×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Министър Събев срещу „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“, първи рунд


13 Май 2022, Петък, 15:00 ч.
Автор: „Транспект“ АД

Тези проверки и репресивни методи не ни плашат, обявяват от компанията

Уважаеми пътници, дължим извинение на тези от Вас, които избраха да пътуват с нас от 10 май насам, защото ставате свидетели на чудовищните репресии, насочени срещу нас. Истинската причина за тези действия е, че сме едни от организаторите на Националния протест на Обединения транспортен бранш. Осмелихме се да се борим срещу високите цени на горивата, покачващата се инфлация и неадекватната транспортна политика в страната. И сега сме щедро възнаградени за това чрез актове, които се пишат на килограм за липса на достатъчно течност за чистачки и несверен часовник, и чрез стотици часове акумулирано закъснение на редовните автобусни линии.

Протестираме, защото знаем, че вие, пътниците, не можете да понесете по-висока цена на билета от тази, която плащате в момента, защото не трябва да избирате дали да имате хляб на масата или да отидете на работа с обществен транспорт. Знаем, че искат да ни изкарат престъпници, но вие ни познавате вече 30 години.

Тези проверки и репресивни методи не ни плашат. Ние сме най-проверяваната фирма в България и нямаме нито едно потвърдено от съда сериозно нарушение, както ще се случи и сега. Надяваме се вдъхновителят на заповедта за проверките (министър Събев на 12 май в Народното събрание сам призна, че ги е разпоредил) да може да обясни на всички вас колко извън набедените фирми са проверени за посочения период и по какъв критерий са определени трите фирми, подложени на терор през последните дни.

Дружеството „Транспект“ АД, което е собственик на търговските марки „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“, е в ревизия от НАП. Физическите лица, собственици на капитала на акционерното дружество, са в ревизия от НАП. Всеки момент очакваме полицията и НАП да нахлуят в офисите на „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“, за да бъде репресията наложена докрай. 

Когато придобивахме компаниите „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“ през 2019 г., поехме огромни дългове и риск, водени от желанието да останем да живеем и работим в България. Не сме си представяли, че ще дойдат времена, в които бизнесът целенасочено ще бъде убиван. Времена, за които са разказвали бащите ни. Ние не сме и никога не сме били политически ангажирани. Необяснимо е за нас по каква линия сме набедени за съмишленици на определена политическа партия. Но очевидно това е опорната точка, върху която се гради атаката срещу нас и целия бранш. Благодарим на всички колеги, че са твърдо зад нас, както и ние ще бъдем зад всеки един от тях. Благодарим за това, че вече сигнализираха прокуратурата и европейските институции за произволите, които се извършват в България, и искрено се надяваме компетентните органи да свършат работата си докрай.

Ние сме убедени в правотата си. Никога няма да предадем своите пътници, нито транспортния бранш, част от който сме вече 30 години. Нито ще се уплашим, нито ще отстъпим. Ще отстояваме исканията си докрай. Ще продължим дотогава, докато пътищата ни с министъра на транспорта се разделят. Предстои втори рунд.

*Прилагаме заповед №11-36-66 от 09.05.2022 г. на Изпълнителния директор на „Автомобилна администрация“

 




7
Коментара по темата
7.
Freedom fighter
13.05.2022 21:05:12
0
4
Що не подкрепихте собственика на Хиполенд дето го разкостиха заради участието на протестите срещу Бойко, или той не е от вашата каста, сега ревете и искате подкрепа. Докато другите фирми 12 г. се мъчиха и много от тях фалираха вие цоцахте държавни парички заради близоста ви с Тиквата, сега е време да усетите и вие какво е да си от другата страна.
6.
Шломо
13.05.2022 17:33:25
3
17
Ивкони са на Герб ивайла константинов.
Цените им са по високи от споделено пътуване.
Спират на 100 места.
Сумати катастрофи.
Етап са на Галя Топалова.
Същата история.
Демек да подкрепим мафията ли?
защото имат да лапат субсидии ли?

Събев и той е мафиот Еконтаджията.

И без хия тримата ще е най-добре.
5.
Някой до Тони
13.05.2022 16:53:16
3
12
Мноооого точен коментер
4.
тони
13.05.2022 16:19:35
4
36
Юнион Ивкони е фирма на ДПС! Всички го знаят! Години наред политици от всякакви партии им слугуваха и обслужваха интересите на тази фирма! Но върхът беше по времето на Борисов, когато автобусният превозвач на ДПС успя да убие всякаква конкуренция с помощта на ГЕРБ и реално в последните години са монополисти в България!
Помните ли преди десет години колко автобусни превозвачи имаше по линията Бургас-София? Помните ли???
Знаете ли колко са сега? Ще ви отговоря- само един! Сещате се кой е!
Тук дори не слагам в сметката как нарочно беше забатачено БДЖ, за да не пречи на турската фирма да печели без всякаква конкуренция!
Не симпатизирам на Събев, дори напротив, но ако успее да се справи с този паразит на ДПС Юнион Ивкони, лично ще му стисна ръката и ще го поздравя за смелостта му!
3.
854478
13.05.2022 16:14:27
9
31
Все фирми на приближени до дебелата мутра от Банкя протестират! Що така?! Защото при него всичко получаваха и никой не ги закачаше.
2.
ХАХАХАХААХА
13.05.2022 16:12:18
4
25
Да го д....ат ,автобусите на 15години ,гумите им също на толкова , вътре мизерия ,шофьорите карат по 2-3 курса наведнъж ,правят ПТП-та после тях затварят(ако не избягат обратно в Турция ,сещате се на кого помогнаха ГРОБ да излезе от страната докато има дело с/у него) и така..нека излезат нови и чисти фирми,с приветливи водачи ,които си почиват когато и както трябва. Да не лаят!
1.
Някой
13.05.2022 15:56:30
5
34
Не помните времето когато държавната машина убиваше бизнеси? Вие да не се родихте вчера. 12 години вашия ортак Бойко убиваше вашата конкуренция да може да избирате само печеливши линии. Свърши лапането вече.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори