×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Питат министър защо допуска ЕВН да се гаври с жителите на кв."Сарафово"


18 Май 2022, Сряда, 15:03 ч.
Автор: Флагман.бг

Александър Николов отговаря на питане на депутата от ПП "Възраждане" Цончо Ганев

Има ли изготвен проект за кардиналното решаване на проблема със сривовете в мрежата на ЕВН в кв."Сарафово"? Този въпрос отправи бургаският депутат от ПП "Възраждане" Цончо Ганев до министъра на енергетиката Александър Николов.

Ганев, който е зам.-председател на партията припомни, че от 2019 г. до ден днешен има множество сигнали за токови удари в квартал Сарафово, както и писма към дружество EVN заради честите сривове в електрическата мрежа.

На десетки семейства са изгорели електроуреди за хиляди левове, имало и чести случаи на хора, които засядат в асансьорите. Причината е разрастването на квартала и липсата на инвестиции в електрическата мрежа от страна на EVN, подчертава Ганев.

В началото на юли месец 2021 г. поради бездействието на EVN жителите на квартала излизат на протести, които Флагман.бг и водещи национални телевизии отразиха. Протестиращите тогава обявиха, че не са доволни от отговорите и бездействието, които получават от дружеството.

От ЕВН твърдяха, че причината за прекъсванията е прелитането на птици и кацането им върху жиците. От дружеството обясняваха, че са предприети всички мерки за решаване на проблема, но до ден днешен токовите удари продължават.

Заради това и бургаският депутат Цончо Ганев пита: 

Има ли изготвен проект за кардинално решаване на проблема на кв. Сарафово?

Какъв ще е крайния срок за изпълнение на проекта, ако има такъв ?.

От отговора на министъра става ясно, че дружеството е направило инвестиции в размер на 130 хил.лева, подменени били 17 стълба и няколко кабела с ниско напрежение. При всички положения вложеното изглежда нищожно на фона на приходите, които ЕВН генерира от най-бързо развиващия се квартал в Бургас. 

Ето и отговора на министъра до Цончо Ганев:

 


В категории: Политика


6
Коментара по темата
6.
Кондйо
18.05.2022 20:52:10
2
3
Не видях господина да е толкова активен по времето на Герб самата статия поместена на това място ме кара да смятам партията за тежката патерица но боко пожарникаря
5.
Еладжия
18.05.2022 17:23:51
7
6
Статия е единсъвено реклама за депутата от Възраждане. Отговора от ЕВН на питането му едно към едно повтаря вече обявената преди няколко месеца от дружеството програма за инвестиции в мрежата. Но не дават отговор как ще решат проблема на хората докато изпълняват програмата няколко години. Накратко казано тоя Цончо, който даже не е бургазлия, са го пратили да пасе трева, а той тръгнал да се хвали с това.
4.
Ами
18.05.2022 17:00:04
4
12
нали Сарафово имаше един депутат - гербаджия Иван Вълков? Той колко години изкара в Парламента и какво направи за Сарафово?!
А, да, сетих се - пътят от неговата къща до пристанището беше асфалтиран!
3.
Браво!
18.05.2022 16:23:43
4
8
Браво на Възраждане. Колко кофи мастило изписахме, а дори не получихме отговор от страна на дружеството...
Не очаквах Възраждане, да се занимават с дребните битови проблеми, имах сериозни съмнения за тях, но се оказа, че греша.
Май е време да преосмисля окончателно политическата си позиция спрямо тях.
Браво и благодаря! С постоянство, дано най-сетне нещо се промени.
2.
Сарафово
18.05.2022 16:11:09
2
11
Браво на г-н Ганев❗ Къде са другите бургаски депутати ❓
1.
Сарафово на 100 години
18.05.2022 15:18:57
3
14
Браво на г-н Цончо Ганев и Възраждане, че се интересуват и взимат присърце проблемите на Бургас.
Изключително важна информация за квартала.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори