×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Като гледам колко изостана Сунгурларе от Карнобат и Айтос, сериозно се замислям да изляза на изборите за кмет догодина


Като гледам колко изостана Сунгурларе от Карнобат и Айтос, сериозно се замислям да изляза на изборите за кмет догодина
Внесох жалба до областния управител с искане да се върне точката за отчета на общинския бюджет за 2021 г., имам право да знам как са похарчени публичните средства, казва зърнопроизводителят
17 Октомври 2022, Понеделник, 18:30 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

Раздавани са общински пасища и обработваеми земи за жълти стотинки на близки от ДПС, а на обикновените хора са отказвани даже и по един декар

 

- Г-н Киров, подготвяте ли се за кмет на община Сунгурларе, популярен сте, живеете тук, имате авторитет, имате потенциал?

-  Аз съм наистина постоянно в Сунгурларе, бизнесът ми е тук, всичко мое е на територията на тази община. Аз давам работа на 60 души в общината. Плащам годишно над 2 млн. лв. във вид на ренти. Плащам над 100 хиляди лева като данъци. Нямам ли право да поискам да знам какъв е бюджетът на Община Сунгурларе и как се разходва?! Но за кмет не се стягам, засега.

- Кажете какво се е случило по време на последната сесия на местния парламент през септември. Обиждали сте съветници, според кмета Кенов, който обаче не е бил в залата. Питах Ви дали се стягате за кмет, защото досега не сте се интересували от политика.

- Не може да има доклад на кмета пред Общинския съвет, а той да не присъства. А аз да съм изпратил предния ден заявление до канцеларията на ОбС, че искам да взема отношение по точката, а мнозинството да ме гони. Допустимо ли е това?! И един от общинските съветници да ме лъже в очите, че на предното заседание са разглеждали тази точка, заради което аз няма за какво да вземам отношение. Председателят на Общинския съвет да ми обяснява, че имало избори и не могат да се занимават с "това на сесията…" А как да се занимават след изборите, като точката си минава?!  Мен не ме интересува кой как ще гласува, нямам отношение към това.От 23 години аз съм данъкоплатец и работя в тази община. Имам право най-малкото от уважение да бъда изслушан.

- Какво обработвате и сеете?

- В 11 села произвеждам ечемик, пшеница, рапица, слънчоглед, лимец, спелта, кориандър. Имам 6 хиляди декара собствена земя и около 50 хиляди декара обработвам под аренда.

- Може ли да се каже, че сте един от най-сериозните бизнесмени на тази територия?

- Не съм един от, а най-големият и работя почти половината земи в общината, включително и общински.

- Тази обида, че не искат да чуят в ОбС Вашите доводи за несправедливо изразходване на държавни, европейски и общински средства,  амбицира ли Ви в един момент Вие да се явите на избори?

- В момента нямам намерение да се явявам, но като гледам какво се получава, накъде вървят, се замислям сериозно. За мене е обидно да гледам как се стопанисва общинска собственост и не мога повече да им мълча. Аз конфликт с кмета нямам, не съм търсил такъв, нито искам. Чисто и просто исках да разбера каква е ситуацията, след като виждам какво е състоянието на Общината след толкова години живот там. Сунгурларе не е мръднала, а виждам как се развиват Карнобат и Айтос, виждам какво се прави и колко са напред. Хората постоянно се оплакват пред мен как се раздават общински пасища без търгове, как обикновения човек не може да достигне до тях, но не искам да влизам в полемика.

- Кое "отключи" Вашата дръзка стъпка да влезете на сесията и да предизвикате скандала?

- Преди три месеца общински съветници и кметове влязоха в Общинския съвет и без да има внесена точка по темата, скочиха против мен с въпрос защо аз си охранявам нивите и защо не предоставям слама на техните животни. Аз не съм задължен да обгрижвам техния бизнес. Представете си с какво се занимава Общинският съвет, създадоха от това извънредна ситуация, като в ОбС направиха комисия и след седмица ме извикаха да дам отчет. И аз им дадох следния такъв: моя работа си е дали ще давам слама на някого, или няма да давам.

- Общинските съветници и кметове от кои партии бяха това?

- Ясно е, че не са от ГЕРБ. Това бяха общински съветници от ДПС и кметове от ДПС. Има хора с хиляди декари раздадени общински пасища, а има такива, които нямат и един декар. И когато им изкарах списък с имената - кой кмет и кой съветник, всичките  навързани като свински черва в тези пасища и обработваеми земеделски земи, за които плащат на Общината жълти стотинки... Всички те скочиха против мен, че съм тръгнал против животновъдите. Аз нямам нищо против тези стопани и се разбирам с всички и към момента. Аз с животновъдство не се занимавам. Може ли да допуснете, че мога да създавам конфликт? Аз могасамо  да работя, без дори Общината да ме интересува, развивам си бизнеса от одини тук и ми е достатъчно това, което правя. И съм го правил добре – при мен хората редовно си получават заплатите, които са над 2000 лв. Не съм човек, по когото трябва да плюят по този начин, това ме обижда. Аз уважавам кмета и неговата институция, тяхната политическа работа мен не ме интересува, нямам вземане-даване там. Но държа тази точка да се върне и преразгледа отчетът на бюджета на Сунгурларе за предната година. Пуснал съм жалба в Областна управа и очаквам това да се случи. Ще следя реакцията на Областния управител и ще поканя медии на тази сесия.

- Какво очаквате да излезе от там, от този отчет за 2021 г.?

- Много неща. В момента не мога да кажа какви, нека видим какво ще се отчете, нека дойде това време и да дадат отчет къде са изразходвани средствата, по какъв начин, какви са обществените поръчки, какви комисии има. Защото това са парите на данъкоплатците. Има европроекти по различни програми, по трансгранично сътрудничество, напр.… Нека видим как се изпълняват, всичко да се провери. Не може така да се стопанисва Община Сунгурларе, все едно е частна фирма. В моята фирма аз мога да правя каквото реша, според закона, но тук говорим за публични средства. Общинският съвет и кметът полагат клетва да пазят общинското и държавното имущество. И средствата, които се дават във вид на субсидии и приходи от данъци, трябва да се разходват по прозрачен начин. Имам право да знам.

ГЕРБ сне доверието от своя кмет в Сунгурларе, зашлеви го грубо в края на мандата

Кметът д-р Георги Кенов: Проблемът е Николай Киров, от когото потърсих сметка за заграбените общински земи   

Стартираха местните избори! Кои се очертават като кандидати за кмет в Сунгурларе




11
Коментара по темата
11.
за сунгурларе
11.11.2022 21:28:32
0
2
Щял да докара медиите ?...Това е добра възможност да разведем медиите из цялата община , да покажем за откраднатото от Киров!!!
10.
до...
25.10.2022 22:25:01
0
5
Киров как забогатя.....картофи ли отглижда?
9.
до 4
24.10.2022 08:39:04
0
3
Имало свобода на словото -друг път! Бананова република и по зле даже. Като ти плащат ......
8.
*********
20.10.2022 08:41:26
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Сунг
18.10.2022 12:36:28
0
9
То като цяло България се движи с над 12 годишно закъснение - след Румъния.
6.
Mm
18.10.2022 11:37:29
0
6
Дайте по-актуална снимка от фитнеса и треньора на Катето
5.
Киров
18.10.2022 08:26:31
0
10
Може да стане кмет на.......с.Пчелин
4.
до флагман
17.10.2022 21:56:33
0
11
Как да са недоказуеми , проверихте ли?
3.
*********
17.10.2022 20:47:28
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
2.
ДПС
17.10.2022 20:09:34
2
23
"Никога не е късно да станеш за резил" са казали едни мъдри хора.
1.
*********
17.10.2022 19:13:54
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори