×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Позитиви и негативи от гласуването с бюлетини


Позитиви и негативи от гласуването с бюлетини
Сред обществото има чувство на недоверие къде отива гласът им, смята Цицелков
05 Ноември 2022, Събота, 08:50 ч.
Автор: Флагман.БГ

Отново искат да смесим резултатът от хартия и резултатът от машината в един протокол, а не е правилно, смята председателят на обществения съвет към ЦИК Стоил Цицелков

Смесеното гласуване – с машини и с хартиена бюлетина, е най-лошият вариант. А внесеното в момента предложение „е изключително лошо”. Това смята Стоил Цицелков, председател на обществения съвет към ЦИК в коментар пред Нова.

„Отново искат да смесим резултатът от хартия и резултатът от машината в един протокол. Последният път, когато беше така, имаше РИК-ове с 90% сгрешени протоколи. Това е безпрецедентно”, заяви Цицелков.

Той призова да не се смесват резултатите от различните видове гласуване. Преди това Цицелков разказа и за опита по света. По думите му Германия и Ирландия са купили такива машини, но не са ги използвали.

„В случая на Германия, техният съд ги спря, защото няма лесен начин гласоподавателят да проследи своя глас към резултатите. Те не са имали отрязъка, който имаме ние”, обясни Цицелков.

„Засега няма никакви сериозни сигнали, никой не е искал касиране, дори частично. Виждаме, че има частни фирми, които се справят. И ЦИК, и Общественият съвет казват, че държавата би следвало да изгради капацитет, за да може сама да контролира. В момента тази частна фирма е контролирана по всички стъпки. Но комуникацията с обществото не е добра, щом има чувство на недоверие”, смята Цицелков.


В категории: Политика


8
Коментара
Флагман.БГ Задължително сложете сода в прането с хавлии Задължително сложете сода в прането с хавлии 20/05/2024, Понеделник 13:20 0
Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
8
Коментара по темата
8.
До тъпчото 6
05.11.2022 15:09:16
0
12
Нали си наясно,че флашките са криптирани, а разписките незащитени с нищо!
Може да се изчаткат безброй разписки и после иди доказвай, че баба ти е мъжка!
7.
зюмбюл
05.11.2022 14:12:25
2
8
С машинки Сулю и Пулю може да се самоизбере и да управлява цяла държава. Примера от година назад е показателен. Защо се стрхуват от народа след това което му причиниха във финансов и житейски смисъл? Цял свят гласува с хартиена бюлетина , само нашите ''слънца'' си ииграят с топките за наша сметка и на наш гръб.
6.
До 3 да му обясня
05.11.2022 11:00:30
16
5
Като включиш флашка и запишеш каквото и да било на нея, това ли после виждаш или мустаците на баба ти, като не си я бръснала, а разписката не можеш да я направиш не действителна, както бюлетината с още едно х или v.
5.
Дернев - самопризнание
05.11.2022 10:48:28
2
4
Винаги когато нямам контра-аргумент чаткам отрицателни гласове с ВПН.
4.
2
05.11.2022 10:27:16
2
4
вие слагайте минуси, ама нещата са си така :)
3.
Само някой да ми обясни
05.11.2022 10:25:16
1
15
Как при обжалване на изборен резултат се проверява истинността на вота при машините?
Какво се предава чрез флашката и какво се разпечатва?
Разписката не е документ, защото няма никакви атрибути против подправяне, това е факт!!!
Да не споменавам за дискриминацията на доста пенсионери, които се редят на опашка в пощите за пенсиите си и нямат електронно банкиране!
Опорките на хакерите са толкова нефелни, колкото фишинг мейлите за пререгистриране на банковите сметки от нигерийските IP-та!
2.
Дернев май не е наясно,
05.11.2022 09:50:24
14
7
че ''държавата'' и ''корпорации/фирми'' по нищо не се различават. Единственото е че корпорациите и фирмите все още нямат армии на свое лично разположение. Все още.
1.
Дернев
05.11.2022 09:46:12
9
13
Не частна фирма, а държавата трябва да притежава, съхранява и оперира с машините. Факта че не го прави, говори за някакви злоупотреби. До тук, може би само за честото им разваляне по време на изборите. Но това, което е сега, е много по-приемпиво от хартиените бюлетини, които напълно обезмислят изборите. Нещо ползвано през дългите години от БСП, ДПС и ГЕРБ. Затова и те ги връщат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг В решението се казва, че в хода на делото са констатирани множество нарушения на правилата за провеждане на избори за кмет Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Българската асоциация за туризъм с писмо до президента и премиера за спешно решение на проблема с издаването на работни визи Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни В повечето от общините в България заетостта е под или около 50%, става ясно от доклада Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798 Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение 
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори