×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руснаците извоюваха нова победа в Украйна


Руснаците извоюваха нова победа в Украйна
Руснаците контролират над 70% от Северодонецк. Местното население обаче е изложено на риск от екокатастрофа след удар по резервоар с азотна киселина
01 Юни 2022, Сряда, 08:02 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимка: Telegram на Сергей Гайдай/УНiАН

Войските им вече контролират по-голямата част от Северодонецк, потвърдиха украинските власти

Руските войски са установили контрол над по-голямата част от Северодонецк след дни на тежки боеве, съобщава Нова телевизия, цитирайки губернатора на Луганска област Сергий Гайдай.

В ефира Sky News той съобщи, че руснаците владеят над 70% от града и прогнозира, че победата ще даде сили да продължат в атака. В същото време той изтъкна, че отстъплението на украинската армия ще даде шанс да запазят войниците и да заемат отбранителни позиции, за да спрат по-нататъшното руско настъпление, съобщава УНiАН.

В съседния град Лисичанск има повече хълмове и позициите на войниците ни ще са по-добри, каза още Гайдай.

Мащабната руска офанзива срещу най-източния град, контролиран досега от Киев, срещна силна съпротива на украинските сили. Подкрепяните от Русия сепаратисти в Луганск признаха, че превземането на града отнема повече време, отколкото са очаквали.

Успех на руските сили в Северодонецк и съседния Лисичанск ще донесе пълен контрол над Луганск - една от двете източни провинции, за които Москва претендира от името на сепаратистите. 

В редовното си видеообръщение президент Володимир Зеленски обяви, че украинските сили имат известен успех на фронта в окупираната Херсонска област. Тежко обаче остава положението в на източния фронт.

„Ситуацията в Донбас е много тежка. Северодонецк, Лисичанск, Курахово сега са в епицентъра на конфронтацията. Като се има предвид наличието на голям химически завод в Северодонецк, ударите на руската армия там, наред с други места, включително въздушни бомбардировки, са просто лудост, но на 97-ия ден от такава война вече не е изненадващо, че за руските военни, за руските командири, за руските войници всяка лудост се приема лесно”, каза още Зеленски.

Междувременно съветникът му Алексей Арестович изтъкна, че руснаците излагат на риск както местното население, така и собствените си войски. Той коментира въздушният удар в Северодонецк, при който бе поразен резервоар с азотна киселина в местния химически завод.

Гражданите бяха призовани незабавно да се снабдят с маски за лице, напоени с разтвор на сода.

"Според изявленията на Гайдай, по-голямата част от Северодонецк вече е под контрола на руснаците... Те, разбира се, ще заявят високо, че градът е превзет. Но трябва да разберете ситуацията. Тук има красива, но много отровна химическа промишленост и тази зона се отваря пред нападателите. Голям е риска от химическа и екологична катастрофа", предупреди той.


В категории: Войната в Украйна


13
Коментара по темата
13.
:11
02.06.2022 12:49:12
1
4
А Украйна воюва с Русия, Беларус, Дагестан и Сирия. Така че би било честно ако НАТО се включи на тяхна страна, нали?

Ако Русия воюваше с НАТО досега щеше да има украински и натовски знамена на червения площад.

Днес НАТО само скромно спонсорират Украйна. Утре...не се знае, така че голяма дума не бързай да казваш.
12.
До 11
02.06.2022 12:40:23
1
5
Определено показа че може да очакват лесна победа срещу картонената мечка.
11.
Нато
01.06.2022 20:19:25
5
7
Русия воюва с Нато.Паказа им какво ги очаква.
10.
Ami
01.06.2022 11:06:05
10
20
Путин ще ги избие.Що за глупаци .Да се бият заради един мишок който си мислеше че амврика ще му помогне.Направо ще ги избие оня психопат путин
9.
Въй
01.06.2022 10:53:11
11
11
Лисичанск все още не е превзет от орките защото имало хълмове наоколо. Россияните с все по-малки обяснения.
8.
Мира Радева
01.06.2022 10:10:34
7
39
Тази война ще продължи с години и цяла Европа ще е залята от бежанци.На фона на криза, инфлация, ще е страшно....Като гледам има нормални, бягащи от войната хора, които са благодарни за всичко, готови да работят, но има и туристи, които използват ситуацията да си изкарат луксозно за чужда сметка.....
7.
Баба меца
01.06.2022 09:41:00
13
45
Гази бавно и тежко и на клоуна ще му дойде времето !
6.
????
01.06.2022 09:04:06
9
62
Нали Украйна печелеше войната ?
5.
До 1,2 и 3
01.06.2022 09:01:06
14
52
Макар, че си един и същ умен и красив.

Сайта цитира ЕДИНСТВЕНО украйнски източници !
Но дори и те не успяват вече да прикриват погрома си в Донбас.
А за контранастъплението на юг, където бяха просто изтребени горките укр. войничета засега, официален Киев мълчи.

Харесва ти или не ти харесва фактите са такива.
Запада разля кръвта в Украйна и тя ще бъде дълго време върху всички ни.
4.
До 1,2,3
01.06.2022 08:59:17
18
56
Думкайте се дебилчета, бавно и славно Русия ще се разправи с укрите, па вие си плямпайте по мрежите
3.
Azot Burgas
01.06.2022 08:51:44
41
19
Този сайт се опитва да достигне "руско-тролските висини" на оная изрусената хахава варненка. Е, трябва още доста да се понапънат.
Само че внимавайте, като се напъвате, че ще се размирише.
2.
Извоювали дедовия
01.06.2022 08:34:58
64
18
Бомбандираха всичко живо и цивилно, щото уж не бързали и са морално извисени.
1.
.
01.06.2022 08:30:25
66
19
ПЛАТЕНА С КОПЕЙКИ СТАТИЯ!!!!!!!!!!!ХАХА ФЛАГМАН ВИЕ ЗАРАБОТВАТЕ ОТ ВСЯКЪДЕ БЕЗ ДА ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТЕ МОРАЛНО ЛИ Е –МИ ДА КОПЕЙКИ КОПЕЙКИ МЪ ПАРИ И НЕ МЕРИШАТ!!!!!!ЗАГЛАВИЕТО ""ИЗВОЮВАХА ПОБЕДА ""СЯКАШ ГОВОРИТЕ ЗА ФУТБОЛЕН МАЧ А НЕ БЕДСВИЕ ПРИЧИНЕНО ОТ АГРЕСОРА РУСИЯ !!!!!!!!!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори