×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Каналджиите Ехрем и Северин нямали курсове с ТИР-а и затова започнали да прекарват нелегални мигранти


Каналджиите Ехрем и Северин нямали курсове с ТИР-а и затова започнали да прекарват нелегални мигранти
44-годишният Ехрем (с бялата тениска) бил тежко болен, имал операция за язва и 9 избити зъба, нуждаел се от специфична диета
24 Август 2022, Сряда, 17:03 ч.
Автор: Флагман.БГ, Снимка: Светлозария КИДЕРОВА

Това е една изолирана проява, но не е начин за препитание в техния живот, каза защитникът им адв. Галина Колева

Двамата каналджии – 44-годишният Ехрем Хасан от Айтос и 60-годишният Северин Огнянов, които на 21 август бяха хванати да превозват рекорден брой мигранти с афганистански произход край средец – общо 121 човека, проплакаха пред съда, че не са „обичайните престъпници” и поискаха домашен арест. Това стана по време на разглеждането на мярката им за неотклонение в Бургаския районен съд.

„Досега не съм наранявал никого, нямал съм проблеми с полицията, ще се явявам винаги, когато ме извикате в съда. Ще ви оставя двата си паспорта, за да сте сигурни, че няма да напусна страната. Приемам лекарства заради зъбите, спазвам диета, за да не се пукне отново язвата ми. Ще направя всичко възможно, за да ви съдействам, но ви моля за по-лека мярка, живея на постоянния си адрес със семейството си”, каза пред съда Ехрем Хасан.

Съучастникът му Северин Огнянов също поиска по-лека мярка за неотклонение, като изтъкна пред съдебния състав, че има чисто криминално минало, постоянен адрес и също ще съдейства за разследването.

Ехрем от Айтос и Северин от Руен са най-бруталните каналджии у нас, прекарали с тир 121 мигранти край Средец

Според държавното обвинение в лицето на прокурор Мария Маркова, двамата обвинени в каналджийство често пътували до Турция при техни близки. И двамата са с двойно гражданство – българско и турско, работели в едно и също дружество – „Беркай Транс” ЕООД.

„Събраните до момента доказателства показват, че Ехрем и Северин работели заедно в транспортната фирма, но нямали курсове. Затова Ехрем приел да участва в схемата с бежанците и дори е предложил транспортът да става с единственото фирмено превозно средство – ТИР-ът, който бе заловен от полицията натъпкан с мигранти край Средец. За комуникация двамата са използвали няколко телефона и радиостанции. За тях това е било лесен начин за набиране на средства предвид липсата на работа”, каза в съдебната зала прокурор Маркова.

Според защитникът на обвиняемите – адв. Галина Колева, съществувало обосновано предположение, че двамата обвиняеми са извършили тежкото престъпление, но пък не заслужавали най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража”. По думите ѝ това била една изолирана проява, но не и начин на живот за Ехрем и Северин, с който да си изкарват прехраната.

Тя посочи, че медицински документи показват, че през юни тази година Ехрем Хасан е претърпял тежка операция на стомаха – за язва, и днес спазва строг режим на хранене. Адвокатът подчерта, че днес е трябвало той да бъде в клиника за дентална медицина в Чорлу, тъй като имал абсцес на езика и му липсвали 9 зъба. Тъй като през последните дни е бил в ареста и поради „липса на компетентен персонал”, не му е била поставена много важна инжекция. „Те не са типичните престъпници и не са хора с висока степен на опасност”, подчерта адв. Колева, която поиска домашен арест за двамата, който да бъде гарантиран чрез проследяващо устройство.

 

Припомняме, че случаят със задържането на Ехрем и Северин представлява прецедент за страната ни, тъй като броят на превозваните от тях мигранти е рекорден. Във фирмения ТИР двамата успели да натоварят общо 121 бежанци от афганистански произход преди да бъдат задържани край Средец.

Мигрантите заляха страната ни, тир изсипа снощи 121 афганистанци до град Камено

Съдът остави в ареста двамата брутални каналджии.


В категории: Темида


Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 0
9
Коментара по темата
9.
До 8
30.08.2022 01:07:37
1
1
Много ли се кефиш?Мишок такъв!!!
8.
bez ime
27.08.2022 09:45:43
1
1
Северин излежа присъда в Турция, но мисля че беше за дрога, при него контрабандата е рецидив.
7.
Да не би... ?
24.08.2022 23:11:18
0
3
"работели в едно и също дружество"

А дружеството проверихте ли го?
6.
KOI NACIONALEN PREDATEL
24.08.2022 21:10:11
0
1
NE DAVA DA SE STRELQ NA MESO PO OPASNI VAORAJENI BEJANCI TEZI MOMCHETA IMAT SEMEISTVA I DECATA IM GI OCHAKVAT DA SE PRIBERAT NEISKAT BALGARSKATA KOLEDA DA IM RAZDAVA POMOSHTI ZARDI BALGARSKATA SISTEMA KOQTO IM E VARZALA RACETE DA SI OPAZQT GRANICATA
5.
Za edin priqtel pitam
24.08.2022 21:07:02
1
1
ZASHTO V SELO RUSOKASTRO OBSHTINA KAMENO BEJANCITE STRELQT PO GRANICHNA POLICIQ A FE NQMAT PRAVO DA GI STRELQT
4.
Гладни били хората
24.08.2022 17:40:31
1
20
Нямали работа, гладни били, но често ходели до Турция. Нямало е да ходя до Турция и са щели да спестят сумати пари. Май не от глад, а от алчност. И едва ли им е за пръв път. Сега са ги хванали.
3.
По принцип
24.08.2022 17:29:32
2
17
съм склонна да разбера дребно престъпление извършено от хора тласнати към него от глад и мизерия, но тази операция е доста мащабна и няма как да е организирана само от тях. Сега главните фигури зад нея си се спотайват и си измиват ръцете с двама голтаци. Те няма как и да съдействат за разкриването на нищо, защото никой няма интерес от това - нито те, нито корумпираната полиция. Нещо повече, те много добре знаят какво ще ги последва след евентуално "чуруликане"!
2.
Киро тъпото
24.08.2022 17:20:36
3
16
Тя ядяха кюфтета не реваха …съд до дупкаааа!
1.
Онзи
24.08.2022 17:15:07
3
22
За две седмици искарах 8 зъба, и несъм на диета и инжекции. Направо най тежкото наказание за тез мангали
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас Уведомено е и Министерството на образованието и науката Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век  Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди  Театралните постановки се оценяваха от компетентно жури Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища 
Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори