×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заплаха за тарторите на купения вот, министър Демерджиев им обяви война


Заплаха за тарторите на купения вот, министър Демерджиев им обяви война
Не бих арестувал Бойко Борисов, каза служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, след като бе попитан по какво ще се различава от Бойко Рашков
09 Август 2022, Вторник, 09:57 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Ще се използват СРС-та, за да отидат зад решетките, уверява наследникът на Бойко Рашков

Войната с тарторите на купения вот в оставащите месеци до изборите ще е безмилостна. В първото си телевизионно интервю новият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев загатна, че ще е по-страшен за търговците на гласове и от Бойко Рашков.

„Държавата ще вземе всички мерки, за да отговори подобаващо на техните доста изобретателни практики за манипулиране на изборните резултати. МВР ще използва целия наличен ресурс срещу купения вот на изборите, включително специални разузнавателни средства“, подчерта той.

Целта е да бъдат заловени и съдени хората, които стоят зад схемите за купуване на гласове, заяви министърът.

На въпроса с какво ще е различен от предшественика си, той каза, че действа по-енергично и навсякъде, където е работил, се спазва законът. Ще бъда безкомпромисен към служители, които го нарушават. 

„Абсолютно недопустимо е да се посяга на полицаи. Ще работим за утвърждаване на авторитета на полицията като орган, който действа законосъобразно, обезпечава реда и спокойствието, но ще сме безкомпромисни и към тези служители, които оронват престижа на институцията“, добави Демерджиев.

Той коментира и задържането на Бойко Борисов като отсече „Не очаквайте от мен да извършвам незаконни арести и МВР няма да провежда нещо друго, освен акции, които целят изпълнение на функциите“. Аз не бих арестувал лидерът на ГЕРБ, подчерта служебният министър. 

„Полицията натрупа значителен опит. Амбицията на новото ръководство е да се установят лицата, които стоят зад купуването на гласове. Нашата цел е тези хора да си понесат отговорността. Това ще бъде истинската превенция. Ще впрегнем по-голям ресурс при употребата на СРС-та”, каза той.

Демерджиев коментира и конфликта на „Капитан Андреево".

„Ние ще върнем на държавата не само границите, а и всичко, което й принадлежи, но това трябва да става по юридически издържан начин, който да не създава проблеми като тези, с които се сблъскахме в първия ден от встъпването си във властта“, заяви той.

Водещият Виктор Николаев разказа как една от разследващите е била натъпкана в багажник на кола и качена на Витоша, оставена е там, смразена от ужас, след което е спряла да работи там, защото се е усетила, че няма кой да я защити. Министърът сподели, че не знае нищо за този случай

„МВР не може да изсипе два автобуса с Жандармерия, да превземе ГКПП „Капитан Андреево” и да наложи ред там извън рамките на закона. Всяко действие на министерството, под мое ръководство, ще бъде мотивирано от изискването той да се спазва. Пунктът е на държавата, отдаде се под наем на частно дружество“, добави той.

„Между БАБХ и дружеството са възникнали редица взаимоотношения. Има издадени множество административни и съдебни актове. МВР не може да бъде арбитър в този спор. Актовете са наслагани един върху друг и компетентен орган да реши спора е съдът", каза министърът. 

„Мисля, че жалоните във външната политика, които се поставят, са далеч от противопоставянията, които се налагат напоследък в обществеността. Не виждам да се следва политика, различна от ангажиментите на страната ни, като член на ЕС и на НАТО. Всеки има различни виждания как да се провежда една политика. Не може всички правителства да имат еднакъв подход. Категорично жалоните са тези и не виждам те да не се следват. Напротив, точно обратното е. Не бих участвал в нещо, което е против моите принципи”, поясни той.

По думите му вътрешното министерство е било длъжно да въведе ред на пункта, защото напрежението е ескалирало. „Стигна се до заплахи. Двете страни се опитаха да решат спора на терен, а не в съда. Имаше моменти, в които там в едни и същи помещения имаше служители на БАБХ и над 30 лица, оторизирани от частното дружество”, каза още министърът.


 


В категории: Крими


Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
9
Коментара по темата
9.
Шри Шри Рави Шанкар: Нещо хубаво ще се случи в Бъл
09.08.2022 14:42:55
7
7
Партиите на промяната ще спечелят следващите избори.
8.
МВР форевар
09.08.2022 13:23:48
3
8
Този е поредния голям специалист,който за пореден път открива топлата вода. За него вероятно е за първи път, но за хората в МВР е поредния. На третия ден е установил, че МВР е натрупало опит, а полицията има над 100 години история. Поредният, който си мисли ,че светът започва от него.
7.
Бай....
09.08.2022 11:06:46
0
10
Да се хване със смачкване на наркоразпространението!
6.
DW
09.08.2022 11:03:26
0
16
Всички показни акции на полицията от предходните избори бяха кьорфишеци. Тия работа не вършат. Проверете производствата всичко е прекратено.
5.
*********
09.08.2022 11:01:00
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Пандуриту
09.08.2022 10:48:14
0
8
Айде пак ми отидЕ рахата
3.
*********
09.08.2022 10:45:14
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
*********
09.08.2022 10:41:58
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
1.
Веско
09.08.2022 10:36:07
9
24
Демерджиев започвай с чистките в бургаската дирекция. Там са само гербаджии и пенсионери. Трябва да се изпрати директор от София.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни  Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Вчера 39-годишният Димитър Любенов е бил пуснат изнанедващо под домашен арест
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори