×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Обявиха край на мобилизацията в Русия, Зеленски не вярва


Обявиха край на мобилизацията в Русия, Зеленски не вярва
Слабите прояви на силите, подкрепящи Москва, означават, че може да са необходими още хора, каза украинският президент
29 Октомври 2022, Събота, 08:52 ч.
Автор: Флагман.бг

Общо 82 000 мобилизирани са изпратени в зоната на конфликта, след като са минали обучение

Частичната мобилизация в Русия приключи, това докладва руският министър на отбраната Сергей Шойгу на руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС. Украйна, от своя страна, изрази съмнение за случващото се. 

"Поставената от вас задача от набиране на 300 000 души е изпълнена", каза министър Шойгу и добави, че не се планират никакви нови задачи.

Общо 82 000 мобилизирани са изпратени в зоната на конфликта, след като са минали обучение. От тях повече от 41 000 души вече се намират в състава на бойни подразделения, докладва още Шойгу. 218 000 души преминават обучение на полигони и в центрове на министерството на отбраната на Русия, добави той, предава БТА.

Министърът съобщи, че в рамките на частичната мобилизация на военна служба са били повикани повече от 27 000 предприемачи и повече от 1300 представители на държавни структури. Той добави, че 13 000 души са изявили желание да бъдат мобилизирани, без да им е била изпратена повиквателна, и са изпратени във въоръжените сили като доброволци. Средната възраст на мобилизираните е 35 години, каза Шойгу.

Участващите в бойни действия руски военнослужещи ще получат статут на ветерани и пакет от социални отстъпки, допълни министърът.

Путин изрази благодарност на всички мобилизирани, но предупреди, че на фронтовата линия трябва да се изпращат само добре подготвени войници.

Руският президент разпореди да се подобри обучението на мобилизираните резервисти и да има се осигурят цялата необходима екипировка и оборудване, посочва Асошиейтед прес.

Шойгу каза, че в бъдеще набирането на войници за изпращане в Украйна ще се базира на привличането на доброволци и професионални военнослужещи, вместо на мобилизация на резервисти, които в Русия наброяват няколко милиона души, предаде Ройтерс.

Путин обяви частична мобилизация на 300 000 резервисти на 21 септември след поредица от военни неуспехи, при които руските сили бяха изтласкани от източната Харковска област на Украйна и поставени под все по-голям натиск в южната Херсонска област.

След обявяването на мобилизацията стотици хиляди мъже, които можеше да бъдат засегнати от нея, напуснаха Русия и се насочиха към държави като Грузия, Армения и Казахстан, които не изискват визи за руснаците. 

Над 2000 души бяха арестувани по време на протести срещу мобилизацията в цяла Русия. Надигна се обществено недоволство заради случаи на мобилизирани мъже със   здравословни проблеми или без никакъв военен опит.

Украинският президент Володимир Зеленски, обаче, изрази съмнения относно декларираното от Русия приключване на частичната мобилизация, като заяви, че слабите прояви на силите, подкрепящи Москва, означават, че може да са необходими още хора, предаде Ройтерс.

"Имаме информация, че врагът е приключил мобилизацията си, като че ли вече не му е необходимо да изпраща нови вълни руски граждани на фронта. Усещането ни на фронтовите линии е съвсем различно", каза Зеленски във видеообръщение.

"Въпреки че Русия се опитва да увеличи натиска върху позициите ни, като използва наборни войници, те са толкова зле подготвени и екипирани, толкова брутално използвани от командването си, че това позволява да предположим, че много скоро Русия може да се нуждае от нова вълна от хора, които да изпрати на война", каза Зеленски.


В категории: Войната в Украйна


11
Коментара
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 4
11
Коментара по темата
11.
Ето
29.10.2022 11:21:26
0
2
https://youtu.be/Omx1dV47OXI
10.
Ся тва нормална държава ли е?!
29.10.2022 10:38:19
4
8
Кремълската пропаганда стига до непонятни крайности, пускайки в подкрепа на Путин и войната срещу Украйна шамани и Ванга. В студиото на токшоу „Малахов“ се появи върховният шаман на Русия. Кара-Оол Допчун-Оол. От името на всевишни сили той изпълнил някакви мистериозни ритуали с меча лапа, метални птици и шапка с рога.

Под съпровода на дайре, той започнал да скандира: "Спецоперацията на руската армия ще успее! Ура!" Водещият Андрей Малахов подпявал до него с тамбура в ръцете.



Следващото скандиране е било: „Русия ще спаси Украйна от нацистите! Америка ще моли за помощ Русия и Путин! Сами ще молят!“



Но и това не е достатъчно. Изведнъж на сцената, целият в бяло, се появява "руският пратеник на Ванга" – певецът Ярослав Дронов - Шаман! Оказва се, че Баба Ванга е предрекла, неясно в коя година, че в Русия ще се появи „бял шаман, който ще повдигне патриотичния дух на населението“! Невероятно: Ванга толкова била напреднала в предвижданията, че знаела изрази като „патриотичен дух“, „военна операция“ и пр.



На сцената с маршова стъпка се появяват и други персонажи, които заедно с върховния шаман, певеца, пратеник на Ванга започват да бълват патриотични лозунги.

„Уповаваме се на Господа нашия Бог Исус Христос. Ние сме християни. Хора, укрепвайте духа си! Това е християнско нашите войници да войват в Донбас. Всички те са ваши деца. Това е нашата мисия. Такава е Божията воля.“ В края на сценките с висш патриотизъм, участниците се разплакват…


Очакваме подобни облъчвания и в България. Ванга, шамани, Христос… В Кремъл наистина са откачили.
9.
1000
29.10.2022 10:30:28
7
7
Поклонниците на кремълския социопат очакват мобилизираните алкохолици с камани и сопи да оправят работата, а всъщност русофашистите бягат с оцапани гащи
8.
do 1
29.10.2022 10:13:09
4
7
za6toto sa6t ebavat mamata na vsi4ki, vklu4itelno i na bulgariq zaradi na6ite amerikanski podlogi
7.
ама вие бе
29.10.2022 10:06:39
6
8
отворковци.......къде ще се денете,когато кремълския гном на запука и нас,щото половината бг черноморие е само с имоти купени от блядове.....а.....Вие ще сте първите дето ще се наврете под полите на жените си ,или преоблечени като женки,ще побегнете зад граница....а.....мишоци с мишоците ви......
Що не си гледате посраните гъзове и не си траете,ами окото ви все в чуждата паница.....????
Типично за ганьовците,да гледа сеир отстрани,да дава акъл и да се присмива над чуждото нещастие.......
6.
Някой
29.10.2022 10:02:41
19
8
Украйна ще победи. Украйна ще бъде част от Европа и ще се развива. Само руския боклук ще си остане едно пияно прасе.
5.
DB7
29.10.2022 09:58:37
16
6
МАЙКОО НЕЩАСТНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА РЪБАТ КРАКАТА НА УКРАЙНА АБЕ РОБЧЕТА
4.
До Украйна.
29.10.2022 09:54:08
8
14
ДО-ВИЖ-ДА-НЕ!
3.
Гадорян
29.10.2022 09:22:49
8
25
Укро мъжете се крият като мишоци в България. Жените им карат джипове за по 200 бона с регистрационни номера започващи с UA, a мъжете им скрити отзад или на дясната седалка - скатавка да не ги мобилизират.
2.
Бургазлия
29.10.2022 09:16:06
12
22
Докога ще пишете за тоя шмъркалник,все едно ме боли дедовия за него
1.
Герберас
29.10.2022 09:02:07
9
25
Защо има украински мъже в България. Вчера един украинскк брокер видях. Също гледах клип как пускат украински богаташи, а бедните не. Има ли мобилизация в украйна. Защо няма разследване на преврата в украйна преди 8 год. Тунис, египет, либия, афганистан, ирак, сирия след американската революция какви държави са? Защо няма материал за това. Нали вече няма война там защо постоянно бягат насам и не искат да се връщат?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч! Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас Уведомено е и Министерството на образованието и науката
Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори