×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Деблокират 20 млн. тона зърно от Одеса, разминират украинските пристанища


Деблокират 20 млн. тона зърно от Одеса, разминират украинските пристанища
Планът предвижда украински кораби да водят товарните съдове със зърно през минираните пристанища, а Русия да обяви прекратяване на огъня по време на транспортирането
22 Юли 2022, Петък, 07:10 ч.
Автор: Флагман.Бг

Властите в Киев обвиняват руснаците, че откраднали около 500 000 тона пшеница на стойност 100 милиона долара

Турция обяви, че е постигната сделка с Русия за деблокиране на украинския износ на зърно през Черно море. Документът ще бъде подписан днес следобяд в Истанбул от Украйна, Русия, Турция и генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, съобщава БНТ. 

Деблокирането на украинските пристанища е от ключово значение за избягване на риск от глад. В силозите в Одеса има 20 милиона тона украинско зърно.

Вашингтон приветства споразумението, постигнато с посредничеството на ООН, но подчерта необходимостта от търсене на отговорност от Русия за неговото приложение.

"Изобщо не трябваше да изпадаме в това положение. Руската федерация съзнателно реши да превърне храните в оръжие. Това, което чуваме през последните часове, е положително развитие", коментира Нед Прайс - говорител на Държавния департамент на САЩ.

Киев потвърди, че днес в Турция ще се състои нов кръг от преговори за деблокиране на украинското зърно и е възможно подписването на документ.

"Очакваме добра новина за страната ни от Турция относно деблокирането на нашите пристанища", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

Планът предвижда украински кораби да водят товарните съдове със зърно през минираните пристанища, а Русия да обяви прекратяване на огъня по време на транспортирането. В текста е записано, че Турция с подкрепата на ООН ще инспектира товарите заради опасенията на Москва от оръжейна контрабанда. Споразумението предвижда улеснения и за руския износ на зърно и торове през Черно море.

Турция и ООН работят за пробив от два месеца. Москва отрича да блокира украинските пристанище и обвинява Киев, че поставя морски мини. Според руската страна западните санкции забавят руския износ на храни. Киев твърди, че руският флот блокира украинския износ по море, а окупационните сили крадат зърното от украинските стопанства.

Междувременно украинската информационна агенция УНiАН съобщи, че след пет месеца на руската инвазия в Украйна, някои от минните полета в пристанищата в Южна Украйна ще бъдат премахнати.

Пълно разминиране обаче няма да се извършва. За това пише New York Times.

Според изданието проверката на корабите, които се насочват към пристанището на Украйна, ще бъде осигурена от Турция. В Истанбул ще бъде създаден команден център, който да наблюдава операцията.

УНiАН съобщава, че към 7 юни Русия е откраднала до 500 000 тона украинска пшеница на стойност 100 милиона долара. По-голямата част от този товар е доставен с камиони до пристанищата в окупирания Крим и след това е транспортиран с кораби, включително тези под западни санкции.

Държавният департамент на САЩ твърди, че руските кораби "Матрос Кошка", "Матрос Позинич" и "Михаил Ненашев" превозвали крадено зърно. Те кръстосват между Керченския проток, който разделя Крим и Русия, и различни пристанища в Източното Средиземноморие.
 


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда 21/05/2024, Вторник 11:32 0
12
Коментара по темата
12.
нормално
22.07.2022 20:22:56
0
1
Абе руснаците кенефите на хората и бойлерите им отмъкнаха та зърното ли няма. От прословутия Азовстал стоманените рола отмъкнаха нанасяйки щети както на западните, така и на техните си компании(стока предварително поръчана и продадена, но седяща на склад). Та това за военно космическите руски сили.
11.
До 10
22.07.2022 11:16:22
2
2
Нямало цигани в България......
Хахахахахааааааааааа

Хахахахахаааааааааааа
10.
до емигранта 9
22.07.2022 10:22:51
3
3
Всичкото сиган, сте вече в Германия бре !
Тук, в България не останахте вече.
Излагаш се вече. Ама то вашият етнос срама няма.
9.
До 7
22.07.2022 10:11:21
4
5
Децата ти сигурно са циганета?
Пази България за чаветата, пич!
Гуми, дрехи за горене, казани за тарашене. Внос на селяндури от рашестан...
Те така.
8.
До 7
22.07.2022 10:08:24
4
6
Шизофренията не се лекува, но се поддържа с медикаментозна терапия.
Пий си хапчетата!
А, да те руски нямат.
;)
7.
до 6
22.07.2022 10:03:11
6
4
Ох, емигрантски мечти !
Ще ви се пръснат жлъчките от това, че не може да ни прогоните от родината ни !
Ама ние сме над 70% от населението а вий сте колкото набодените ковидари под 30%.
Ама държите медиите, службите и под защита на хамериканските ви бази командвате.
Твоите внучета ще израснат в емиграция на Запад и няма дори да знаят български език.
А моите ще са вкоренени тук и България ще е тяхна.
Хайде да пасеш !
6.
До 5
22.07.2022 08:29:55
11
11
Ти си тъп.
Всяка страна, освободила се от руската империя, забогатява.
Ето това путлер не можа да понесе.
Ето за това започна тази война.
Зарежи опорките за колективния Запад, олигарсите и кражбата, те са изцяло руско, олигархично творение.
ватенките са просто крадци и нищо не произвеждат, това се вижда и в тяхната впиянчена и болна империя.
Ако много искаш да живееш "красиво", прав ти път. ;)
5.
до 4
22.07.2022 08:12:31
6
10
Тъп ли си ?
Това, че Иво Прокопиев, Бойко Борисов, Ахмед Доган и другите храненици на Хамерика у нас карат скъпи коли и те и обслужващите ги са богати означава ли, че българите сме богати ?
При 40 млн страна е естественно местната колониална власт която се грижи за интересите на Запада да карат джипове, да почиват в чужбина и да си купуват там имоти и те да са хиляди. Видяхме една малка част като бежанци у нас и се потресохме.
Я виж в една малка Б-я колко много умно-красиви жълтопаветници са на НПО хранилка ? Хиляди.
Ама като отказваш да мислиш така е. Все клишета. Опорки, тролове, рубли, сибир, чемадан масква и т.н. Глупости от хиляда и една нощ !
А истината е очевидна и безспорна !
Само по време на войната има 80 000!! сделки за чернозема на Украйна. Но тенденцията е да се дават на дългогодишна аренда на Западни компании. Че току виж станало както със заводите на Ринат Ахмедов пак да са държавни (ДНР).
4.
До 2
22.07.2022 07:58:43
9
10
Алоооо, стиковайте си опорните, тролове рашистки.
Украинците са богати, с джипове и не заслужават да им помагаме, или са бедни и Запада ги краде?
Ай сиктир от рашистка пропаганда!
Марш в Сибир!
Тук е България!
3.
Scrooge McDuck
22.07.2022 07:40:36
8
7
20 милиона тона в силози?! Много наркотици бате. Искат да правят контрабанда просто с корабите като се връщат ама да не останат и без Одеса накрая! За справка един кораб 130м бълкер, кара около 50,000 тона.
2.
Колония
22.07.2022 07:38:31
7
18
Т.нар. "украинското зърно" е всъщност зърно собственост на Запада добито на черномозема на Украйна !
В последните години чернозема на Украйна бе продаден на Западни корпорации, който обработват и изнасят зърно.
Това, което наблюдаваме у нас с концесиите на летища, пристанища, злато и т.н. е в пъти по ужасяващо в Украйна тъй като тя има тотална корумпирана власт и не е в ЕС за поне някаква регулация.
Подхвърлят по някоя гривна да има бачкат местните аборигени и цялото богатство на Украйна се изнася.
Колония.
Затова и сега въпреки войната, въпреки хилядите убити най-важното нещо от първостепенно значение беше Запада да може да си вземе зърното.
1.
За това
22.07.2022 07:30:24
15
8
путлерчо чака Ердоган диван чапраз.
Да се знае коя страна е по-силна.
Азербайджан ще почака за Нагорни Карабах.
;)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Българският нокаутьор Борислав Велев Рой срещу носителя на Интернационалната титла на WBF Омар Сиала “Гринча” на MAX FIGHT 58 Българският нокаутьор Борислав Велев Рой срещу носителя на Интернационалната титла на WBF Омар Сиала “Гринча” на MAX FIGHT 58 Гринча е в серия от 3 поредни победи, а в последния си мач печели Интернационалната титла на световната боксова федерация WBF с нокаут в 9-ти рунд, срещу коравия Дауди Мгая „СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас „СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас Трите вечери предложиха незабравима емоция на участниците и публиката Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата 70-годишни ще работят като лайфгардове  Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Златното правило е, че размерът на задълженията към кредитни институции не трябва да надвишава 30-40% от нетния доход, припомни Десислава Николова Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Южното Черноморие, освен богато културно-историческо наследство, притежава и изключително красива природа – едни от най-красивите плажове Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Той е затворник, сега е върнат в килията и го чакат нови обвинения „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз Третото издание на големия младежки бургаски куиз „Битката на мозъците“ ще се проведе на 27 май в Международен конгресен център – Бургас ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден Могат да бъдат анкетирани само вече гласували избиратели Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Ето я рецептата НАП тръгна по петите на производителите на череши НАП тръгна по петите на производителите на череши Те трябва да декларират реколтата си
Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори