×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ако правителството падне, не може да се състави ново без „Продължаваме промяната“?


Ако правителството падне, не може да се състави ново без „Продължаваме промяната“?
Не виждам възможност за съставяне на правителство, ако „Продължаваме промяната“ не успеят да реализират мандата, каза политологът доц. Даниел Смилов
22 Юни 2022, Сряда, 09:50 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Коалиция между ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ е екзотична, не издигат парламентарен шеф дори, каза доц. Смилов  

Пробойни в „Има такъв народ" има, но въпросът е дали са достатъчно значими, за да остане това правителство на власт. Поне до момента броят на депутатите им не достига и ако се мобилизират всички останали, има вероятност вотът да мине, което би било прецедент. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ политологът доц. Даниел Смилов.

„Следват няколко сценария. Единият е да се направи опит за съставяне на правителство в този парламент. Най-голям шанс има „Продължаваме промяната“. Не виждам възможност за останалите. Не може да се обединят останалите депутати от ИТН с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Това е голяма екзотика и не ми се струва, че ще бъде реализирано. Затова, ако не се реализира първият мандат, е най-вероятно да се стигне до избори“, добави той.

Политическият пиар Нидал Алгафари пък го репликира, като каза, че със сигурност има с кого ГЕРБ да съставят правителство, ако се завърти парламентарната ролетка и мандата стигне до втората политическа сили в Народното събрание. 

„Всички смятахме, че тази коалиция, която в момента ни управлява, е по-екзотична от всички екзотики, които може да има. Хора, които е нападаха взаимно и си вадеха мръсните ризи, се събраха. Не виждам да не се съберат с много по-стойностни и стабилни политически субекти като ГЕРБ и ДПС, БСП“, добави той.

„Ясно им е, че не успеят ли да съставят ново правителство в рамките на това Народно събрание, тези 22 промени в законите, които трябва са по икономическата част и 100-те поправки, нужни за влизането ни в еврозоната, ще ни отпратят много, много назад“, заяви Алгафари.

Бившият заместник министър на финансите Любомир Дацов коментира актуализацията на бюджет и изтъкна, че трябва да се увеличат пенсиите. Никой не смее да направи стъпка в друга посока, защото не е популярно да говориш срещу това, добави той. 

„Ако погледнем езика на тялото на отделните депутати, аз разчитам, че търсят разбирателство.  Хората, които ги показахте (б.а. Ива Митева и Андрей Гюров) излъчват това. Според мен биха се върнали на масата на преговорите“, заяви Дацов. 

Смилов пък изтъкна, че смисълът от поведението на депутатите от ИТН бил да върнат ГЕРБ и ДПС във властта по някакъв начин, да легитимират или тяхно участие в правителство в този парламент, или след нови избори. 

„Коалицията може да е нестабилна и то отчасти заради поведението на ИТН, но въпросът е дали ГЕРБ и ДПС са минали през нужното вглеждане в себе си, за да станат приемливи за други партньори във властта. Това, което показват реакциите на останалите партии и обществената реакция е, че може би преценката не е била правилна и са избързали в това отношение“, добави той.

„Обидно за всички избиратели е, че техните избраници не могат да се спрат на някоя фигура, която да е достатъчно мощна, че да ръководи Народното събрание, дори и ако е за няколко седмици или дни. Това е грозна история, а това, че някои са влезли в парламента, за да си правят селфита, е ясно, че им е за пръв и последен път. Срамота е, че са влезли в този храм и не би трябвало да са там“, подчерта Алгафари.

Дацов пък коментира СМС-ите които депутати от ИТН получават, за да подкрепят правителството. 

„Властта е сладко нещо. Кой знае какви велики цели или резултати не сме видели през последните месеци. Това са си съвсем рационални действия за търсенето на подкрепа. Не трябва да го правят така публично, защото остава неприятен вкус в устатата. Да го правят по-прикрито, както е нормално при демокрацията. И в Англия се купуват депутати“, добави той. 

Според доц. Смилов никой не издига председател на парламента, защото новото мнозинство, което се е сформирало между ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“, не иска да се представя като коалиция. Ако издигнат кандидатура, това би ги легитимирало като един субект, обясни той. 

„Тази власт Кирил Петков я получи благодарение на този, който го инсталира – Румен Радев. Такава повече няма да види никога, защото показа абсолютната си некадърност да управлява държавата“, каза пък Алгафари.
 


В категории: Политика


Флагман.БГ Apple вкарва ChatGPT в iPhone Apple вкарва ChatGPT в iPhone 17/05/2024, Петък 13:20 0
3
Коментара по темата
3.
бургазлийка
22.06.2022 12:58:46
0
4
Ако се стигне до нови избори ПП ще гледа парламента през крив макарон. По-жалко, скандално, крадливо и лъжливо правителство не сме имали от 1989 г. насам!
Ако ги оставим на власт Жанвиденовата зима дето чакахме по 8 часа за един хляб и заплатите паднаха до 4-5 долара, а пенсиите до 3 долара, ще ни се види песен!
2.
МАФИЯТА ВЪН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22.06.2022 10:34:06
1
7
НИЩО РАЦИОНАЛНО В ТАЗИ ПОМИЯ //под формата на статия ///С ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ ДА ОБЪРКА ЧРЕЗ ""ОПОРКИ"" И БЕЗ ДРУГО 85% ДЕБИЛНАТА ОРДА ЖИВЕЕЩА НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ !!!!!!!!!!!!Бог да пази България
1.
Даааа
22.06.2022 10:06:38
2
7
Няма да има ново! На избори!
И да се види тогава, кой кум, кой сват, кой на булката брат!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Само двама от тях се решиха на интерпретативно съчинение за „Цената на компромиса“ във фейлетона на Смирненски Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Семенцата от канабис случайно се появили в градинката на ченгетата Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Топдиригентът Левон Манукян дирижира хора на затвора Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Народните представители ще изслушват премиера Димитър Главчев Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Вижте за кое произведение пишат зрелостниците Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Жената била изведена от дома си в кв. Ветрен вчера в 8:30 ч. и досега е била разпитвана Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Венцислав Караджов е искал е да се самоубие тази сутрин, но е приел това като знак на съдбата, каза Зоя Тошкова
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори