×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Най-добрите неща за правене в Лондон


03 Август 2022, Сряда, 20:38 ч.
Автор: Флагман.бг

Това е истински град, който може да бъде вълнуващо космополитен в един момент и много приветлив в следващия

Лондон е колекция от разнообразни квартали, вечно променящи се, развиващи се и поднасящи изненади там, където най-малко ги очаквате.

Това е истински град, който може да бъде вълнуващо космополитен в един момент и много приветлив в следващия.

Лондон също е обичан зарадо много неща, включително Бъкингамския дворец, смяната на караула, парламента, следобедния чай и червените телефонни кабини. Но някои от най-добрите неща за правене в него често не са в полезрението на повечето пътници.

Посещението на Лондон през лятото означава да стъпите в Бъкингамския дворец или да хванете залеза в Гринуич парк; докато посещение през зимата е ваканционно пазаруване по Оксфорд стрийт и греяно вино в Ковънт Гардън.

Независимо кога го посещавате, този град е красива колекция от барове, ресторанти, клубове, музеи, паркове, театри и бутици, които могат да ви забавляват безкрайно много.

Времето в Лондон може да бъде доста мрачно дори през летните месеци. Като се има предвид това, късната пролет и началото на лятото могат да бъдат прекрасни и топли. Лятото може да има задушаващо, а зимата може да бъде много студена.

Изкачете се на Лондонската кула

С кървавата 950-годишна история на обезглавяване, лишаване от свобода и изтезания, най-съвършената средновековна крепост в Англия и дом на кралските бижута е обвита в митове и легенди. Построена през 1078 г. от Уилям Завоевателя, Лондонската кула се състои от 22 древни кули в укрепен обект от 18 акра.

Тя е била дворец, затвор и място за екзекуция и е приемала Кралските оръжейни палати, Кралския монетен двор и Кралската менажерия. Това все още е единственото място, на което можете да видите 23 587 скъпоценни камъка и пълните регалии за коронация от Кралската колекция, включително 10 ослепителни корони.

Докоснете се до кралски особи в Бъкингамския дворец

Официалната резиденция на британския монарх е разкошно обзаведена с безценни гоблени, произведения на изкуството и изобилие от мрамор и позлата. Някога частно имение на херцога на Бъкингам, то е превърнато в прекрасен дворец от Джордж IV.

Насладете се на кратки обиколки на 19-те стаи на Бъкингамския дворец, докато кралското семейство е далеч през лятната си ваканция; вижте приказното Голямо стълбище и се насладете на удивителни архитектурни детайли в монументалната Голяма зала и Тронната зала.

Картинната галерия съдържа уникална колекция, но не забравяйте да се разходите из озеленените градини с площ от 39 акра - най-голямата частна градина в града. Ежедневната смяна на караула се провежда пред двореца и въпреки че тълпите могат да бъдат големи, това е най-доброто безплатно шоу в Лондон. 

Разгледайте средновековната история в Уестминстърското абатство

Триумф на ранната английска готическа архитектура и мястото на всички кралски коронации с изключение на две от 1066 г., Уестминстърското абатство е наситено с английска история - от тържествените гробници на средновековни крале и кралици до грандиозните паметници, построени в чест на благородници, държавници и поети.

Открийте катедралата Сейнт Пол

С втория по големина купол на катедралата в света, Сейнт Пол е извисяващ се шедьовър на английския бароков дизайн както отвътре, така и отвън.

Разгледайте Британския музей

Един ден не е достатъчен, за да видите цялата колекция на Британския музей, която обхваща два милиона години и милиони артефакти. Най-добре е да проучите най-популярната туристическа атракция на Великобритания предварително, за да изберете кои изложби да разгледате.

Ключът е да бъдете избирателни и да се насочите към блокбъстъри, като древноегипетския бюст на фараона Рамзес II и Розетския камък.

Разходете се из галериите в Tate Modern

Посещението на Tate Modern е задължително за любителите на изкуството. Има седем етажа (и фантастичен покрив) с постоянно променящо се модерно изкуство, така че е лесно да прекарате цял ден тук. Не винаги знаете какво ще получите от 60 000 произведения, тематично подредени в постоянни колекции.

Разходете се из Хайд Парк и Кенсингтън Гардънс

Лондон е известен със своите впечатляващи кралски паркове, а Хайд парк и Кенсингтън Гардънс са идеални за бягство от шума и суетата на града. Малко по-дивият и по-разнообразен Хайд парк с площ от 350 акра някога е бил ловно поле за елени на Хенри VIII и място за аристократични дуели, алеи и военни прегледи.

Днес можете да се разходите до езерото Серпентин, където да плувате или да се возите в лодка, преди да разгледате съвременното изкуство в галерията. След това се насочете на запад към градините Кенсингтън, където ще намерите бронзовата статуя на Питър Пан и Кръглото езерце.

Разгледайте двореца Хамптън Корт

Един от най-великите кралски дворци на Великобритания - Хамптън Корт, съдържа някои от най-добрите архитектури на Тюдорите в света и е пропит с огромно усещане за история. Акцентите включват огромната Голяма зала с чук, кухните на Тюдор и разкошните кралски апартаменти и декоративни градини, допълнени с 300-годишен трапецовиден лабиринт.

Подарен на Хенри VIII през 1528 г., той се превръща в любимата ловна хижа и дворец за развлечения на краля.

Направете почивка за следобеден чай

Традицията да се пие следобеден чай започва в Англия през 40-те години на 20-и век, като този английски ритуал сега отново е на мода. Започвайки около 16:00 всеки ден, той стартира със сребърен чайник с насипен чай, сервиран в костен порцелан, заедно с тристепенна сребърна поставка за торти със сандвичи, плодови кифлички и сладкиши.

Вдъхновете се в музея Виктория и Албърт

С огромна колекция от 2.3 милиона предмета, V&A е един от най-големите в света музеи на декоративно изкуство и дизайн. От раннохристиянски религиозни предмети до модернистични хромирани чайници, тук ще намерите набор от изящни мебели, гоблени, текстил, порцелан, бижута, картини, скулптури, мода и фотографии, разпръснати в 145 галерии. 

Източник: Профит


В категории: Животът


1
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 0
1
Коментара по темата
1.
Бля бля бля
04.08.2022 20:13:52
0
0
Перачница на пари, мръсотия и сиг@ния до шия това е самата истина
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори