×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Запознанство в нета като начало за една добра връзка


28 Септември 2022, Сряда, 21:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Във виртуалното пространство се срещат всякакви хора – търсещи развлечение и забавление

Всички сме чували и чели колко подвеждащи и дори опасни могат да бъдат запознанствата в Интернет. Но като всяко нещо и това има две страни. Виртуалните запознанства често дават началото на дълги любовни връзки или на добри приятелства. Виртуалното пространство дава повече свобода на изразяване, заради липсата на контакт лице в лице.

Всеки човек има своите комплекси и притеснения, било то от външния вид, говора, познанията или друго. Изразяването в писмена форма, когато имаш много повече време да помислиш и да облечеш мислите си в написани думи, също е улеснение в комуникацията за някои хора.

Тези два фактора са достатъчна предпоставка виртуалната комуникация да има своите предимства. Запознанствата в Интернет не се ограничават само до разговори в чата. Може да срещнете нови хора посредством блогове, форуми, социални мрежи, специализирани сайтове с възможност за контакт между потребителите и други. Обикновено познанствата започват спонтанно и често дори не са търсени. Това че харесвате начина на писане на някого и четете страничката му, не означава обезателно, че искате да познавате самия него. Постепенно обаче могат да се появят и по-задълбочени връзки и контакти.

Във виртуалното пространство се срещат всякакви хора – търсещи развлечение и забавление, наранени от приключени връзки, с проблеми в семейството, със здравословни проблеми, търсещи партньори за секс, развити теми по литература, упътвания как се правят картички или пък начини за почистване на петна. Блоговете се обособяват като личното пространство на човек, където си позволява да бъде максимално откровен. Проследени във времето, публикациите там могат да ви дадат доста обстойна и реална представа за техния автор. Блоговете събират много хора с общи интереси – хобита (готварство, фотография, ръчна изработка), пътешествия, специализирани (PR, маркетинг) и т.н.

Щом редовно четете написаното, значи с непознатия човек отсреща имате общи интереси, може да обмените идеи, начини за решаване на определени проблеми и малки хитрости. Това е достатъчно добра предпоставка (но не задължителна) за реална среща за запознанст и за обмяна на опит. Сайтовете с форуми и други опции за контакт между потребителите предоставят възможност всеки да открие своето място спрямо потребностите си.

Понякога е по-лесно да споделиш проблемите си с непознат, отколкото дори с родителите или най-добрата си проятелка. Анонимността дава смелост, а и винаги можеш да спреш да посещаваш този сайт или да изтриеш човека от контактите си. На местата с висока концентрация на хора с общи нужди винаги може да се намерят такива, които да бъдат полезни със съветите и познанията си.

От така указаната помощ често се раждат искрени приятелства, които могат да продължат и в реалното пространство. В социалните мрежи има повече информация за хората – имена, статут, снимки, месторабота, други приятели. Така насреща имате един истински, пълнокръвен човек, а не комбинация от букви, образуваща измислен никнейм. Откриването на хора със сходни интереси и последвалото сприятеляване е доста по-трудно в големите градове.

В този смисъл сближаването посредством интернет е огромен плюс. Ако използвахме само реалните си контакти, то приятелите ни щяха да са хора само от квартала, родния град или държава. Да не забравяме, че две от найголемите световни мрежи за пътешественици се основават именно на виртуалните запознанства. Като познаваш човека отреща само по информацията, която е написал за себе си там, можеш да му гостуваш дори в друга държава, с друга култура и език.

Ако имате някакви съмнения относно човека, с когото ви предстои да се видите, по-добре изобщо не се уговаряйте за реален контакт. От друга страна обаче, негативната предварителна нагласа може да провали срещата дори и с найприятния и мил човек на Земята.

Изберете оживено място за първо виждане. Може да заведете своя приятелка с вас. С близък човек до себе си ще се чувствате по-уверени. Уведомете близките си с кого и къде ще се срещате и колко време мислите да отделите. Задължително ги предупредете, ако закъснеете и удължите рандевуто си.


В категории: Лайфстайл


2
Коментара
Флагман.БГ Задължително сложете сода в прането с хавлии Задължително сложете сода в прането с хавлии 20/05/2024, Понеделник 13:20 0
Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
2
Коментара по темата
2.
Поне ще са разговаряли
29.09.2022 07:18:35
1
3
По-добър вариант, отколкото пиян да търсиш пияна кифла в някоя дискотека
1.
ДА БЕ.......????
28.09.2022 23:09:05
2
7
СМЕХ.....
Любовта на 21 век започва у Фейсо....
Продължава в Скайп
и завършва с.....БЛОКИРАН.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Българската асоциация за туризъм с писмо до президента и премиера за спешно решение на проблема с издаването на работни визи Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни В повечето от общините в България заетостта е под или около 50%, става ясно от доклада Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798 Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение  44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? 44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? Протестът ни не е толкова заради възнагражденията, обясни проф. Миглена Темелкова
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори