×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо каруцата е цяла, защо пиперът е червен - политици омайват народа


Защо каруцата е цяла, защо пиперът е червен - политици омайват народа
Мулти култи триумф в Пазарджишко: кон, каруца, люцерна, Антоанета Цонева, брошура на ДБ и избирател
10 Септември 2022, Събота, 17:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Какво ли не видяхме досега в кампанията, макар да е минала едва седмица

Четвъртите парламентарни избори в рамките на година и половина изпразниха партийните каси и личните джобове на претендентите за народна любов. Креативността (художествено-творческата (само)дейност, казано постарому) обаче не секна. Изминала е едва седмица от началото на предизборната кампания, но електоратът вече видя чудесии, които не е предполагал, че може да се случат. Някои бяха подтикнати от хиперактивност, а други... си бяха просто кротки излагации. "Защо тръбата е цяла? Защо газът тече?", попита преди време енигматично бившият премиер Стефан Янев. Всички конкуренти му се смяха - абсолютно несправедливо, защото малко след него започнаха да произвеждат същото по качество съдържание. Ако въобще има политически пиар в България, наблюдаваме пълния му провал, пише segabg.com.

Мултикултурата определено се сдоби със свой непреходен символ - качената на каруца Антоанета Цонева, настойчиво убеждаваща избирател - каруцар, да се довери на разума си, тоест да гласува за ДБ. Бял кон отпред, зелена люцерна отзад, той по джапанки, тя с нова прическа - жълтопаветна идилия насред Пазарджишко... Под снимката във "Фейсбук" избирател настоятелно моли Цонева да посети потребителите на коноп. Обещава да се разделят ухилени. Ама как няма, смехът си е гарантиран!

Принос в селската пасторалност даде и бившият областен управител на Варна Благомир Коцев (ПП). Като истински народен човек той изигра няколко ръченици из региона, а накрая се появи на партийно събрание в село Приселци. Но как? С лека кола (абе количка някаква...), която отрудените селски хора не могат да си купят за три живота. Как ли изглежда светът през очите чичото, който полива пестеливо пипера, защото водата е скъпа (потенциален избирател от Приселци)? А през очите на собственик на култов ресторант в Морската градина на Варна и на още куп фирми, който може да си позволи няколко такива небрежни колички (кандидатът Коцев)? Могат ли да имат каквото и да е общо? Това, вярно, са неуместни въпроси, понеже са екзистенциални, а не чисто политически.   

Като стана дума за пипер, не може да бъде подмината и една друга забележителна изява - университетски академик химик стои пред зарзават и държи реч. За Николай Денков (ПП) става дума. Очевидно някои чутовен мозък е накарал академичен човек като него да се замеси в калните борби с ГЕРБ за "Капитан Андреево" - и обяснява Денков във видео кое е нитрати, кое пестициди... (герберите се произнесли невярно по тоя животрептящ въпрос). Стои изпънат мирно пред сергия Денков, буквално като посаден (насаден). Декламира, а зад него зеленеят и червеният апетитни краставици и пипер -  внесени в епохата на ПП, разбира се. Специално пиперът е тъй сочен и едър, че хич не навява в зрителя пестициди и нитрати в него. Още нещо любопитно - Денков казва, че разликата между нитрати и пестициди била като между хранителните добавки и бойни отровни вещества. Това определено е мега находчиво сравнение, но недовършено - липсва Кирил Петков, който на финала да предложи на публиката хранителна добавка... 

 

На Петков трябва да му се признае, че не спря да публикува лични клипове в мрежите, след като едно дете го изненада казвайки, че "Възраждане" ще победят ПП. Обаче да се чуди човек на клиповете, в които (уж) няма излагации! Ето част от един:

Локация: Враца. В кадър: Деница Симеонова, известна с лафа "Просто Киро"; момче на име Влади, емигрант по подразбиране; самият Киро.

Симеонова: "Като обявихме идеята за Северозападен университет, Влади каза: "Вие се шегувате, това всеки го обещава, вие няма да го направите". И аз му казах: "Не, Влади, ние сме тези, дет' ше го направят!". 

Киро добавя, че ако стане университетът, Влади ще трябва да се върне в България.

Влади отвръща, че много се надява.

Точка. А идея?

Симеонова обаче произнася всичко това с такъв жизнерадостен фасон, все едно е казала нещо невероятно умно. Или поне е построила пет моста над Дунав. Клипът следва да се изгледа заради неповторимите й тембър и интонация: 

 

Кампанията роди и един друг въпрос - кой потропва с червени ботушки и не е дядо Мраз? Ама хубави червени ботушки, градски - стоейки редом с почти бос селски човек? На снимката той е беден, изнемогващ, изнурен. Тя - съвсем не. Отговорът: Мая Манолова (Изправи се България") си има червени ботушки. Снимката е от Каравелово. Същото Каравелово. Казано сериозно (наистина!) много кандидат-депутати изринаха доста кал от къщите на пострадалите хора. Помагаха, снимаха се рекламно, след ден-два си тръгнаха, отидоха да помагат на други хора в страната и пак да се снимат... Кое е етично-неетично в тази работа трудно може да се отсъди. Но в една предизборна кампания са важни детайлите. А и мярата, тънките послания... Ботушките на Манолова, точно до този човек, внушават лайфстайл насред мъка - нищо друго. 

 

А ако някой се чуди може ли кандидат-депутат да се появи до крайпътна табела и автомобили, отговорът е положителен. Победа до село Победа с 28 балона за бюлетина 28! Листата е червената, балоните са червени, а даже и косата:  

 

На финала е Луна. "Нашата прекрасна политичка", казва за нея водещата. Добре е да се гледа клипът. Основно заради водещата:  

Разбира се, още много песни, танци, а и яхти, автобуси влязоха в предизборна употреба (част от тях - виж в галерията). Целият инструментариум не може да бъде изброен. Струва ли си всичко това, питат се хората.... - 2.8 българи я излязат да им гласуват, я не. Ама пък и 1 млн. да излязат - депутати пак ще си имаме. Значи си струва за повечето от тях!

Ивайло Мирчев от ДБ в ромската махала в Бургас "Кумлука" се надприказва/надпява с млада симпатизантка. Обаче по-интересно е възрастната до тях, която сякаш смята да ги... (нас)мете.

 




10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
ddddd
11.09.2022 10:42:56
1
3
Циркаджии,даващи и майките си за няколко мънгизки и евра
9.
Мутра Фонова
11.09.2022 00:09:05
4
2
Някои медии хич не са продажни копейкаджии - плюят срещу всички, без московските спонсори ГЕРБ-ДПС и възраждане. С тъп хумор, на който сами се смеят и по-тежките ретарди. Молодец! Само че путя си отива, и после как ще обясняват кафявото около устата? Не знам, не знам!
8.
До 2
10.09.2022 21:21:34
6
3
Но Тиквун се има чекмеджета за всичко,включая и за тишина в ефира.
7.
XX
10.09.2022 20:48:16
2
6
Кога ши дойдеш в Кумлука. Ши та посрещнем със Салито и ши правим шеш беш с теб на чеверме.Ши станиш истински европеец.
6.
Ситуацията е катострофална
10.09.2022 19:49:31
10
11
На България е необходим премиер с политически опит и международни контакти, а не хашлак или ахмак. В момента страната ни разполага само с един политик, подготвен за премиер за катастрофата, която ни очаква - Бойко!
5.
XX
10.09.2022 18:39:46
9
9
И кво? При толкоз кандидати да евроинтегрират про'с'тия матрял, Луна сред най-адекватните. Нормално след 33 години демокрация и 15 години членство в ЕС.
4.
Пешо К. комуниста от Резово до 1
10.09.2022 18:33:19
1
6
Аа, няма да се разберем така!
Комлука е наша територия.
3.
*********
10.09.2022 17:48:34
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
222
10.09.2022 17:14:03
24
21
Флегми, страшни сте. Безпристрастни, не ви наричам журналисти, защото не сте! За лафовете, които се леят от устата на Баце от сутрин до вечер , ни дума, ни вопъл, ни стон. Хайде, със здраве останете!
1.
Герб
10.09.2022 17:09:31
22
16
Кумлука е спазарен вече,сори.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори