×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Украйна спря Запорожката АЕЦ от съображения за сигурност


Украйна спря Запорожката АЕЦ от съображения за сигурност
Районът е под контрола на руските сили
Ключови думи: Зеленски, АЕЦ
11 Септември 2022, Неделя, 13:54 ч.
Автор: БТА

Връзката на 6-и блок с енергийната система е спряна в 03:41 местно време

Запорожката АЕЦ изцяло спря да работи, съобщава украинският ядрен оператор "Енергоатом", предаде Ройтерс.

Функционирането на Запорожката АЕЦ, която се намира под контрола на руските сили, бе напълно преустановено, като това представлява мярка за сигурността на централата, съобщи днес украинската енергийна компания.

Компанията уточни, че е прекъснала връзката на шестия блок на атомната електроцентрала с електрическата мрежа в 03:41 ч. местно време.

"Провежда се подготовка за охлаждане му и привеждането му в студено състояние", заяви "Енергоатом".

Компанията "Енергоатом" заяви още, че вчера е успяла да възстанови инфраструктурна връзка на централата с електрическата система, която според "Енергоатом" е била повредена от руски обстрел. По този начин отново е станало възможно захранването на централата от украинската енергийна система.

"Бе взето решение за спиране на блок номер 6 и за привеждането му в най-сигурното състояние - студеното", се казва още в изявление на енергийната компания.

"Енергоатом" подчертава в същото време, че рискът от нанасянето на допълнителни щети на въпросната инфраструктура "остава висок", което би създало необходимост от "захранването на централата с дизелови генератори, като това решение би било кратковременно, като бъдат взети предвид технологичният ресурс и наличното количество дизелово гориво".

Киев призова в сряда всички жители на окупираните от Русия райони около Запорожката АЕЦ, която е най-голямата атомна електроцентрала в Европа, да се евакуират в името на собствената си сигурност.

Русия и Украйна взаимно се обвиняват в обстрел на централата, който може да доведе до ядрена катастрофа.

Украинският президент Володимир Зеленски призова районът около централата да бъде демилитаризиран.


В категории: Войната в Украйна


17
Коментара
17
Коментара по темата
17.
В съседна
12.09.2022 05:13:11
0
2
Статия махленщини срещу сервитьорка, а вие, четвърта власт божем, четете ли се какво пишете (копипействате)?
Каква Украйна ви е патила в заглавието, при положение че ЗАЕЦ е в ръцете на руснаците.
А централата е изключена заради непрекъснат обстрел от укрите, което застрашава половин Европа.
Пишете истината - цялата истина. А не пропагандни лъжи и махленщини.
Страх от Бога поне нямате ли?
16.
Имам човек
11.09.2022 21:39:16
8
1
Централата е окупирана от пияни монголоидни и ислямистки орки на Путин. Те решават какво да правят! У6раинците нямат думата, все още!
15.
Мишо
11.09.2022 21:13:09
1
8
Украйна? Вие на ясно ли сте, кой контролира обекта?
14.
Биргазлия
11.09.2022 17:40:37
2
15
Скоро ще четем статия че България затваря Лукойл...и без това Лукойл обсъждат да се изнесът от България и Румъния тогава ще стане интересно но няма да се плашите
На свещата в Киев зелински обеща на Киро да му доставя газ хахахаха много се смях
13.
Киро
11.09.2022 15:38:45
12
6
Хората които обслужват АЕЦ си остават Украинци не са дошли руснаци да им управляват АЕЦ-а затова така пишат..
12.
Възмутен гражданин
11.09.2022 15:35:09
2
22
Флагман , дано поне Сорос Ви плаща добре , за дезинформацията ...
11.
???
11.09.2022 14:57:33
1
38
АЕЦ Запорожие е под руски контрол. Украйна спряла централата, защото била под руски обстрел. И какво излиза според украинците, руснаците сами обстрелват себе си.
10.
така така
11.09.2022 14:54:23
1
29
И как Украйна я спряла АЕЦ-а като е под руски контрол?????
9.
Смях в залата
11.09.2022 14:49:23
4
25
Със същия успех утре може да напишете,че България е спряла някоя АЕЦ в Канада например:)
8.
Украйна спря???
11.09.2022 14:47:23
7
34
Спря нещо, което не е нейно. Това, че са по всички тв и радиа не значи, че мохат да управляват събитията. Русия спря АЕЦ-а по причината, по която го превзе-да не се допусне използването и за ядрено заразяване на половин Европа.
7.
7887
11.09.2022 14:37:46
2
17
Тези бетери,ако продължават да я бъзикат тая централа,накрая ще я гръмнат и войната ще свърши май! хаха
6.
Изненада
11.09.2022 14:34:13
1
9
Украйна изключила захранването. Най-вероятно запорожката АЕЦ прехвърля енергията чрез телепатия, а не посредством мрежа и подстанции.
Зеленски пък дал заповед за демилитаризиране. Ами той от една седмица дава такива заповеди, малко преди постигането на всяка цел.
Ей сега ако се окаже, че украинците са наблизо а рашките пак ще избягат, направо ще съм изненадан русофил.
Какви нелогични събития.
Тъкмо си мислех че украинците не са в Запорожие, а са в Полша, а Зеленски иска атака на АЕЦ на хиляди километри.
5.
до 1
11.09.2022 14:28:17
1
20
Вече обявиха, че ще започнат да внасят ток от Полша.
До мин месец се каниха да изнасят нак за ЕС.

До 2 и 3
И това е голям въпрос.
Как у нас в опитите да са полит коректни пишат тъпотии !
4.
marmalad
11.09.2022 14:19:51
37
8
Този шибан терорист путлер няма ли кой да му тегли един куршум, че прави само беди навсякъде - шибан терорист.
3.
Някой си
11.09.2022 14:10:37
5
33
От кога Окрайна има контрол над Запорожката АЕЦ?!
Нещо явно съм пропуснал.
2.
Шойгу
11.09.2022 14:09:45
6
37
И как я спря Украйна,като е под руски контрол?!Тъпири сте и тъпири ще си останете!
1.
Ноунейм
11.09.2022 14:01:04
4
28
Ей сега тази "сигурност" ще остави Украйна на тъмно през зимата,както и на студено.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
От утре животът на тези три зодии може да се промени кардинално От утре животът на тези три зодии може да се промени кардинално Настъпва новолуние  Ад в Гърция, властите предупреждават за нещо страшно Ад в Гърция, властите предупреждават за нещо страшно Очакват се необичайно високи температури  Той е олимпийски шампион, но се забърка в страшен скандал, след като заплаши плеймейтка с убийство Той е олимпийски шампион, но се забърка в страшен скандал, след като заплаши плеймейтка с убийство "Ще ви убия! Ще ви съсипя!", крещял Кирил Терзиев Защо й отнеха короната Мис България Защо й отнеха короната Мис България 18-годишната Кравец се държала супер арогантно с човека, който държи лиценза на конкурса Мълния удари кола във Велико Търново на метри от концерта на Лили Иванова Мълния удари кола във Велико Търново на метри от концерта на Лили Иванова Инцидентът е станал около 19:30 часа на метри от Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ Той я тормозеше, детето им живееше в токсична среда, избухна Глория за бившия си зет Той я тормозеше, детето им живееше в токсична среда, избухна Глория за бившия си зет Тя наруши мълчанието си по темета 3 години след раздялата   Учителки биха директорка пред погледа на много ученици Учителки биха директорка пред погледа на много ученици За срамния случай съобщи общинският съветник Грета Стефанова на заседанието на комисията по образование и култура към СОС Пазете децата си, поръчват си лесно вайпове с наркотици от Интернет Пазете децата си, поръчват си лесно вайпове с наркотици от Интернет В ТикТок се рекламира, че тези, които се дрогират, са модерни и успешни, каза шефът на отдела за борба с наркотрафика в Агенция „Митници“ Стефан Бакалов  Страхотна новина! До 20 дни пускат полети между Бургас и Мадрид Страхотна новина! До 20 дни пускат полети между Бургас и Мадрид Полетите по маршрута ще продължат до средата на септември България загуби спортна легенда България загуби спортна легенда Почина дългогодишният председател на БФ Бадминтон проф. д-р. Пюзант Касабян
Това е новият Фончо - джигит, който кара колата си с алкохол на волана Това е новият Фончо - джигит, който кара колата си с алкохол на волана Мъжът обича да демонстрира положението из Луковит, като определено се чувства над закона Хакери удариха жестоко ТикТок! Важни личности и медии изпищяха Хакери удариха жестоко ТикТок! Важни личности и медии изпищяха Сред атакуваните е и Парис Хилтън, но профилът й не е компрометиран Отиде си турска звезда - любимка на милиони българки Отиде си турска звезда - любимка на милиони българки Почина Фатма Каранфил Банкноти с лика на крал Чарлз III влизат в обръщение от днес Банкноти с лика на крал Чарлз III влизат в обръщение от днес  Новите купюри са полимерни, а не хартиени Профили на известни марки и личности засегнати при хакерска атака срещу TikTok Профили на известни марки и личности засегнати при хакерска атака срещу TikTok Един от хакнатите е на CNN Развяха руското знаме в Парасковиевка и Зеленски заговори за масирани атаки в Донецка област Развяха руското знаме в Парасковиевка и Зеленски заговори за масирани атаки в Донецка област Според някои анализатори офанзивата край Харков може да прикрива опит за пробив на други места по фронтовата линия Везните да не отказват помощ, а Близнаците да внимават с парите! Везните да не отказват помощ, а Близнаците да внимават с парите! Хороскоп за деня – 5 юни 2024, сряда Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Българската прокуратура разследва убийствата на "Вагнер" в Донецк Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Българската прокуратура разследва убийствата на "Вагнер" в Донецк Производството е образувано на 22 август 2023 г Стана ясно защо свалиха Черешката на тортата Стана ясно защо свалиха Черешката на тортата Оказва се, че промяната се е наложила заради новото предаване на медията, „Скрита самоличност“, водещ на което ще е Герасим Георгиев – Геро Това е прегръдката на смъртта и разтърси целия свят Това е прегръдката на смъртта и разтърси целия свят 20-годишната Патриция Кормос, Бианка Дорос на 23 и приятелят й Кристиан Молнар, 25 са видени за последно живи да стоят в средата на реката, а около тях имало силен водовъртеж
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Формулата "Борисов и Пеевски във властта" е рецепта за огромен взрив Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня Иванчо към баща си:
- Тате вчера почти правихме тройка с Марийка и Стоянчо.
- Що почти, бе?
- Ами Марийка не дойде.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Демокрация - когато два вълка и агне гласуват какво да е обедното меню.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори