×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цацаров ще води в съда двама свидетели срещу Кирил Петков


10 Октомври 2022, Понеделник, 16:40 ч.
Автор: Флагман

Те ще говорят за негативните му емоционални изживявания и последици от изявленията на Кирил Петков за отнетия му допуск до класифицирана информация

Бившият шеф на антикорупционната комисия КПКОНПИ Сотир Цацаров ще заведе в съда двама свидетели по делото за непозволено увреждане, което води срещу експремиера Кирил Петков. Това става ясно от определението на съдия Деница Цветкова от Софийския районен съд, с което "Сега" се запозна.

Двамата свидетели на Цацаров ще говорят за негативните му емоционални изживявания и последици от изявленията на Кирил Петков за отнетия му допуск до класифицирана информация. Единият свидетел ще обясни преживяванията на Цацаров на работното място, а вторият - преживяванията извън него.

Кирил Петков също ще води двама свидетели, които да установяват факти и обстоятелства, свързани със заповедта за отнемане на достъпа на Цацаров, довеждането й до знанието на Петков и при какви обстоятелства е станало това.

Искът

Цацаров съди Петков за претърпени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на личния и професионален авторитет, честта и достойнството, както и психологически и физически дискомфорт, притеснение, безпокойство и тревожност вследствие на негови изявления, направени на 14 януари 2022 г. На тази дата Петков, по това време премиер, обяви, че на Цацаров (тогава шеф на КПКНОПИ) е отнет допускът до секретна информация. Ден по-рано Цацаров анонсира оставката си от антикорупционната комисия. 

"Радвам и приветствам ДАНС и българските служби за сигурност така да покажат решителни действия, че всеки път когато те виждат, че има нарушение на закона, да действат и оттук нататък да е ясно, че няма човек, който ще бъде над закона. И за мен това вече е истинска постъпка, че промяната е дошла, няма хора, които ще бъдат над закона оттук нататък", каза Петков. "За мен това, че нямаме истински сериозни дела за корупция на високите етажи на властта, показва абсолютно ясно, че КПКОНПИ не си е свършила работата, тази работа, която всички ние като български граждани се надяваме да беше свършила. Така, че оценката ми е отрицателна, силно отрицателна", каза още Петков.

А също и: "Всеки човек, който има достъп до класифицирана информация с гриф "строго секретно" трябва на всеки три години да минава т. нар. тест за надеждност. Да бъдеш надежден е човек, който не използва класифицираната информация извън нейното предназначение. Сега, понеже самите данни, самите те са класифицирани и аз нямам право да ги изкажа, но явно ДАНС е преценила, че тази надеждност по закона за класифицираната информация не е спазена от г-н Цацаров".

Цацаров твърди пред съда и че Петков е правил внушения, че е изнесъл класифицирана информация и от това има последствия. И че твърденията на Петков са неверни, тъй като не е минавал тест за надеждност и не се е провалял на него. Според него посочването му като човек, който злоупотребява с класифицирана информация и като лице "над закона", внушава, че той извършва действия, граничещи с престъпления.

В отговора си на исковата молба Петков казва, че няма за какво да бъде ангажирана отговорността му. Твърди също, че нито едно от твърденията му не е невярно и с нито едно от тях не се приписва извършването на престъпление от Цацаров. Казва и че думите му са мнения и оценки. Според него негативните изживявания на Цацаров са вследствие на самото отнемане на достъпа до класифицирана информация, а не вследствие на изказванията му.

Софийският районен съд ще гледа делото на 9 ноември.

Почистен

През февруари Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) и прокуратурата почистиха Сотир Цацаров от скандала с отнетия му от ДАНС достъп до класифицирана информация. Новината, че ДКСИ и прокуратурата са се произнесли по казуса бе съобщена от Цацаров.

След оставката си от КПКОНПИ Цацаров се върна във върховната прокуратура и стана шеф на новосформиран отдел там.

Още едно дело

Цацаров води дело за 15 000 лв. и срещу бившия военен министър Бойко Ноев. Поводът е интервю на Ноев пред bTV, в което той казва, че "Бойко Методиев Борисов заедно с Гешев и Цацаров са основните проводници на руското влияние в България. Опитите и саботирането на разследванията на терористичната и подривна дейност на руските специални групи в България, взривовете в българските оръжейни заводи, тровенето на български граждани, руския "Турски поток", спирането на диверсификацията и строителството на газопровода с Гърция - всичко това е пряко влияние на руската държава в България чрез български политици".


В категории: Политика


5
Коментара
Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 1
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 1
5
Коментара по темата
5.
Хахо
11.10.2022 09:35:04
0
3
Какви закони бре, Кире? Ти отдавна показа, че за теб закони и конституция в тази държава не съществуват. Кога най,-,после ще го съдят това канадско недоразумение? Нито с българите ред българин, нито с канадците канадец. С Коко да се хванат за ръчичка и в централния. Май всеки кандидат за политик или депутат трябва да минава изпит за надеждност и периодичен изпит за алкохол и наркотици.
4.
Читател
11.10.2022 08:51:51
1
3
Цацаров ще ги насере в съда! Нека! Нека се научат, че да се говорят глупости в общественото пространство не е безнаказано. Мама им лъжлива, проста, селска...
3.
hahaha
10.10.2022 21:20:56
4
0
"Великата" цаца ще води свидетели как е страдал от безсъние, увеличил му се е диоптъра от много рев, надебелял е от стреса, че му е отнет достъпа до класифицирана информация! Шок и ужас! Хахаха, голям срам! И това е мъж, който претендира за авторитет! Пълен боклук!
2.
Цацата поне е професионалист
10.10.2022 17:49:46
2
8
Цацата е висока топка юрист, не е кат Каскета. С него Кирцата със сигурност е настъпал мотиката и ще загуби делото.
1.
Днеско
10.10.2022 16:43:11
7
10
Браво Цацаров! Само така! Съди го до дупка Тъпия Киро!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Кратка разходка след последното ви хранене има много положителни ефекти върху  тялото и ума Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до целогодишен характер на туристически поток към страната ни, коментира Евтим Милошев Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му
15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори