×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бившият треньор на Багата: Сърцето му беше спряло


05 Ноември 2022, Събота, 13:39 ч.
Автор: Флагман

ММА боецът беше намушкан почти смъртоносно с нож след свада в столично заведение през 2012 година

Оцеляването и пълното възстановяване на Благой Иванов-Багата, след като беше намушкан с нож, е природно и медицинско чудо. Това разкри пред youtube канала "Спортната джунгла" и "България Днес" бившият му треньор и един от най-близките му хора Стоян Саладинов.

ММА боецът беше намушкан почти смъртоносно с нож след свада в столично заведение през 2012 година. Спасяват го лекарите Стоян Миланов и Стоян Сапутенски.

"Ако не беше този инцидент, Багата щеше да е световен шампион и по UFC - категоричен е Саладинов. - Само аз влизах при него в болницата от момента, в който се случи. Държаха го в изкуствена кома. Говорех му, защото ми казваха, че ме чува. Обещавах му неща, които се случиха после - че ще остане жив, ще се оправи, ще тренираме пак заедно. Самото му оцеляване е чудо. Чудо на природата, чудо на медицината, щипка Божия помощ."

Саладинов се връща към онази нощ и случилото се в "Пирогов".

"Обади ми се доктор Стоян Миланов. Каза ми: "Адаш, всичко е спряло, сърцето му спря! Не работи". Нещо ме накара да кажа: "Моля ти се, докато дойда, не изключвай нищо". Не знам какво исках. Може би аз да изключа апарата... Докторът се съгласи. Облякох се, тръгнах. Вече влизайки в реанимацията, Миланов вика: "Чудо! Започна да работи сърцето!". Безспорно те не са стояли и чакали да дойда, а са продължили борбата. И момчето се върна! Багата е много особен, само мен ме признава. И сега на аерогарата като кацне, първо идва у нас. Само мен щеше да ме слуша. Затова ми казаха: "Ти ще го възстановяваш! И повече не трябва никога да спортува, да се натоварва. Ако се възстанови да е нормален човек, добре". И аз му казах, че ще ходим по разходки, леки походчета ще започнем, леки упражнения. Наистина така си мислех. Но няма такава воля! Това е чудо страшно на природата!".

Багата е в медикаментозна кома два месеца.

Държаха го полубуден. Той и сега има белези. Целият беше в апаратура, стърчаха само кабели и маркучи. Стоян Миланов и Стоян Сапутенски казаха: "Това майка му ако го видеше, тя ще падне. Не можем да я спасим, ще умре до него!". Всеки ден се обаждах на родителите му да ги успокоявам", разкрива специалистът. В крайна сметка Багата се възстановява напълно и се връща към състезанията.

Самият Саладинов освен треньор по самбо и джудо е бивш инструктор на командосите от СОБТ.

"Никога не ме е било страх - категоричен е легендарният деятел. - Да мисли, който е извършил престъплението, какво ще стане и какво ще му се случи. Ако дойда и го хвана, ще съжалява, че се е родил."

Именно Саладинов е трябвало да участва в акцията в "Белите брези", при която са застреляни двама от командосите Марин Чанев и Георги Георгиев-Индианеца. Трагедията се разиграва при дома на един от тогавашните шефове в МВР Иван Иванов. В жилището му се събират още Ботьо Ботев, Григор Вълков и двама от хората на Иво Карамански. Иванов поискал специална охрана от шефа на баретите Красимир Петров. След странни събития на 14 януари 1994 г. полицаи от столичното звено за борба с масовите безредици БМБ застреляха двама свои колеги от спецотряда за борба с тероризма, като ги взеха за мутри.

"Може да ти кажат, че отиваш да охраняваш, както стана в "Белите брези" - спомня си Саладинов. - Имат някаква среща. Не ни обясняват кои са, какви са. Трябваше да съм с Индианеца и Христо Билев (б.а. - единствения оцелял). Ние всички бяхме еднакво бедни, карахме едни таратайки. Постоянно ги поправяхме. Индианеца имаше страхотни инструменти и помагаше. Много готин. Ицето беше новобранец. Помагаха ми да си направя ауспуха и чувам радиостанциите, че командирът ме вика. Да отида на адреса в "Белите брези" и да взема двама души. На мероприятие да отидем. Не ни обясниха за какво отиваме."

Казват им, че ще охраняват мероприятие.

"Някаква среща между политици ли са, бизнесмени ли са? То наистина вътре е имало среща - шефът на убийствата с кой там? Да ги питаш какво търсят? Момчетата изгниха в земята и никой не ги попита тези: "Ти какво търсиш там с мутрите? Ще се договаряш!". Цяла институция държава ще се договаря с мутрите, които, ако ни вдигнеха по тревога, за две нощи всичко щяхме да изчистим. Щяхме да ги изчистим! Да няма мутри в България. Гаранция давам! Какво ще се договаря главният секретар на МВР с някаква мишка, някаква мутра", гневи се и днес Саладинов.

Стоян и двамата му колеги тръгват, когато на вратата ги среща Марин Чанев.

"Каза: "Аз ще отида!", а по-старши беше и по чин, и по длъжност. Той като дойде в поделението, аз го въвеждах. И му го казах това: Ей, човек, седи си тука! Не можеш да се научиш!" Години трябва да си командос, да видиш какво правим. Взе ми радиостанцията и заяви: "Аз ще отида!". И какво направи?! Отидоха и не се върнаха! Знаете ли колко е грозна истината", категоричен е Саладинов.

 


В категории: Спорт


Коментари
Флагман.БГ Никой не може да устои на тези бабини сиренки Никой не може да устои на тези бабини сиренки 13/05/2024, Понеделник 11:59 0
Флагман.БГ Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал 13/05/2024, Понеделник 10:37 3
Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 1
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Рейндж Ровърът, който се превърна в ковчег за двама млади пловдивчани, се е движел с близо 200 км/час Чудовищно:  Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Чудовищно: Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Те са обявени като леки и телефонните им номера са разпространени сред десетки хиляди души Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Специалистката ще преглежда на 19 май, неделя, в ДКЦ „Бургасмед” Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал Оказва се, че разходите за момичетата са почти два пъти по-големи от тези за момчетата 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията Иззети са списъци с имена, като жителите на квартала са принуждавани да гласуват за определен кандидат и определена партия, каза прокурор Маркова Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Една от схемите е за опрощаване на дългове срещу гласуване за определена политическа сила или кандидат Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Не е знаел какво идва срещу тях, каза бащата на доблестният полицай, който с колега си Йордан Илиев от Бургас, загина, пометен от автобус, пълен с мигранти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Щетите са за над 20 000 лева Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете  Разследващите работят се по всички възможни версии за нелепия инцидент
Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори