×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Унгария блокира 6.9 млрд. евро военна помощ за Украйна
  • Силни бури в САЩ отнеха живота на 22 души
  • Папуа Нова Гвинея евакуира 7900 души заради заплаха от свлачище
  • Пожар пламна в сградата на Община Кресна
  • Китай блокира "екстравагантни" акаунти на инфлуенсъри
  • Откриха хероин за над 1 милион лева на „Капитан Андреево“
  • Софтуерен проблем на Централна гара в София е довел до отменяне и закъснение на влакове
  • Украйна и Белгия подписаха споразумение за сигурност
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Полезни съвети за изграждане на по-добро тяло преди лятото


13 Юни 2022, Понеделник, 13:28 ч.

Първата стъпка към перфектното тяло е да се отървете от излишните мазнини,

С настъпването на лятото на всички ни се иска да влезем бързо във форма и да изглеждаме атлетични и привлекателни. За целта е добре да се погрижим да влезем във форма още преди активния сезон. Общоприето е перфектната фигура да бъде съставена от ниско ниво на телесни мазнини и ясно изразени мускули, а това се постига с редовни тренировки, подходящ хранителен режим и прием на добавки.

Намаляване на мазнините

Първата стъпка към перфектното тяло е да се отървете от излишните мазнини, ако имате такива. Това ще постигнете с подходящ хранителен режим, включващ протеини, полезни мазнини, умерено количество въглехидрати, течности и хранителни добавки. Разбира се, важно е да изключите от менюто си нездравословната храна, богата на бързи въглехидрати и мазнини като тестени изделия, продукти със захар, газирани напитки, пържени храни, алкохол. Вместо това наблегнете на чисто бяло месо, яйца, не мазна риба, зеленчуци, авокадо, маслини, плодове, варива, овесени ядки.

Тренировки за релеф

Всяка добра тренировъчна програма за релеф включва както силови така и аеробни упражнения. Кардио тренировката намалява излишните мазнини и ви помага да оформите стегнато и изваяно тяло, а упражненията с тежести са с цел запазване на мускулите и изграждане на нови.

Самостоятелната аеробна тренировка продължава 30-50 минути, а ако се прави в края на силовата тренировка – около 20-25 минути. Кардио упражненията подобряват метаболизма и са важна стъпка към придобиването на съвършена фигура. Може да ги изпълнявате на велоергометър, кростренажор, фитнес пътека или дори в парка, тъй като дейности като колоездене, бягане, скачане на въже, са отлична аеробна тренировка. 

Тренировки за качване на мускулна маса

Заложете на многоставни упражнения и тренировки с тежести. Правете ги 3-4 пъти седмично, а в останалите дни си дайте почивка. Увеличавайте тежестите постепенно. Отделете по 10 минути за загрявка преди всяка тренировка. Правете стречинг след тренировката. Това ще доведе до по-голяма гъвкавост на ставите и мускулите и ще подпомогне възстановяването. Понякога тренировките и храненето не са достатъчни за бързо натрупване на мускулна маса. Ще постигнете отлични резултати за мускулно изграждане със този стероид.

Тренирайте рано сутрин

Тренировките рано сутрин са идеален вариант за лятото, предвид високите температури през останалата част от деня. Те ще ви помогнат да се раздвижите още от сутринта и да забързате метаболизма си. Освен това ще повишите енергията и продуктивността си.

Не пропускайте хидратацията

Добрата хидратация е важна за организма по всяко време на годината, а през лятото нуждите ни от вода се повишават. Липсата на вода намалява производителността на тренировката и повишава риска от контузии. Хидратацията е основополагаща за състоянието на мускулите, ставите, кръвообращението.

Увеличете приема на протеини

Протеините са наистина много важни за изграждането на мускулите и релеф. Освен това те нормализират нивото на кръвната захар, регулират метаболизма, борят се с чувството на глад и дават сили за интензивни тренировки. Може да ги приемате от: бяло и червено месо, риба, яйца, млечни продукти, киноа, бобови храни, протеин на прах.

Внимавайте с течните калории

Когато тренирате за образуване на релеф е нужно да внимавате не само с храната, но и с напитките. Може да пиете протеинови шейкове, но без да прекалявате. Забравете за газираните напитки и плодовите сокове, намалете алкохола. Вместо това пийте чиста вода, кафе без захар, зелен чай.

Спазвайте тренировъчната програма

Изберете оптимална тренировъчна програма и се придържайте към нея за да имате наистина добри резултати. Най-подходящите упражнения за качване на мускулна маса са: набирания, вдигане на лост от лежанка, клек с тежести, бицепсово сгъване с щанга, раменна преса. Уверете се, че изпълнявате упражненията правилно и си давайте достатъчно време за възстановяване. Не тренирайте повече три дни последователно защото риска от травми и контузии е голям.

Тренирайте на открито

Пролетта и лятото са идеалното време за тренировки на открито, но при спазване на някои условия. Важно е да не бъде прекалено горещо и да не тренирате на слънце през обедните часове. Използвайте широки, леки дрехи от дишащи материи. Пийте достатъчно вода преди и след тренировка. Добра идея е да приемате спортни напитки, които са богати на електролити, протеини и витамини. Те ще ви помогнат да възстановите водния баланс в организма, който може да се наруши от прекомерното потене и ще ви снабдят с енергия.


В категории: Лайфстайл


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ЦИК започна инсталирането на машините за гласуване ЦИК започна инсталирането на машините за гласуване Публикувани са методическите указания и образците на протоколите Уникално дрон шоу: В небето над Враца изгря ликът на Ботев (СНИМКИ) Уникално дрон шоу: В небето над Враца изгря ликът на Ботев (СНИМКИ) Зрелищният спектакъл е подарък за врачани МВР с важна информация как да гласуваме на изборите, ако нямаме валидни лични документи МВР с важна информация как да гласуваме на изборите, ако нямаме валидни лични документи Te имат възможност да упражнят правото си на глас с удостоверение Вижте коя култова сграда в Бургас грейна след реставрация, скоро и Хатевата къща Вижте коя култова сграда в Бургас грейна след реставрация, скоро и Хатевата къща Някога е бил домът на индустриалеца Триандафил Теодосиу Не се обличайте в тези цветове, привличат комарите Не се обличайте в тези цветове, привличат комарите Червеният, оранжевият, черният и синьо-зеленият цвят привличат неприятните насекоми Тодор Дамянов – човекът, който работи и докато спи, а най-голямата му мисия в парламента ще е Созопол Тодор Дамянов – човекът, който работи и докато спи, а най-голямата му мисия в парламента ще е Созопол Той е един от най-близките съратници на кмета Тихомир Янакиев, който направи морската община червена крепост В политиката са нужни нови лица с професионален опит и авторитет В политиката са нужни нови лица с професионален опит и авторитет „Граждански блок“ ще бъде запазена територия за всички активни граждани, които са готови реално да участват в политическия живот на страната и искат гласа им да бъдат чут, подчерта Стойка Тодорова  От МФ очакват да покрием инфлационния критерий за еврозоната до края на годината От МФ очакват да покрием инфлационния критерий за еврозоната до края на годината Заместник-министърът на финансите потвърди отново, че България може да поиска извънреден конвергентен доклад веднага щом е покрила всички номинални критерии за членство в еврозоната Водачът на „Синя България“ в Бургас Милен Георгиев: Идеалист съм, ще се боря за нормалност и разум! Водачът на „Синя България“ в Бургас Милен Георгиев: Идеалист съм, ще се боря за нормалност и разум! Очакваме подкрепа от всички, които споделят десни консервативни ценности и искат да сложат край на лъжата, безотговорните управления и обедняването на хората, каза Милен Георгиев Акция срещу търговията с гласове в Сливен, трима са задържани за кражба от църква Акция срещу търговията с гласове в Сливен, трима са задържани за кражба от църква  Комисар Димитър Кикьов разкри, че в магазин в квартал „Надежда“ е намерен тефтер с имена и записани срещу тях суми
Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Ингъл бе вокалист и органист на групата, която е основава през 1966 г., и изпява 17-минутния им хит „In-A-Gadda-Da-Vida" Превърнаха резиденцията на президента в хотел Превърнаха резиденцията на президента в хотел Състои се от 6 просторни стаи, от които се разкрива зашеметяваща гледка към природата Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Въпреки натиска Будапеща ще продължава да блокира военната помощ за Украйна   Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност, каза той 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури  През уикенда лошото време отне живота на най-малко 23 души Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Израел веднага обяви, че отзовава своите пратеници в Дъблин и Осло Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия  Взривове разтърсиха контролирания от Москва Луганск Пари за Лъва, а Овенът дори и да не си помисля за изневяра! Пари за Лъва, а Овенът дори и да не си помисля за изневяра!  Хороскоп за деня – 28 май 2024, вторник Тръмп срещу Байдън - кой е начело в проучванията Тръмп срещу Байдън - кой е начело в проучванията И двамата мъже са непопулярни, изборите ще бъдат референдум за това кой от тях според американците е по-малко лошият вариант 3000 жертви и над 30 000 заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания 3000 жертви и над 30 000 заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания Нов доклад разкри огромен скандал в Обединеното кралство
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня - Ех, колко е хубава пролетта, ама лошото е, че започват да излизат гадините. Днес например видях змия и гущер.
- Аз пък видях бившия си!
Виц на деня Виц на деня - Тате, може ли да гледам Евровизия?
- Не! Пусни си порно, като всички нормални деца!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори