×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Приземеният в Бохот самолет гаф? Пилотът не е нарушил правилата


Приземеният в Бохот самолет гаф? Пилотът не е нарушил правилата
Не съм нарушител, информацията не се дава от България, а от командването на НАТО, сподели пилотът на прихванатия самолет Валери Илиев
14 Юли 2022, Четвъртък, 10:41 ч.
Автор: Флагман.Бг

Ще предявя искания, това нарушава свободата ми и петни името ми, сподели Валери Илиев

Пилотът Валери Илиев на самолета, който бе прихванат и приземен от ВВС вчера, определи случая като досадна грешка. 

„Нямам представа защо бях прихванат. При изпълнение на учебно-тренировъчен полет вчера към 16.00 ч. поради технически проблеми в радиостанцията се качих на самолета, за да го тествам. Не съм ходил до Свищов, а изпълних задача на около 20 км от летището в Бохот, след което бях прихванат от самолет на ВВС", разказа в ефира на NOVA NEWS мъжът, който е инструктор от частна школа за летци в село Бохот. 

 „Не съм нарушител, информацията не се дава от България, а от командването на НАТО. В авиацията съществува пространство G - сегмент от въздушното пространство до определена височина, в която всеки един собственик на летателно средство може да изпълнява полети, без да се обажда на когото и да било. Аз винаги се обаждам. Не съм нарушил никакви закони, нито съм бил причина за паника", категоричен бе Илиев.

Той допълни, че след прихващането са се изсипали всички възможни служби. "Бях отведен в полицията и бях задържан вчера от 16 ч. до преди половин час. Снеха ми показания. Ще предявя искания. Това нарушава свободата ми и петни името ми", каза още той.

Междувременно началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов каза пред БНТ, че самолетът е изпълнявал тренировъчен полет. 

"Не е полет, който може да се интерпретира като тестване на системите за наблюдение. Това е един тренировъчен полет, просто не са спазили обявените известия, не са влезли във връка, нарушили са зони, които са обявени като временно опасни за въздухоплаване. Тривиално, но трябва да се спазват тези правила. Още веднъж - показахме, че водим наблюдение, способни сме да реагираме. Самолетът се намира на тренировъчвното летище в Бохот, има органи, които се занимават. Нашата работа беше да идентифицираме и да известим съответните органи", обясни Емил Ефтимов.

Според началника на отбраната ВВС са си свършили работата перфектно.

"Изводът е един, че системата за противовъздушна отбрана работи. Ние сме в състояние да реагираме на всяко нарушение на въздушното пространство. От друга страна искам да подчертая факта, че във връзка с промяната на обстановката по сигурността, провеждаме засилени мероприятия за повишена бдителност. Повишено е наблюдението както във въздушното, така и в морското пространство. Режимът е под строго наблюдение и той трябва да се спазва от всички“, добави той.

„Не бих казал, че това е голям инцидент. Това е едно нарушение на правилата за въздухоплаване, но нека да извлечем необходимите уроци. Хората, които са въвлечени в тази дейност, дори и частната, да бъдат така отговорни да спазват правилата, да спазват известията, за да не се стига до нежелани инциденти. В тоя случай се размина без тежки последици, но представете си, ако това беше в тежки атмосферни условия, трудно за опознаване, щяхме да бъдем поставени при много трудни условия", заяви адмиралът. 

Той подчерта колко са важни модернизационните проекти - проектът за ново въздушно наблюдение, проектът за 3D радарите. По думите му тези проекти трябва да вървят, за да можем да се осигури устойчив, надежден режим за наблюдение на въздушното пространство.

Началникът на отбраната се включи в предаването "Денят започва" от Франция, където представителна гвардейска част с българския флаг начело ще води марша за Деня на Бастилията.

За втори път представителна част от Българската гвардия ще води марша на Националния празник на Франция. Така е било и през 2007 година.

"Тази година контекстът е друг. Тази година началниците на отбраната от Източния фланг на НАТО са поканени за участват в честванията за Деня на Бастилията, за да се отправи послание от Франция, демонстрирайки ангажимента на френската държава по източния фланг на НАТО. Затова сме поканени началниците на отбраната от страните от Източния фланг, военнослужещи от държавите, които домакинстват бойните групи на НАТО, а също страните, които допринасят към този потнциал ще преминат в общ строй. А този пеши марш - над 5 000 военнослужещи, ще бъде воден от българския флаг, от нашите гвардийци", разказа адмирал Ефтимов.


В категории: Животът


2
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
2
Коментара по темата
2.
Любопитен
14.07.2022 14:24:12
0
0
И кой ще плати въглищата за самальотите?
1.
2 ЗРБр
14.07.2022 11:16:44
1
2
Големи прота, няма що.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори