×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Композиторът, педагог и диригент Милена Добрева вече е почетен гражданин на Бургас


Композиторът, педагог и диригент Милена Добрева вече е почетен гражданин на Бургас
Това, което правя, е не с мисъл за награда, а с мисълта да работя за любимия град Бургас, за моята любима музика, каза Милена Добрева
06 Декември 2022, Вторник, 09:58 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки и видео: Иван КОЛЕВ

Председателят на местния парламент проф. Севдалина Турманова прочете поздравителен адрес от държавния глава Румен Радев по случай празника на Бургас

Композиторът, педагог и диригент, създател на „Фортисимо” и „Морски песъчинки” Милена Добрева бе удостоена със званието почетен гражданин на Бургас. На тържествената сесия на Общинския съвет в Бургас, което продължава и в момента, присъстват ректорите на университети в цялата страна, народни представители, областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова, представители на държавни институции в морския град. В началото на заседанието председателят на местния парламент проф. Севдалина Турманова прочете поздравителен адрес от държавния глава Румен Радев по случай празника на Бургас.

"Бургас и богатството на града сте вие хората. Напоследък светът се променя бързо, но напук на кризите и проблемите, ние сме тук и продължаваме да сме град с поглед в бъдещето. Благодаря на всеки съгражданин за усилията. Във всяка общност има хора за пример, а ние можем да се похвалим със светли личности", каза кметът на Бургас Димитър Николов в началото на заседанието.

В кризисни периоди се открояват ярките личности с качества, допълни на свой ред областният управител проф. Мария Нейкова.

"След такива силни думи не мога да изразя колко се вълнувам да приема тази висока чест и признание. Това, което правя, е не с мисъл за награда, а с мисълта да работя за любимия град Бургас, за моята любима музика и с такива талантливи деца, родени в Бургас. Това е голяма отговорност, защото един почетен гражданин трябва да е достоен и да дава личен пример за бургазлии. Ще се постарая да работя за това", каза Милена Добрева, след като получи званието от кмета на Бургас Димитър Николов.

Милена Добрева е родена в Бургас. Учи поп и джаз пеене, а също музикални медийни технологии и тонрежисура. Завършва Майсторския клас за хорови диригенти в Германия с ръководител Маестро Фрийдер Берниус.

Милена Добрева създава и ръководи две емблематични за Бургас вокални формации - „Морски песъчинки“ и Вокален ансамбъл „Фортисимо“. С тях печели призови места в национални и международни музикални конкурси и фестивали. Безброй са златните медали и гран при победи на „Фортисимо“ от цял свят. Те станаха и двукратни световни шампиони в категории „Вокални ансамбли и камерни хорове“ и „Фолклор и акапела“ на Световните хорови игри в Антверпен – Белгия.

Другият голям успешен проект на Милена Добрева е детската Вокална формация ”Морски песъчинки”. Тя впечатлява с богатия си и разнообразен репертоар в различни стилове – обработен български фолклор, поп и рок музика, детска забавна музика, акапелни изпълнения в различни жанрове. Има издадени четири албума. Носител е също на многобройни призови места в национални и международни конкурси и фестивали.

Милена Добрева извършва звукозапис, обработка и мастер на многобройни албуми на фолклорни състави, госпъл формации, както и на индивидуални, разнообразни по жанр изпълнители. Композитор и аранжор на популярни и детски песни – наградени на многобройни национални конкурси.

Талантливата бургазлийка е носител на първа награда на конкурса „Учител на годината” на Република България 2008 г., престижната награда „Бург на годината – 2018“, както и Награда за диригентско майсторство.

 


В категории: Бургас


5
Коментара по темата
5.
*********
06.12.2022 13:41:00
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
mimi
06.12.2022 11:49:34
2
0
Браво, Миленче! Твоята отдаденост към музиката и неспирен труд доведе до всички тези резултати! Браво и на вас талантливи деца, учителят е много добър и старанието ви е причина да ви познават вече и по света! Не спирайте, много сте добри в това! БРАВО!
3.
Пфффф
06.12.2022 10:28:13
0
8
" Град с поглед към бъдещето. " Олеее тези верно живеят в съвсем различен свят. Раздават си титли, награди залъгват се без да си отворят очите за реалноста. Бургас няма бъдеще с такива като вас. Този град му продадохте препитанието на хората. Заграбихте и развалихте всичко. Това което направихте е напълно безмислено след като хората нямат препитание и бягат, изнасят се. Този град остава на наркопласьорите и на наркоманите. Това е доходоносния му бизнес единствено
2.
Ойт
06.12.2022 10:24:24
2
0
Браво! Достойна жена! Абсолютно заслужено става почетен гражданин на града! С такива хора като нея и възпитаниците й, България може да върви напред, а не с опростачената чалгарска масовка!
1.
t
06.12.2022 10:12:42
1
2
Браво, Мише!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Рецепта за рибни кюфтета от каракуда Рецепта за рибни кюфтета от каракуда С какъв сос ще поднесете тези рибни кюфтета от каракуда
Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори