×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След втория опит: Минчев обърна мача, но 48-ото НС пак не си избра председател


След втория опит: Минчев обърна мача, но 48-ото НС пак не си избра председател
Росен Желязков (вдясно) не получи подкрепата на ДПС при втората неуспешна процедура за избор на председател
Ключови думи: депутати, парламент
19 Октомври 2022, Сряда, 17:35 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Стефан Янев поиска да се събере Председателски съвет и да се излезе с единна кандидатура

И втората процедура за избор на председател на Народното събрание претърпя провал. Този път обаче Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ събра повече гласове „за“ от Росен Желязков от ГЕРБ-СДС. Това се случи, след като и ДПС издигнаха кандидат в лицето на Йордан Цонев. От партията на Доган и Пеевски този път не подкрепиха Желязков.

Припомняме, че при първата процедура сутринта бяха номинирани Минчев, Желязков, както и Петър Петров от "Възраждане" и Кристиан Вигенин от БСП. След като никой не получи достатъчна подкрепа, включително след балотаж, депутатите в новоизбраното 48-о Народно събрание решиха да стартират нова процедура. 

Междувременно се направи опит за някакви преговори за излизане от тупиковата ситуация. Той обаче явно не даде резултат, защото бяха издигнати абсолютно същите кандидати. Разликата е, че този път и ДПС решиха да направят номинация в лицето на Йордан Цонев. 

От трибуната пък се разрази остра полемика кой е виновен за ситуацията. 

Бе поискана нова почивка, но и след нея се оказа, че резултат не е постигнат. При последвалото гласуване Петър Петров и Кристиан Вигенин пак отпаднаха, след като получиха подкрепа само от своите парламентарни групи. Новият играч Йордан Цонев имаше 34 "за" - и той само от своите. 

Никола Минчев получи 73 "за" от "Продължаваме промяната" и "Демократична България", а Росен Желязков - 67 "за" само от ГЕРБ. Така те пак отидоха на балотаж. 

На него Минчев бе подкрепен от 97 (ПП, ДБ и БСП), срещу 42 "против" и 100 "въздържал се". Росен Желязков си остана със само 67 "за" срещу 87 "против" и 85 "въздържал се". Този път ДПС не подкрепиха кандидата на ГЕРБ-СДС, включително и на балотажа, което все пак е интересно развитие на ситуацията. От партията на Доган и Пеевски не обясниха на какво се дължи промяната в поведението. ДПС обаче не натиснаха и "за" Никола Минчев - ако го бяха направили, той щеще да бъде избран. 

Днес бе първото заседание на новото Народно събрание. Според Конституцията на него задължително трябва да бъде избран председател. След като обаче разбирателство не бе постигнато, Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС поиска заседанието да не бъде прекратено, а само прекъснато и то да продължи утре. Така в крайна сметка направи Вежди Рашидов, който днес води парламента като най-възрастен. 

Лидерът на най-малката парламентарна формация "Български възход" Стефан Янев излезе с друго предложение - да се събере Председателски съвет и да се постигне разбирателство за издигане на единна кандидатура. Реплика обаче не последва и не стана ясно дали такъв съвет ще се събере днес или утре. 

 


В категории: Политика


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
14
Коментара по темата
14.
*********
19.10.2022 21:13:27
0
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
13.
Реалната Промяна
19.10.2022 19:15:32
6
17
БНБ отчита нов спад на чуждестранните инвестиции!
Инфлацията гони Виденовата, което е в резултат на комисионерските далавери на Киро и Кокорко, с Лорер!
Само шепа пръст може да им затъкне лакомите отверстия!
Амин!
12.
ХХ
19.10.2022 19:08:43
0
2
ВИЕ си ги избирате!
11.
ХХ
19.10.2022 19:07:18
3
1
Морето на Козяк - Янев се опитва да изпълни задачата си.
10.
В 9-тия кръг на Ада
19.10.2022 19:05:50
6
13
Е запазен казан за ПП Педалите на Прокопи!
Там са предателите и родоотстъпниците!
И да се въртят и да се кокорят, няма как да избегнат съдбата си!
Бумерангът на Съдбата се завръща със страшна сила и ще помете измекярите меринджеи!
Анатема и вечно проклятие на крадливата Променлива Паплач!
9.
честно
19.10.2022 19:05:41
3
7
Нямам нищо против парламента да не работи.
8.
Булгар шматка
19.10.2022 18:15:04
0
7
Даже ги мързи и да работят от седнало положение.
7.
*********
19.10.2022 18:14:48
13
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
ниво хоремаг, ниво на фризьорски салон
19.10.2022 17:51:40
34
42
Депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев засне видео на чатала и шкембето си, докато полагаше клетва като народен представител.
Този човек е избран за Народното събрание, за да му гледаме корема. Толкова е горд и се опиянява от себе си, толкова е щастлив, че е център на вниманието. Светът се върти около него - аз такова нещо не съм виждал. Простащина, горделивост, самодоволство, парвенющина.
Ананиев разпространи този акт в страницата си във Фейсбук, за да се похвали на своите 21 хиляди последователи. Видеото е придружено от два хаштага: #БъдиПромяната и #БиткатаПродължава.

"Ето, това е нивото на българските депутати - шкембе, копчелък и чатал"...
5.
Ангел
19.10.2022 17:48:16
42
51
Който е гласувал за ОПГ ГЕРБ-СДС-ДПС, трябва да бъде пратен на електрическия стол!!!
4.
Fuck Harvard & Co
19.10.2022 17:44:07
4
17
За съжаление, политическите сили са абсолютно негодни и неспособни да правят това, което се очаква от тях, а то е да осигурят нормално управление на държавата и нормална опозиция. Ако не могат да изберат председател на Народното събрание, очевидно, че много трудно ще се разберат за някакъв вид управление, но защо гражданите непрекъснато трябва да страдат заради некадърни политически лидери.
3.
Мама Корни пази чедата си ПП
19.10.2022 17:41:24
34
34
Самодоволните „въстаници“ поставиха държавата на колене, сега ние ще им сърбаме попарата!
Такова крадене, както в последната година не е имало, как да оставим всичко това?
2.
ddd
19.10.2022 17:29:56
5
21
Обърнал мача... с гласовете на БСП.. просто защото за ГЕРБ не гласуваха от нито една друга партия. Утре нещата ще са различни.. Трябва да стане ясно кои партии подкрепят ГЕРБ и в това няма да има нещо лошо!
1.
Народното събрание ли?
19.10.2022 17:25:25
10
27
Циркът е пълен...
48-то Народно събрание... жалка картина!
На следващите избори през февруари 2023 г. най-добре никой да не отиде до урните! Пълен бойкот на всички политически партии!
СРАМ И ПОЗОР!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори