×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо Нидерландия ни показа червен картон за Шенген? Огромни загуби за превозвачите ни


Защо Нидерландия ни показа червен картон за Шенген? Огромни загуби за превозвачите ни
Загубите за транспортните ни фирми се изчисляват на над 100 млн. евро годишно, каза директорът на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев
09 Декември 2022, Петък, 08:31 ч.
Автор: Флагман.Бг

Йордан Арабаджиев разкри, че всеки час престой им струва 10 евро, а на Дунав мост чакат по 40 часа

Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев разкри в „Денят започва“ по БНТ истинската причина, заради която Нидерландия ни показа червен картон за Шенген. Оказва се, че тя е икономическа, но пък българските фирми губят милиони заради политическото решение, с което страната ни остава извън зоната без граничен контрол.

Транспортният бизнес е най-засегнатият от решението България да не бъде част от Шенген, каза Арабаджиев. Той изтъкна, че от бранша са били умерени песимисти преди окончателното решение.

„Направихме анализ какво би струвало това на българския транспортен бизнес. На граничния пункт Русе-Гюргево изчакването на 7 декември е 40 часа. На Видин-Калафат се чака между 8 и 15 часа. Всеки един час престой на камион на граничен пункт струва на нашия превозвач 10 евро“, заяви шефът на превозвачите. 

По думите му дневно 1200 и 1500 камиона излизат от тези граници, като загубите се изчисляват на над 100 млн. евро годишно.

Нашите политици е крайно време да преценят кое е важно за бизнеса, добави той.

Считаме, че Шенген и еврозоната са от ключово значение за България и нашите политици, вместо да търсят 2-3% на следващите избори, да седнат и да се разберат, коментира Арабаджиев.

„За нас Шенген е дежа вю заради мобилния пакет. Случващото се в Брюксел почива на определени стратегии. Без лобизъм не става“, подчерта той.

Трябва да се работи за националния интерес, заяви директорът на Съюза на международните превозвачи

За решението на Нидерландия да наложи вето на приемането на България в Шенген той смята, че ключово е пристанището в Ротердам, най-голямото европейско пристанище и където минава половината от стокооборота на Нидерландия. „Над 30 000 кораба, над 250 000 речни кораба по Рейн. Всичко, което влиза в Европа, минава оттам“, каза още транспортният бос. 

Междувременно държавният секретар по правосъдие и сигурност на Нидерландия Ерик ван дер Бюрх, който участва в срещата на вътрешните министри в Брюксел и гласува против приемането на страната ни в Шенген, заяви, че България трябва да приеме още закони и да започне да ги прилага.

Според него проблемите на България са свързани с правата на човека и борбата с корупцията.

“Искаме да видим, че България наистина предприема стъпки в тази посока, трябва да бъдат изготвени и приети закони, а после и да започнат и да се прилагат и следващата година ще говорим отново. Законите първо трябва да бъдат приети от парламента в България, но после трябва да бъдат и приложени, защото приемането на един закон не е същото като прилагането му. След това трябва да има доклад на ЕК и ако България отговаря на изискванията, пътят към Шенген й ще бъде открит”, каза Ван дер Бюрх.

Той изрази учудване от подкрепата на Еврокомисията за България “Учудвам се на позицията на Еврокомисията, която винаги казва, че ние сме общност от ценности и норми. Точно ЕК трябва да постави високо в приоритетите си правата на човека и противопоставянето на корупцията”, коментира той. Според него от 2011 Нидерландия е последователна в исканията си за това на какви условия трябва да отговаря една страна, за да стане част от Шенген.

Ван дер Бюрх коментира, че в залата е имало разочарование заради решението на Нидерландия и Австрия против разширяването на Шенген с България и Румъния, но според него двете страни имат право на собствена позиция.


В категории: Бизнес


Флагман.БГ Apple вкарва ChatGPT в iPhone Apple вкарва ChatGPT в iPhone 17/05/2024, Петък 13:20 0
12
Коментара по темата
12.
наркодържавата Нидерландия
09.12.2022 20:08:53
0
3
✔️ Това е официален пример от Холандия, не се учудвайте:
„Продавач на кокаин в даркнет“
Купувайте наркотици онлайн - кокаин, LSD, трева, XTC, MDMA, хероин
Здравейте и добре дошли в Холандската анонимна аптека. Промотираме наркотици от януари 2012 г. Били сме част от Silk Road v1 и v2, Sheep Marketplace, Black Market Reloaded, Evolution, Agora, Middle Earth, Black Bank и Dream Market.
Тук можете да си купите всяка дрога, която можете да си представите онлайн, от кокаин и трева до кристален метамфетамин и хероин.
✔️ 1000 евро на фалшив паспорт за криминали в Хага
Бивша служителка на община Хага призна в съда, че е издала фалшиви паспорти. Документите за самоличност са били предназначени за големи престъпници, включително наркобарона Ридуан Таги.
Като служител на бюрото, Милдред ван Д. (50) е издавала паспорти с фалшиви имена и снимки, призна тя в четвъртък 24 ноември 2022 в съда в Амстердам. Тя получавала по хиляда евро на паспорт. По този начин главният престъпник Ридуан Таги се сдоби с два фалшиви документа за самоличност през 2013 и 2014 година. Други големи престъпници, няколко от които са ликвидирани, също са използвали услугите й.
"Тя грубо е злоупотребила с положението си", каза прокурорът. Според прокуратурата е сигурно, че Милдред Ван Д. е издалa деветнадесет фалшиви паспорта между 2011 и 2014 г.
11.
Запознат
09.12.2022 15:47:49
0
1
Защо не си каже направо.
Затова караме шофьорите за слагат магнити, за да може да карат докато си почиват / спят/. Затова не им плащаме в чужбина хотел при задължителна почивка от 45 часа. За колегите които живеят по 3 месеца в камионите вие ги сметнете. 2 почивки на месец по 3 е равно на 6. По 70 евро . А!!!!
Ми като имаш 10 камиона, каква ще е цифрата? Ами 20?
Незнам защо приключват е ЕС и вадят картите.
10.
миграцията е проблем за политиците
09.12.2022 15:31:35
0
4
Колкото до Австрия, провала на миграцията там е проблем на политиците, подобно на България:
"Мигрантите губят само паспортите си, никога ножовете си"
https://freewestmedia.com/2022/11/28/migrants-only-ever-lose-their-passports-never-their-knives-2/
Управляващата АНП прави "продажба на родината ни за сметка на собственото ни население", а младите мъже мигранти са "огромен риск за сигурността на собственото ни население", заяви лидерът на Долна Австрия FPÖ Удо Ландбауер.
Центърът за убежище в Трайскирхен е "символ на пълния провал на правителството", каза Ландбауер. FPÖ (Партията на свободата) е единствената партия, която стои зад населението по този въпрос.
"Кога ще бъдат построени граничните огради, от които тази страна толкова отчаяно се нуждае?"
Борбата с нелегалната миграция трябва да бъде "безмилостна", целта е "нулева имиграция". Всички мигранти, които в момента идват, са социални и икономически бежанци, колкото и да е странно, те губят само паспортите си, "но никога ножовете си" на границата, посочи той.
"Има 27 мигранти на милион жители в Италия, 18 във Франция и 452 в Австрия", каза Кунасек.
9.
Габи
09.12.2022 15:31:25
1
5
Нека транспортните фирми обяснят това на Йончева, Кънев и Киро, които не спряха да злепостанят стратата ни пред всички Европейски институции и държави. Тези продажници трябва да бъдат поругани от държавата и народа ни.
8.
наркодържавата Нидерландия
09.12.2022 15:19:31
0
4
✔️Това е илюстрация на наркодържавата Нидерландия в немското издание DER SPIEGEL:
https://www.spiegel.de/international/europe/narco-state-netherlands-the-slippery-dutch-slope-from-drug-tolerance-to-drug-terror-a-4c064859-9faf-495f-b1f7-c74900910568
✔️ Как Нидерландия се превърна в наркодържава:
https://unherd.com/2022/03/how-the-netherlands-became-a-narco-state/
"Наричам Холандия "нарко-държава 2.0", казва Ян Стрюйс, председател на полицейския съюз на Nederlandse PolitieBond. "Ние не сме Мексико, с 14 000 мъртви тела, но в паралелната ни икономика има атака срещу обществения ред и безпрецедентен брой хора с лична сигурност — политици, съдии, прокурори, полицейски служители, журналисти — защото все още съществува сериозен риск от организираната престъпност.
Стрийдж първо повдигна опасения, че тази малка, добре свързана търговска нация има "характеристики на нарко-държава" преди четири години.
Експертите са съгласни, че инфраструктурата на Нидерландия е от ключово значение както за законната, така и за незаконната търговия. В книгата си от 2020 г. Nederland Drugsland, холандският професор по полицейска академия Питер Топс и журналистът Ян Тромп изследваха как престъпниците експлоатират ефективните му пристанища, добри пътища, както и силна финансова и цифрова инфраструктура
7.
наркодържавата Нидерландия
09.12.2022 15:17:37
0
3
6.
до 6
09.12.2022 11:04:54
7
5
"Предполагам и влизането в ЕС сме го изтъргували навремето"

О, свещена глупост... То е било НАЛОЖЕНО, защото никога не е било, не е, и няма да бъде в наша полза! Защо не ни поканиха докато пируваха десетилетия? Защо Гърция яде, пи, оправи си инфраструктурата, а сега ние ще и плащаме сметката?! Защото ние сме последната дупка на кавала!
5.
Вето до дупка за холандските проектозакони
09.12.2022 10:16:26
3
8
Най-много ми хареса предложението на някой в народното събрание да се налага вето на всякакви предложения и т.н. на Холандия. Вето до дупка. Шенген и разните му там неща в които искаме да влезем явно трябва да се търгуват, даром няма да ни ги дадат. Предполагам и влизането в ЕС сме го изтъргували навремето
4.
Как да ни пуснат
09.12.2022 10:05:59
5
11
като през Капитан Андреево минават тирове и тирове с отровни плодове и зеленчуци, а родната прикреватура нищо не прави?
Променете прокуратурата и тя ще оправи всички останали в държавата!
Друго няма да ни оправи!
Иначе бедност, мизерия и гранд-корупция!
Шкафчета, Евро и кюлчета!
Ваша воля!
3.
Какво общо
09.12.2022 09:32:41
6
8
има Шенген с опашките по границите с Румъния...? Ако това не е една от редовните абсолютни безсмислици "обясняващи" нещо, наистина не разбирам.
2.
Дуньо Простия
09.12.2022 09:24:54
1
10
Превозвачът нищо не губи.
Калкулира загубите на клиентите.
1.
Мюнхен
09.12.2022 09:11:05
7
10
Защо реве сега,та нали по време на вожда ББ му играеха по свирката,как изведнъж сега почнаха с медийните изяви?????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Семенцата от канабис случайно се появили в градинката на ченгетата Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Топдиригентът Левон Манукян дирижира хора на затвора Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Народните представители ще изслушват премиера Димитър Главчев Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Вижте за кое произведение пишат зрелостниците Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Жената била изведена от дома си в кв. Ветрен вчера в 8:30 ч. и досега е била разпитвана Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Венцислав Караджов е искал е да се самоубие тази сутрин, но е приел това като знак на съдбата, каза Зоя Тошкова Селският хитрец Алек изигра всички Селският хитрец Алек изигра всички Най-гадното бе, че не позволи на победителките Маги и Надежда да се зарадват, че са финалистки
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори