прокурор благодари за наградата и подчерта, че тя е „за всички прокурори и следователи, с които работихме в последните 3 години, откакто съм главен прокурор, въпреки безпрецедентния политическия натиск. Резултатът - 95% осъдителни присъди на годишна база е уникален в европейски мащаб. Наградата е и за колегите от МВР, от митниците, от службите за сигурност, защото резултатите, които описах, не е възможно да се постигнат без взаимодействие с тях“, добави Иван Гешев.

Отличието на името на италианския магистрат Джовани Фалконе главният прокурор получи за неговата ангажираност и инициатива за решаването на редица проблеми, свързани със защитата на гражданите и тяхната сигурност. В становище до Народното събрание прокуратурата се обяви против законопроект за изменение и допълнение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, в който се предлагаше легализирането на преработката на индустриален коноп в България. Наградата е и за постоянните усилия на прокуратурата, която от години настоява за промени в НК и НПК, свързани с противодействието на тежки транспортни престъпления, включително за отнемане в полза на държавата на автомобили на шофьори, употребили наркотици и алкохол.

При награждаването му Иван Гешев заяви, че се надява отчаянието на хората, с които се е срещнал вчера (близки и роднини на жертви в катастрофи) да бъде чуто, защото „е време за промени, които много бързо могат да дадат резултат“. Той даде пример с Австрия, където автомобил се отнема и продава на търг при определена превишена скорост, дори шофьорът да не е употребил алкохол или наркотици.

„Има мерки, които българската държава дължи на гражданите си. Сигурен съм, че всички заедно, единни, ще постигнем резултата, който народът очаква – справедливост“, подчерта Иван Гешев.

Иван Гешев е отличен с наградата „Джовани Фалконе“ за трети път. Първите две той получи през 2017 г. и 2019 г. за реален принос в ограничаване разпространението и употребата на наркотици, корупцията, тероризма, проституцията, детската порнография и др., и подкрепата на каузи в полза на обществото за формиране на хуманни модели на поведение у подрастващото поколение.

На тазгодишната церемония в памет на Джовани Фалконе награда получи и заместник-главният прокурор при ВКП Красимира Филипова. Тя бе отличена с плакет за  проявен висок професионализъм и аргументираната защита на експертните предложения на ПРБ за промени в Наказателно-процесуалния и Наказателния кодекс.

За образцово изпълнение на служебните задължения и  високи резултати в работата си по различни случаи с висока обществена значимост бяха номинирани и 14 административни ръководители на прокуратури и прокурори и следователи от цялата страна.

На церемонията бяха присъдени и две международни награди. За борбата им срещу наркомафията и наркотероризма и участието им в операции, при които са заловени тонове наркотици на стойност милиарди евро, бяха отличени министърът на правосъдието на Белгия Винсент Ван Кикенборен и федералният прокурор на Белгия Фредерих Ван Льо Наградите бяха получени от първия секретар на посолството на Белгия в България г-н Жереми Кирийон.

Преди церемонията пред журналисти в Благоевград, главният прокурор Иван Гешев определи като сериозен успех разкритата, съвместно с органите на МВР, група за разпространение на наркотици. Гешев подчерта, че „200 000 дози марихуана не са попаднали в нашите деца или в шофьори, които да предизвикат трагедии по пътищата“.


В категории: Темида


4
Коментара по темата
4.
Хахаха
15.12.2022 09:20:44
0
2
Това е все едно Владо Кузов да получи наградата "Мария Монтесори" за принос към предучилищната и училищната подготовка на децата....
3.
Язон
13.12.2022 17:52:37
1
3
Това не може да е истина. Тази награда да я връща веднага защото няма право на нея. Ще я има магистрат, който докаже, че я заслужава. Към този момент няма такъв и нещата не са започнали да се случват, както в Италия. Първо Гешев не живее в казарма а в следствие неговата работа трябва да има постоянно заплахи за живота му за това , което прави. А то няма такава?
2.
Цеко бомбето
13.12.2022 16:27:27
0
6
О, Боже!!! КАСКЕТА с награда??!! На какво отгоре? А, че и - на името на Дж. Фалконе.
БЕЗ ДУМИ ...
1.
Бай....
13.12.2022 15:10:51
0
9
Е...Бах ти смешника!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Рецепта за рибни кюфтета от каракуда Рецепта за рибни кюфтета от каракуда С какъв сос ще поднесете тези рибни кюфтета от каракуда
Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори