×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мощни взривове в Днипро, Запорожие и край Суми, тревога в руска военна база


Мощни взривове в Днипро, Запорожие и край Суми, тревога в руска военна база
Интензивни боеве се водят в Бахмут
07 Декември 2022, Сряда, 07:22 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимка и видео: Борис Рожин

 Кремъл се готви за нова мобилизация, но според американски анализатори и това нямало да спаси руската армия

Над 220 снаряда са били изстреляни от руската армия по обекти в граничната Сумска област. Има жертви, съобщава украинската информационна агенция УНiАН.

Според председателя на Сумската областна военна администрация Дмитрий Живицки, седем населени места са попаднали под вражески обстрел. 

69-годишен украинец е с охлузни рани, има и разкъсно-контузна рана на бузата. Поне три жилищни сгради са пострадали при ударите. 

В община Хотин се е запалила болница след стрелбата от страна на руските нашественици.

Има загинал и след въздушните удари по Харков. Мъж е загинал, а жена му е в реанимацията след като е поразена жилищна сграда. 

С ирански дронове камикадзе Shahed са атакувани пък цели в Днипро и Запорожие. 

Снощи пък е била обявена въздушна тревога в руската военновъздушна база Енгелс, Саратовска област. Ден преди това дрон е атакувал летището, пише УНiАН.

Украинското издание цитира руската агенция ТАСС, която информира, че на територията на военното поделение е прозвучал сигнала за въздушно нападение.

Първият заместник-началник на окръг Енгелс Евгений Шполски пък уверява, че няма заплаха за гражданската инфраструктура.

 

Украинската информационна агенция обаче съобщава за експлозии на руското летище Енгелс на 5 декември. Тогава взривове е имало и на летището в Рязан, където са разположени бомбардировачи Ту-95МС, Ту-160, Ту-22М3.

Междувременно държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза, цитиран от Ройтерс и БТА, че САЩ нито са насърчавали, нито са оказвали помощ на украинците за нанасяне на удари на територията на Русия. Той обаче отново затвърди решимостта на Вашингтон да се увери, че Киев разполага с необходимото оборудване, за да се защитава.

Трето руско летище беше подпалено вчера от удар на дрон, ден след като Украйна демонстрира очевидно нова способност да прониква на стотици километри навътре в руското въздушно пространство с нападения срещу две руски военновъздушни бази. Киев не пое пряка отговорност за ударите, но въпреки това ги приветства.

САЩ не спират Украйна да развива собствен потенциал за нанасяне на удари на далечни разстояния, заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин.

"Ние не работим, за да попречим на Украйна да развие собствени (способности)", заяви Остин пред репортери.

 

Междувременно от американския Институт за изследване на войната (ISW) коментираха, че режимът на диктатора Владимир Путин се готви за нова мобилизация. Това обаче нямало да спаси окупационните войски.

Нито общата мобилизация, нито дори официалното обявяване на война на Украйна няма да помогнат на „втората армия на света“, изтъкват от ISW.

Не повече от 130 000 наборници се обучавали в Русия. За да се подготвят за фронта били нужни поне три месеца. 

По-рано командващият украинските Сухопътни войски генерал-полковник Александър Сирски заяви, че войниците, които сега пристигат на фронта, са по-добре подготвени от тези, които бяха изпратени веднага след заповедта на Путин за частична мобилизация.


В категории: Войната в Украйна


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
До Българистанеца
09.12.2022 21:02:40
0
0
Кога бе братле? Времето изтича.
10.
Българин
07.12.2022 16:42:18
3
3
Русия ще онищожи украинските нациси вече има ликвидирани над сто хиляди войници.сега ги подкрепят само уж наемници от НАТО но Русия ще погребе и тази измет
9.
Българин
07.12.2022 16:34:31
1
2
След като бъде онищожена украинската измет .сащ знаят че идва и техния ред за щото и те са измет
8.
ха ха ха
07.12.2022 09:40:53
14
18
Руската "армия" пак стана за смях!
7.
R
07.12.2022 09:22:05
7
10
Украинската армия ще се обучава в България . Това ще е новото решение на еврогейските партий.
6.
Ало, Враца?
07.12.2022 08:58:07
5
10
Сутринта и аз бих тревога и хвърлих бомбата в кенефа. Като излезе в Черно море по тръбите не знам какъв кораб ще срещне ама това е моя принос!
5.
Бай Димо
07.12.2022 08:48:55
40
31
Удряй, Владимире! Смачкай укропитеците!
4.
Руските подлоги да ходят
07.12.2022 08:36:05
19
28
Разпространяват фантазии на Кремъл за режим на тока студ в Европа че и в Лвейцария. Вчера говорих с човек живеещ в последната смя се със сълзи като му казах. Кой верва на кремълски фантазии?
3.
Хаха
07.12.2022 08:28:15
19
35
,,втората в света армия",пълен смях.Руската армия я няма дори в топ 10.
2.
12
07.12.2022 08:10:12
31
30
Божков пак е насъбрал материал за преписване от украински блогъри Защо не пише за обстрелите на Донецк и убитите и ранени там или за пердаха които ядат укрофашисти и наемници около Бахмут и Купянск.
1.
Баси турлюгювеча, майна!
07.12.2022 07:57:44
3
34
1. според американски анализатори и това нямало да спаси руската армия
2. Над 220 снаряда са били изстреляни от руската армия по обекти в граничната Сумска област.
3. 69-годишен украинец е с охлузни рани, има и разкъсно-контузна рана на бузата

От колко статии преписвахте, че всяко следващо изречение противоречи на предходното? Турлюгювеч на квадрат...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нова наредба слага край на заведенията в жилищните блокове Нова наредба слага край на заведенията в жилищните блокове Целта й е да се осигури благоприятна жизнена среда и условия за подобряване на качеството на живот на гражданите Кметът на Царево Марин Киров ще се включи в пробег от Дуранкулак до Резово Кметът на Царево Марин Киров ще се включи в пробег от Дуранкулак до Резово Община Царево с подкрепа към инициативата 1 SEA Жената на Веселин Маринов го угои Жената на Веселин Маринов го угои Изпълнителят на „Да се събудиш до мен“ винаги се е грижил за фигурата си, но откакто се събра с Веселина Даниел Митов: Представям си Бойко Борисов като премиер за четвърти път Даниел Митов: Представям си Бойко Борисов като премиер за четвърти път Стана ясно, че няма как да продължаваме с тези експерименти, работим за победа, изтъкна депутатът от ГЕРБ - СДС Ето така може да върнете белия цвят на оцветените в пералнята дрехи Ето така може да върнете белия цвят на оцветените в пералнята дрехи Първата ни работа трябва да е да я изплакнем под течаща студена вода, за да предотвратим допълнителното навлизане на цвета в тъканите на дрехата Кой диктува в слушалките на ергена Алек Кой диктува в слушалките на ергена Алек Ергенът покорно изпълнява нарежданията на гласа от слушалката Бездомни кучета нападнаха възрастна жена в центъра на Плевен Бездомни кучета нападнаха възрастна жена в центъра на Плевен Направени са й 12 шева Вижте кои експерти изпрати „Пампорово АД“ в Дубай да покажат зимния туризъм у нас Вижте кои експерти изпрати „Пампорово АД“ в Дубай да покажат зимния туризъм у нас Представихме нови медицински програми, летни атракции и ски услуга, казват нашите пратенички на световното туристическо изложение Арестуваха изнасилвач на деца Арестуваха изнасилвач на деца Чуждият гражданин бил локализиран и задържан на територията на голям търговски обект в София Ремонтът на покрива струва колкото гарсониера Ремонтът на покрива струва колкото гарсониера Клиент потвърди, че наскоро е платил близо 44 000 лева за двускатен покрив, а според актуални обяви за такива пари може да се купят имоти в Слънчев бряг и Банско
Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Хороскоп за деня – 10 май 2024, петък Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори