×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Президентството „разжалва“ Захари Стоянов, но сега критикът на Русия „гледа“ срещу Радев


Президентството „разжалва“ Захари Стоянов, но сега критикът на Русия „гледа“ срещу Радев
Портретът на Захари Стоянов е заместен с този на Иван Вазов, което предизвика недоволство в кръга на критиците на Радев
13 Декември 2022, Вторник, 15:34 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимки: Авторът)

Разместване на портретите в пленарната зала на "Дондуков" 2 доведе до критики към държавния глава

Къде изчезна портретът на Захари Стоянов в президентството? Образът му бе един от най-видимите през последните месеци заради многобройните консултации на държавния глава Румен Радев с парламентарните формации, породени от проблемите със съставяне на редовно правителство.

Портретът на Захари Стоянов заедно с тези Васил Левски и Христо Ботев бяха на повечето фоторепортерски кадри - те бяха зад гърбовете на гостите в президентството.

Отскоро обаче този на Стоянов е заменен с образа на писателя Иван Вазов.

След запитване на „Флагман“ от прессекретариата на държавния глава обясниха промяната така: Към портретите на българските държавници и дейци на Възраждането, сред които и този на Захари Стоянов, изложени в пленарната зала на президентската институция, са добавени портретите на Гоце Делчев и Даме Груев.

Къде обаче е сега Захари Стоянов?

Той е поставен срещу мястото, където седи президентът, видя репортер на „Флагман“ на вчерашната церемония, на която номинираният за премиер Николай Габровски върна изпълнен първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Портретът на Захари Стоянов вече е на стената срещу мястото на президента, когато той разговаря с парламентарните делегации

Образът на Захари Стоянов е вдясно от едната врата на помещението. От една страна, той е „разжалван“, защото вече е далеч от гостите, снимани на "Дондуков" 2.

От друга, обаче, гледа точно срещу Румен Радев по време на разговорите му с делегациите от парламента.

Захари Стоянов е сред главните действащи лица по време на Съединението през 1885 г. Тогава той се противопоставя остро на руската политика спрямо България, опитваща да предотврати обединението на Княжество България и Източна Румелия.

Захари Стоянов се е превърнал в знаме на русофобията у нас. От друга страна, той е цитиран да казва като обяснение на позициите си: “Аз никога не съм бил русофоб, няма и да бъда. Аз съм тиранофоб.“

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
9
Коментара по темата
9.
До 4
16.12.2022 04:28:36
0
1
ти за безродниците ще я разбираш работата!


прав е човека (капитан морган 3.) който не си знае историята, който не си знае героите на народа и делата им, ще го манипулират лесно.


(иначе 4 веднага скочи да напада 3, негов сънародник, без да знае трябва ли не трябва ли, защо? защото каза нещо против русия? кой е истинският безродник?)
8.
За
14.12.2022 02:28:32
3
1
Това парвеню - овчарина Джендо, могат да реват само жълтопаветни соросоиди и неграмотни и/или платени журналисти. В противен случай биха питали къде са портретите на Каблешков, Бенковски, Волов, Петлешков, Бачо Киро, нали?
7.
XX
13.12.2022 20:55:54
4
1
Захари Стоянов е доста съмнителен в сравнение останалите... да не говорим със Стефан Стамболов.
6.
Иван Вазов е по-големият колос
13.12.2022 18:51:08
5
7
И ако трябва да избираме между Захари Стоянов и Иван Вазов на кого портрета да виси на стената трябва да изберем Захари Стоянов ли? Много ясно че дядо Вазов е много по-по-най. Докато Захари Стоянов, макар и значима фигура е много по-малък като колос спрямо дядо Вазов
5.
88
13.12.2022 17:41:04
15
8
Що за глупости пишите. Да не е заместен с този на Рейгън,Обама,Меркел или Байдън. Или Ви се иска с този на Зеленски. Историята на България не се тълкува с кой е за Русия или кой против нея. Американци,англичани и германци слава богу не са ни освобождавали.
4.
До 3
13.12.2022 17:22:01
21
8
...козяшки безроднико, това новата опорна точка ли ви е ...
3.
Капитан Морган
13.12.2022 17:00:14
7
22
Георги Раковски, Васил левски, Христо Ботев, Захари Стоянов, Стефан Стамболов: тези са иконите, идеолозите и създателите на третата българска държава. Бащите - основатели! И петимата изобличават руските имперски амбиции спрямо суверенна и независима България. Някои от тях са пряко убити от руската държава. Посегателството върху Захари, е показателно на кого служи нищожеството Радев. Не на България, а на русия!
2.
дебили бургас
13.12.2022 16:38:21
3
8
От преди 4 месеца пиша, че ще тръгне приказка за събуждането на проекта Александропулис- Бургас!!!
1.
ХАХА ФЛАГМАН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13.12.2022 15:57:32
2
17
НАМАЗАХТЕ ФИЛИЯТА С ""БЛАЖНО"" ОТ ЛУКОЙЛ ХАХА !!!!!!!!!КАК ДА ПИШЕТЕ СЕГА ИСТИНИТЕ АААААААААААААА???????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо
Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори