×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руската армия охранявала Кримския мост с обучени делфини


Руската армия охранявала Кримския мост с обучени делфини
Руското министерство на отбраната закупило делфините с обществена поръчка през 2016 година. Това е един от тях, показан в рекламен клип от проправителствени московски медии
11 Октомври 2022, Вторник, 10:18 ч.
Автор: Флагман

Според руската пропаганда имало две групи бойни делфини, които били на входа на Севастополския залив и се използвали за противодействие на диверсанти

 

Взривеният Кримски мост се охранявал от делфини, съобщи Николай Русатев, бивш зам.-шеф на военното разузнаване.

Ставало въпрос специално обучени екземпляри, които откривали мини и помагали на водолазите в огледите на стратегическия обект. Думите му се трансформираха в мемета в социалните мрежи, а от часове хиляди се будалкат с делфинския флот.

Мнозина изразиха съмнения в твърденията на Николай Русатев, но както се оказва, действително бозайниците са включени в охраната на Моста, или поне така твърдят проправителствените медии.

Според руската пропаганда имало две групи бойни делфини, които били на входа на Севастополския залив, се използвали за противодействие на диверсанти.

Историята започва от 2016 година, когато Министерството на отбраната на Руската федерация е обявило търг за закупуване на 5 делфини-афалини, всеки един за по 350 хил.рубли, а армията иска 2 женски и 3 мъжки екземпляра. Делфинският флот бил използван още по времето на СССР, твърдят руски медии.

С помощта на уникален естествен сонар, послушните животни трябвало да различат своите кораби от вражеските кораби по шума на двигателя, да открият вражески бойни плувци или подводници, да се втурнат да ги прихванат и неутрализират. Те са били научени да взривяват подводници с тротил, прикрепен към корема им, и да намушкат диверсанти с остро копие, прикрепено към носа.  Или дори да убият врага с "трицевен подводен пистолет.

Комсомолска правда твърди, че в руската армия имало 470 учебни центрове за обучаване на животни за военни цели. Преди години били закупени 150 магарета за Южния военен окръг, които получили статут на военни. На всеки 10 чифтокопитни се назначавал по един фелдшер, а на всеки три – по един глутник. Имало и военни котки, чиято цел била да пазят складовете от мишки.


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ "Петлите" с фурор на фестивал в Прага "Петлите" с фурор на фестивал в Прага 19/05/2024, Неделя 15:53 0
17
Коментара по темата
17.
Lancista
12.10.2022 01:10:44
3
3
Господин Русатев казва самата истина за делфините! ТОВА НЕ Е ШЕГА! Разровете се! Прочетете! Почти всичко е разсекретено от много държави и информацията е легитимна и ще научите нещо много интересно за Руското Разузнаване! Те са уникален без-аналогов актив на КГБ/ФСБ! Руснаците от над 70 години експериментират в контрола над тези животни, като имат активни тренировъчни лагери до Мурманск и Владивосток! Тези стриктно тренирани делфини патрулират цялата Акватория на Руската Федерация и това е основната им цел понеже Руснаците никога през своята история не са и няма да имат средствата и ресурсите да изградят достатъчно голям Флот, за да покрият това огромно разстояние! Финландците и Норвежците неведнъж са вадили и документирали въпросните делфини от ледените води на Севера (неуспешни единици, загинали в резултат на усложнения) с чипове в мозъците, опасани със сонари и хидрофони, подслушващи под Северно Море и Арктика за подводници опитващи се да се докопат до Териториалните Води на Руската Федерация, че дори има доказан и документиран случай от Студената Война (и от двете страни - САЩ и СССР, подкрепени с доклади от Великобритания, Канада и Гренландия) когато делфин-камикадзе (да! правилно прочете), натоварен с 30 килограмова ядрена глава с половин заряд обеднен уран (разбирайте тактическа бомба), идващ от Балтийско Море, през Протока Скагерак, Северно Море и след това преплувал Северният Атлантически Океан чак до Карибите под строг маршрут се врязал в чисто нов, току що спуснат на вода и закотвен на пристан патрулен Разрушител Клас-Спрюънс (Пол Ф. Фостър DD-964) на ВМС на САЩ близо до Пуерто Рико като го извадил от строя за почти 2 години, а ремонта струвал на САЩ близо 1.7 милиарда долара като самият кораб струвал 2.5 милиарда (през 1978) смятай какви щети са това и то идващи от самото нищо - буквално!!
16.
Брус Ли от Меден Рудник
11.10.2022 20:41:11
1
1
Ний със салито се вардим в боровата горичка с обучени педрази
15.
бай Драгой
11.10.2022 18:48:38
2
2
С тази статия тотално се изложиха. Дeфините межели да убият врага с "трицевен подводен пистолет". В руската армия има на въоръжение 4-цевен, а 3-цевен, подводен деверсисионен пистолет за водолази, поразява противника до 7 метра под водата. Представлява нещо като 4-цевна ловна пушка, във всяка цев по един куршум с харпун. Но някой трабва да го държи, премерва и да натисне спусъка, а да видим тези три работи делфина с кои ръце ще ги направи.
14.
мислещ
11.10.2022 14:55:47
3
6
Да, и медузи-убийци има Путин, ха се е промъкнал вражески елемент, ха са го напарили до смърт :)
13.
А ТАКЪВ
11.10.2022 14:48:19
0
8
do 9
тъй ами.......ако някой ти обере апартамента,никой нищо не е чул ни видял....
ама да те видят с чужда булка да влизаш във входа,целия блок се научава,барабар с уличните кучета......
та си прав де.....бабите на пейките пред входа , отдел ,,личен състав,, не само на блпка ,ами и на цялата улица......
12.
Ноунейм
11.10.2022 13:23:54
8
8
И кое ви е чудно? Точно тези делфини унищожиха две американски подводници последно поколение. Само че сега са с есенен вирус и пропуснаха нападението. Вие като сте с вирус от леглото не ставате. Добре че делфините бяха с руска ваксина че го изкараха по-леко. От същия вирус американските делфини измряха и сега само Путин има делфини. Като вярвате на еероатлантическата пропаганда сте слепи за руското величие и технолигии.
11.
Некой си
11.10.2022 12:42:26
4
24
Ами с делфини с кво друго да охраняват Кримския мост??!
То в Русия не мойш да намериш един трезвен чиляк ти свърши някаква работа като хората.
Няма са учудя и бункера на Путкин хамстери да го охраняват.
10.
Репортер
11.10.2022 12:37:42
2
21
Две бойни групи обучени руски чернокопи навлязоха в български води при Дуранкулак с разузнавателна мисия. Комсомолска правда твърди, че в руската армия има над 30 високотехнологични учебни центрове за обучение на чернокоп за военни цели. Желязна воля и захапка, както и непоколебим идеологически плам отличават чернокопа от сафрида в милитаристично отношение. Сафрида е по-инертен и доверчив и така по-често попада в тиганите на русобофски настроени рибари по българското Черноморие. Очаквайте допълнителни новини по темата.
9.
Под прицел
11.10.2022 12:18:01
0
31
Това е стара технология. Бургазлии пък си имаме баби-разведчици. Тренирани са още от 80-те години в младостта си да се инфилтрират в чуждата работа. По цели дни разузнавачи от пехотните войски висят пред блоковете и птичка не може да прелети без да са я установили, обсъдили и разпратили на поне около 6 блока наоколо. Излагат се братушките. Да вземат пример от нашите бабета! По-сигурна система за сигурност надали ще създадат! За какво са ви камери или разузнавачи, когато пред всеки блок са тръснати по един екип на постоянно дежурство?
8.
Атанас
11.10.2022 11:58:40
5
21
Съветският делфин - най обученият делфин в мире. Толкова много им лъсна голия задник в тази война, че се чудят какво още да излъжат. Имали свръхзвукови ракети, високоточкови ракети, делфини, пазещи моста, които могат да пият и пеят. Нищо нямат освен желанието си да грабят и убиват. Справка 1990 г. - когато единствения нормален руски ръководител Горбачов свали картите се оказа, че съветската империя няма оръжие освен допотопни ядрени установки, самолети и танкове от 70-те години. Сега ракетите им са вероятно мочкови т.е. на хартия.
7.
хер Флик
11.10.2022 11:31:54
10
27
Най-обучения делфин е Костя Копейкин, преродения Щирлиц.
Ма и той повече харесва да му плащат в евро/долари. Лош капитализъм, лош Запад, загнил и лош...
6.
Кремълската психушка!
11.10.2022 10:51:30
9
24
На тази пасмина и делфините са пиени пидразии. Тази психиатрия опростачи ватното стадо и рисоробоидиотите за векове напред.
5.
В най -добрия град за живеене
11.10.2022 10:47:50
9
24
Бургазъ,нямаме пътища обаче имаме гларуси ф16 блок70 в изобилие
4.
Сараф
11.10.2022 10:34:55
7
33
Кой знае колко вили в Сен Тропе са построени с бюджетите за обучение на военни делфини... Да сложат на моста и няколко роботи - кучета с гранатомети, за да подсилят охраната.
3.
Дресьор
11.10.2022 10:32:45
9
31
Скоро очакваме и бойни хипопотами да дежурят в Крим. Или ято розови фламинга.
2.
Хайл Путлер
11.10.2022 10:29:28
13
35
Блядовете замесиха и животните с тяхната смешна спецялна путлерска операция
1.
Haha
11.10.2022 10:27:36
10
18
И гларуси са пуснали вместо дробове, побъркахте се да бълвате помия и лъжи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Зоозащитници излязоха на протест в Бургас срещу садизма над животните Зоозащитници излязоха на протест в Бургас срещу садизма над животните Свидетелствайте, ако станете очевидец на подобна сцена, зоват те Въпреки провала си, тя няма да се откаже от телевизията Въпреки провала си, тя няма да се откаже от телевизията Още, когато приела да стане водещ на „Вечерното шоу”, младата дама била наясно, това не е нейното предаване Киара доживя да получи извинение от нахална фолкпевица Киара доживя да получи извинение от нахална фолкпевица Изпълнителката на "Нотариално заверен" е взела страха на култовата участничка от риалити формата Киара, която проговори в подкаста "Не съм такъв човек" през какъв ужас е преминала при запознанството си с певицата Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Справка показва, че цената на подобни модели е почти като на музейни експонати – най-евтиният модел достига почти 200 000 евро Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Безразсъдният на пътя фолкаджия преди 2 години остана без контролен талон при проверка в ранните часове на нощта в столичния „Студентски град“ Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Преди десетина години смут и тревога предизвикват гръмки медийни заглавия Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес “Пее постоянно навсякъде, но предпочита да пее сам, с мен не иска, харесва му да бъде център на внимание”, разказва Весела Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод Телевизията на Слави била пред фалит Телевизията на Слави била пред фалит перацията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Дългия вече е семеен мъж, но не е правил тържество, а просто е подписал в гражданското, при това в делничен ден и при пълна конфиденциалност
Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден  
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори