×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зловещи подземни затвори за изтезания в Херсон, садисти биели задържаните до загуба на съзнание


Зловещи подземни затвори за изтезания в Херсон, садисти биели задържаните до загуба на съзнание
Украинец, които е бил сред изтезаваните, сподели, че е бил подложен на многократни електрошокове до загуба на съзнание. Мъчението продължавало, след като се свести
18 Ноември 2022, Петък, 07:44 ч.
Автор: Флагман.Бг

Затворниците не били пускани до тоалетна, мъчели ги с електрошок

Зловещи разкрития за подземни затвори, в които руснаци изтезавали украинци, направи парламентарният комисар по правата на човека в Украйна Дмитро Лубинец. Той е публикувал видоклип във Фейсбук, на който се вижда една от стаите за мъчения, а мъж, който е бил държан там и изтезаван в продължение на 24 дни, разказва за ужасите, които е преживял. 

Високопоставен украински служител, разследващ нарушения на човешките права, разпространи видео на помещение, използвано от руските сили в наскоро освободената Херсонска област като стая за изтезания, в която били събирани до 25 души, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Дмитро Лубинец споделил видеото в социалните медии, след като украинският вътрешен министър каза, че следователи са открили 63 тела със следи от мъчения, след оттеглянето на руските сили миналата седмица.

Мъченията в Херсон продължават. Украински войник и местни граждани гледат двама предполагаеми колаборационисти, завързани за стълбове. Снимка: АП/winnipegfreepress.com

Във видеото Лубинец говори от няколко подземни помещения с мръсни стени и подове, където според него са били задържани, разпитвани и изтезавани украинци.

Лубинец каза, че за получаване на признания е бил използван електрошок.

Ройтерс не е била в състояние да провери изнесеното от Любинец и други участници във видеото.

 

Неидентифициран мъж на средна възраст е записан във видеоматериала да казва, че е бил държан 24 дни в едно от помещенията. Той разказва, че е бил вързан за стол и е бил подложен на многократни електрошокове „до загуба на съзнание“, а след като се свестял, изтезанието продължавало.

Задаваха въпросите, които искаха, и получиха отговорите, които искаха, казва мъжът. Един след друг. Бяха подготвили куп въпроси и записваха всичко, което искаха, обяснява мъжът.

Заснетите помещения, според Лубинец, не са били изградени за настаняване на голям брой хора.

Задържаните в тях хора не били пускани до тоалетна, казва Лубинец и показва каква е обстановката около него. Той е публикувал видеото в „Телеграм“ и „Фейсбук“.

По-рано вчера, според украински медии, вътрешният министър Денис Монастирски каза по националната телевизия, че следователи са открили в Херсонска област 63 тела със следи от изтезания. Министърът добави, че „трябва да се има предвид, че проучването едва сега започва и ще бъдат открити още много подземни затвори и колективни гробове“.

Монастирски съобщи, че правоприлагащите органи са установили 436 случая на военни престъпления по време на руската окупация в Херсон, започнала малко след началото на инвазията на руските сили в Украйна на 24 февруари и завършила миналата седмица.

Полицейски участък, наричан „Дупката“ е бил най-зловещото място от няколкото обекта в района, където са били разпитвани и изтезавани хора по време на 9-месечната руска окупация. Това са заявили десетина местни жители, с които журналисти на Ройтерс са разговаряли в град Херсон.
 


В категории: Войната в Украйна


14
Коментара по темата
14.
До 6
18.11.2022 11:18:46
2
13
Така се прави с предателите
13.
Haha
18.11.2022 11:12:47
4
16
Сценарист Володя Зеленски .
Утре и аз ще смимам филм в мазето
12.
Пардулева
18.11.2022 09:42:17
6
38
Заради подобни подземия, в които са се вихрели азовци и тем подобна фашистка сган близо 10 години, в които са бити и трепани бесараби, българи, руснаци, дори украинци започна тази война. И то със закъснение
11.
Петко
18.11.2022 09:30:40
7
36
Искам да се обърна към всички укри знаещи ( едвам-едвам ) български. ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ, ПРОДАДОХТЕ СЕ , Е.АХАВИ И ВИ ЗАХВЪРЛИХА КАТО ПСЕТА. ПРЕДИ ХАРЕСВАХ уКРАЙНА, НО ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАПОЧВА ДА МИ СТАВА АНТИПАТИЧНА. А И БЕГАЙТЕ ДА ВОЮВАТЕ ЩОМ РЕВЕТЕ ТУКА, А НЕ МИ ПИШЩЕТЕ ОТ ТОПЛИЧКОТО ВИ ХОТЕЛЧЕ
10.
Какви са тия въжета в нищото на снимката?
18.11.2022 09:23:00
3
24
Украински войник и местни граждани гледат двама предполагаеми колаборационисти, завързани за стълбове
-----
Не знам какво гледат и какво виждат, но аз лично виждам едни въжета във въздуха и трити с гумичка на програма за обработка. Та само това ми е достатъчно, за да спра да чета статията и да определя информацията като ненадеждна
9.
:) :) :)
18.11.2022 09:08:27
3
35
Аз ли се бъркам или войникът на снимката с вързани хора има украинско знаме на ръкава си?

Сигурно е монтаж на руснаците...
8.
AMG
18.11.2022 09:02:27
12
28
мачкайте братушки
7.
Аз съм
18.11.2022 08:54:39
8
46
Напишете нещо и за българите, които преди години бяха изгорени с автомобилни гуми от украинските наркомани фашисти
6.
Напротив
18.11.2022 08:27:36
6
48
Украинците сега изтезават украинци помагали на руснаците. Зверствата са големи. Има снимки на чужди репортери в нета.
5.
Зелен наркоман
18.11.2022 08:15:30
6
43
Ама на едната снимка вързани хора от хохлите!?!
Укропитеците като лъжат, да капан по-достоверно фото, да ме става за смях!
4.
От село
18.11.2022 08:07:30
3
14
Ми то има лии смисъл да ги бият и изтезават когато са в безсъзнание ?
3.
Свинособаки!
18.11.2022 08:03:19
53
22
Какво да очакваш от страхливи суки, педофили и крадци на тоалетни гърнета? Какво по-различно правят в собствената си Русия със задържаните и народа си?
Ватенките и комунягите могат да бият и мачкат, само вързания.
Ето едни велики свинособаки бягащи през Днепър към отсрещния бряг при своите:
https://youtu.be/TPWx1SRgy4k
Свинособаки ебанули по своих!
Страхливите псета за 100тен път се обстрелват едни други от страх!
Великая свинособачая армия!
2.
33
18.11.2022 07:59:20
8
39
zasto spriahte ruskite novini kato ste svobodni hora, alo Sofia????
Samo falshivi novini.
1.
33
18.11.2022 07:58:34
10
53
NE VIARVAM NA UKRAINSKITE NOVINI.
NE VIARVAM NA ANGLIISKITE KONSULTANTI KOITO SAMO GI PROMUKVAT KATO " NOVINI".
NE VIARVAM NA HORA OSVOBODENI OT RUSNACITE KOITO SEGA SA PODKUPENI OT BRUSSELS DA SE PRAVIAT NA LATINCI.
NE E LEGALNO TOVA DA NE MOJE DA PRAVIM TURGOVIA S RUSIA.
TOVA E POTUPKVANE SVOBODITE NA BULGARITE.
SPRETE FALSHIVITE NOVINI!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как Капките се превърнаха в най-успешния тв формат в България Как Капките се превърнаха в най-успешния тв формат в България 11000 души изгледаха на живо финала на шоуто за имитации, милиони бяха пред малките екрани  Свиреп крадец се завърна тайно в България под чужда самоличност Свиреп крадец се завърна тайно в България под чужда самоличност Според думите на запознати, Иван Турчина се укрива от органите на реда във Варна, в къща в квартал „Виница“, предоставена му за ползване от морския престъпен авторитет Николай Тошев – Чирпанския Дали мама ми повлия в "Ергенът"? Няма да се боря с хорското мнение, животът ми продължава, обяви Алек Дали мама ми повлия в "Ергенът"? Няма да се боря с хорското мнение, животът ми продължава, обяви Алек Каквото и да кажа – хората ще си вадят изводи, но не ми е повлияла, кълне се Алек Къде отлетяха Цветанка Ризова и любимия й Къде отлетяха Цветанка Ризова и любимия й Двамата бяха засечени с куфарите на Терминал 2 Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Отборът не успя да спаси професионалния си статут и ще играе при аматьорите през следващия шампионат Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Култовата риалити звезда от Гълъбово вече мина 40 години и възрастта му по-подхожда на двете ергенки от тази на Алек, на когото те са каки Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Гъстата зелена пелена, покрила възвишенията край западната ни граница, прави намирането на каквото и да било трудна задача Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Младият българин си отиде блъснат от влак Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Светият синод започна проверка срещу него и използва тази причина, за да го отстрани от избора Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Дадох му вода, ябълка, каквото имах в джипа. Не се притеснявах, че жена ми и детето също са вътре, разказа спасителят му Дейвид Бегов
Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори