×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сутрешна сводка: Ето какви беди ще застигнат руските военни след повредата на Кримския мост


09 Октомври 2022, Неделя, 09:00 ч.

Голяма част от руските военни може и да няма какво да ядат

За повреждането на Кримския мост се очаква руските нашественици в херсонското и запорожското направление не само да имат затруднения с доставките на оръжие и боеприпаси, но и да нямат храна.

Това съобщи кметът на град Мелитопол Иван Федоров, цитиран от УНИАН.

"Разбира се, ние разбираме, че именно от Крим, през този Кримски мост, огромно количество боеприпаси и тежки оръжия бяха доставени директно в нашите направления в Запорожие и Херсон. Тоест сега се надяваме всичко това да спре, но ако изобщо не спре, тогава поне ще се забави", каза Федоров.

Той добави, че руските военни също са изправени пред недостиг на храна.

"Що се отнася до храната и всичко останало. През последните месеци повечето продукти бяха доставени директно от Крим и определено не всички бяха произведени в Крим, но и доставени от Русия. Следователно сега ще има недостиг на храна", каза Федоров.

Кметът на Мелитопол отбеляза, че жителите на временно окупираните територии отдавна изпитват проблеми с недостиг на храна и лекарства, но руските военни не им позволяват да доставят хуманитарна помощ на хората, предава Blitz.bg.

„Виждаме, че днес нашите жители са оставени без пътища за евакуация. Следователно днес наистина около 60 000 жители на района на Мелитопол са в плен на рашистите, които не могат да напуснат или да се евакуират. И те имат огромни проблеми с храната и лекарствата, защото ние също не можем да ги предадем, защото врагът не е съгласен с това“, подчерта Фьодоров.

Той добави, че на КПП край Василевка има голямо струпване на автомобили с жители, които искат да влязат на територията, контролирана от Украйна, но руските военни не ги пускат.

"Във Василиевка, това е единственият град, който комбинира временно окупираната територия с територията, контролирана от Украйна, сутринта имаше 6000 коли. Тази сутрин пуснаха около 100 коли точно до последния контролно-пропускателен пункт, до т.нар. " Но там се обърнаха и казаха: „Събота и неделя са почивни дни. Шест хиляди жители буквално живеят в коли повече от десет дни и не могат да тръгнат за Запорожие - това наистина е подигравка с нашия народ“, подчерта Федоров.

Както УНИАН съобщи по-рано, сутринта на 8 октомври стана известно, че на железопътната линия на Кримския мост е избухнал силен пожар.

По-късно Руската федерация съобщи, че железопътен влак с гориво се е запалил на Кримския мост след експлозия на камион.

Впоследствие стана известно, че е разрушена и част от пътното платно на моста, по което се движат автомобили.

Съобщава се и за трима загинали при инцидента.

Източник на УНИАН от правоохранителните органи заяви, че взривяването на Кримския мост е специална операция на СБУ. Службата за сигурност все още не е потвърдила официално тази информация.

Повредата на Кримския мост усложнява доставките на храна, гориво и оръжия за временно окупирания полуостров и Южна Украйна, както и прехвърлянето на мобилизирани руснаци.

По-рано ръководителят на окупационните власти на Крим Сергей Аксьонов каза, че движението по Кримския мост ще бъде отворено за автомобили и автобуси с пълна процедура за проверка.

Това съобщи в телеграмата си началникът на Запорожката областна военна администрация Александър Старух, цитирн от УНИАН.

"Внимание! Врагът продължава да тероризира град Запорожие. Почти дузина нови ракети. Последствията се установяват. Пазете себе си и близките си. Спазвайте правилата за безопасност", каза той.

Така на 6 октомври в резултат на удар на руските нашественици над града загинаха 17 души.

Старух каза днес, че броят на загиналите при удара срещу Запорожие на 6 октомври може да достигне 20 души.

„Довършва се работата. Оказа се малко по-трудно, защото там къщите са стари, от 50-те години, края на 40-те години и съответно малко се забавиха с анализа. Но в същото време, основната работа е свършена на 90-95%. Броят на загиналите ще нарасне до около 20, все още има едно предупреждение и един човек все още не е открит.

Няма да говорим в ефир, не всички са напълно открити, тогава анализът ще покаже. Но най-вероятно броят на жертвите на този ужасен терористичен акт ще нарасне до 20 души", подчерта Старух.

Въоръжените сили на Украйна освободиха село Шевченковка, Херсонска област, от руските нашественици. Това съобщи началникът на регионалното военно управление Ярослав Янушевич.

„Благодарение на въоръжените сили на Украйна украинският флаг отново се вее над това населено място“, пише ръководителят на ОВА.

Той подчерта, че в селото няма руски нашественици, "които тероризираха и убиваха".

Сега в селището се доставя хуманитарна помощ, хората ще получат пенсии и други парични плащания, каза Янушевич.

Информацията, че украинските войски са навлезли в това населено място, се появи на 3 октомври.

На 7 октомври въоръжените сили на Украйна освободиха над 500 кв. км територия и 29 населени места.

Настъплението на въоръжените сили на Украйна в Херсонска област е внимателно обмислена операция с ефективно използване на огнева мощ, заяви началникът на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили.

Украинските войски подготвят пробив в ЛНР, водят се позиционни боеве. Войските на Русия и Донбас се готвят за среща с въоръжените сили на Украйна, пишат чуждите агенции.

Ситуацията в Краснолиманското направление в ДНР остава най-тежка, но отбранителната линия се изгражда в района на Кременная, фронтовата линия се стабилизира, каза Денис Пушилин;

Въоръжените сили на Украйна продължават да събират ударни сили за атака на Кременная-Сватово.

„Концентрацията на въоръжените сили на Украйна в северната част на Кременная приключи, очакваме основната атака срещу Сватово, едновременно със спомагателни атаки срещу Кременная и Рубижное, за да пробием нашата отбрана между Сватово и Кременная с въоръжените сили на Украйна, навлизайки в оперативното пространство“, каза днес командирът на батальона на Руския легион (БАРС-13) Сергей Фомченков-Фомич.

Войските на Русия и Донбас укрепват отбранителната линия край Кременная, насищайки я с артилерия и бронирани машини след прегрупиране при напускане на Лиман.

ВСУ обстрелва района на Кременная и изпраща разузнаване в горите за идентифициране и изследване на руската отбраната до Сватово.

Магистралата Кременная-Сватово е под контрола на съюзническите сили, по нея се извършват доставки.

Руските въздушно-космически сили и артилерия нанасят удари по райони, където са съсредоточени вражески войски, пишат агенциите.


В категории: Войната в Украйна


Коментари
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 1
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите  Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Майка ми винаги е имала мнение за всяко едно нещо, което се случва около мен, обяви той 
Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори