×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Даниел Лорер: Може да преговаряме с ГЕРБ за нов кабинет, но...


Даниел Лорер: Може да преговаряме с ГЕРБ за нов кабинет, но...
ПП може да си партнира и с ДПС, ако го няма Мустафа Карадайъ, Пеевски и Доган, намекна Даниел Лорер
20 Юни 2022, Понеделник, 19:12 ч.
Автор: Флагман

Ако Борисов се оттегли от председателския пост, ГЕРБ ще стане по-приемлив партньор на Промяната, посочи Лорер

 

"Вярвам, че в българския парламент, както и в коалицията, така и във вече бившата коалиция и сред опозицията има депутати, които наистина са отговорни пред своите избиратели, пред тези, които са ги изпратили там, за да работят за България, а не за себе си, както сме свикнали от последните 10 години и аз разчитам, че тези хора, било то от бившата коалиция или опозицията, ще имат смелостта при гласуването да кажат: "Много се извиняваме на скъпата партия, на която принадлежа, но аз смятам, че да хвърля държавата в хаос точно сега, е престъпление".

Това каза министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер пред бТВ тази вечер. Той гостува при Цветанка Ризова в предаването "Лице в лице" и според, че истинските мотиви на вота на недоверие станали ясни на целия български народ в последните дни.

"Истинските мотиви са най-вече това, че най-после българското правителство най-после започва да показва резултати в борба с корупцията и това явно не се харесва на онези, които поискаха оставката на председателя на Народното събрание. Капитан Андреево, внос на нелегални стоки в България и Европа в огромни количества, прекъсването на зависимостта от руски енергоизточници с всичко свързано с тях, всичко това им дойде много нанагорно и изведнъж, защото те предпочетоха, когато гласуваме актуализация на бюджета в този критичен момент, да хвърлят страната в хаос. Очевидно мотивите за оставка са изцяло предвид антикорупционната политика на правителството", каза Лорер.

Помолен да коментира условията, които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е поставил за бъдещи коалиционни партньори, на които отговаряли ПП и ДБ, и на въпрос дали в ПП обсъждат вариант за коалиция с ГЕРБ, Лорер обясни:

"Това, че г-н Борисов е очертал с кого би работил, е чудесно, но ние имаме една категорична линия. Ние работим с хора, които наистина вярват в това, което България трябва да свърши, за да стане наистина правова държава. Не можем да преговаряме с партии, които олицетворяват липсата на законност през последното десетилетие".

Според него е рано да се гадае какви са вариантите, защото следващият парламент ще прилича на този.

Но е важно партиите, които са представени в него, и тяхното ръководство, да осъзнаят този процес, който продължаваме да казваме - всичката тази корупция трябва да спре. Ръководството на тези партии не може да бъде същото, което е било и преди това, коментира Лорер.

Запитан от водещата дали ПП поставят условие на ГЕРБ да махнат Борисов, за да работят заедно, Лорер обясни: "Ние не поставяме условие, ние казваме кое е критично за нас, когато водим диалог с парламентарни сили. Както с ГЕРБ, така и с ДПС - с настоящото ръководство в тези партии, не можем да водим разговор, тъй като то олицетворява това, което се е случвало преди нас - корупция, течове, усвояване на държавни средства."

На хипотеза на водещата ГЕРБ без Борисов и ДПС без Карадайъ, той отговори: Това би било добър ден за българската демокрация, очакваме го с нетърпение да се случи.


В категории: Политика


Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 4
13
Коментара по темата
13.
Хаха
21.06.2022 08:51:22
2
1
Тролът пак блести с глупостите си. Парата щяла да остане в Бг.
Мис Бикини харесва само ривиерата...
Крадливия шопар да кара по магистралите...
България няма нито една истинска магистрала.
Най лошото за Бг е крадливата проста свиня с винету пачки и патлак... и пълен капут да ни управлява.
12.
Иво
21.06.2022 07:04:24
5
4
Предпочитам Борисов да шофира джипката из новостроящите се магистрали, които лично той инспектира, отколкото да ви гледам вас ПП да ви возят с новите БМВ джипки, които ползвате за лични цели. Не ви трябва и охрана дори, толкова сте неизвестни и безинтересни. На никой не му пука за вас, анонимници!!!
11.
Fakt
21.06.2022 07:00:33
5
4
Борисов е създал ГЕРБ, а ти никаквец такъв нямаш право да поставяш условия. Нито си нпаравил нещо, няма и никога да направиш за България и българите. Смешни сте, не по малко отколкото жалки!
10.
Алоу Лорер
21.06.2022 01:10:21
1
4
Аз подкрепям ПП, но без теб. Нещо ми се виждаш лукав.
9.
Учуден
20.06.2022 23:11:36
5
8
Значи всички приказки за мафия, зад кулисиеи прочие са ала-бала. Имаме персонална неприязън към определени хора. Гранде лицемери!!!
8.
BB garanted
20.06.2022 22:58:39
14
6
Едни крадци искат да вземат парите на други крадци народа кучета го яли. Бойко може да е мутра ама поне е български от Своге и да открадне нещо парите се въртят после в бг икономиката той ни беше оправил .
7.
32....
20.06.2022 21:39:47
4
6
,,прекъсване зависимостта от руските енергоизточници "... Всички партизани в парламента изобщо не им пука ,че всеки ден се вдигат цените на горивата...а от там и всичко...Няма ли кой да пита Орбан,как се справя с този голям проблем....32 г. всички влезли в тази сграда са част от мафията....Тези са решили да унищожат България....и ако овчедушния народ не им се противопостави....сега...сега....до 10 г.ня ма да има българи в тази територия....а само мафиотски измет....и цветна паплач....
6.
Условие
20.06.2022 21:32:57
4
9
А ГЕРБ ще работи ПП ако Киро,Асен,Лена Лорер,Рашков и Еконта не са там .
5.
МАФИЯТА ВЪН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20.06.2022 21:04:39
8
7
КАТЕГОРИЧНО ЯСНО И ТОЧНО !!!!!!!!!!!ИЗЧИСТЕТЕ ПАРТИИТЕ СИ ОТ БИВШИ КОРУМПЕТА И ЗАДКУЛИСНИ ИГРАЧИ ЗАСТАНЕТЕ С ЛИЦАТА СИ КАТО НОРМАЛНИ ПОЛИТИЧЕСКИ СУБЕКТИ И ТОГАВА ЩЕ ИМА ДИАЛОГ С ВАС!!!!!!!!!!!!КВИ СА ТЕЯ ЕДИНИЯ ОТ ДИВАНЧЕТО ДРУГИЯ ОТ ВИЛАТА ТРЕТИЯ ОТ САРАИТЕ ОПЪВАТ КОНЦИТЕ НА МАРИОНЕТКИТЕ !!!!!!!!!!!
4.
Ивайло
20.06.2022 20:03:43
6
24
Този е по-голям лъжец от Киро...евреин...
Какво излиза...само Боко е мафиот
3.
нени
20.06.2022 20:02:54
5
23
Тоя извънредно хитър и пресметлив човек, който е сложен от САЩ на това министерство без портфейл да не се пъне много, че е вече пътник!
2.
Гласуващ
20.06.2022 19:46:47
12
22
Ням да стане вашата, та хората като гласуват за ГЕРБ, ясно съзнават, че е преди всичко за Борисов.... За ПП, обаче съм на мнение, че всички до един сте за смяна.
1.
Tiki
20.06.2022 19:45:27
7
7
Доживяхме
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч! Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас Уведомено е и Министерството на образованието и науката
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори