×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Путин нареди ревизия на схемата за плащане на газ от вражески страни


Путин нареди ревизия на схемата за плащане на газ от вражески страни
Русия очевидно е притеснена за приходите си
10 Май 2022, Вторник, 11:05 ч.
Автор: Флагман.БГ

Русия търси начин да си запази приходите от продажби на синьо гориво в ЕС

Русия очевидно е притеснена за приходите си от продажби на газ за ЕС, защото търси изход от проблема с плащанията от "неприятелски държави" - проблем, който Кремъл сам създаде. През март президентът Путин издаде указ, според който "неприятелите" ще трябва да плащат за руското синьо гориво в рубли. ЕС обяви, че това би било нарушение на санкциите, наложени срещу страната заради агресията в Украйна. България и Полша, които първи трябваше да преведат аванси за доставките за май, направиха плащания в евро, но  "Газпром" върна парите и им спря "кранчето", като заплаши, че това чака и други държави, които отказват да се съобразят с указа на Путин.  Брюксел обяви, че няма да се поддаде на "газовия рекет", предава segabg.com.

Преди дни стана ясно, че "Газпром" е разпратил писма до компаниите - купувачи руски газ, от "враждебни страни", в които има обяснява, че има начин да продължат да се издължават за доставките, без да нарушават санкциите. В писмото има "разяснения" за механизма и там се предвиждат някои промени в първоначлната схема.  

Днес пък се разбра, че Путин е наредил да се създаде "работна група за международни плащания", която трябва да уточни условията за трансакции с "недружелюбни" държави.

Тя трябва да предложи "инфраструктура за международни плащания, включително в руски рубли, с търговски партньори от чужди държави и територии, които извършват неприятелски действия срещу Русия", се казва в заповедта на Путин.  Експертите ще разгледат и условията за плащане в рубли и други национални валути с приятелски държави, каквито са например Kитaй и Индия - двамата големи пазара, на които Москва се надява да компенсират "вражеския" ЕС, заявил курс към отказ от руски енергоизточници.

Последните новини показват, че въпреки заплахите, Русия се опитва да намери начин да запази газовия поток и приходите си от ЕС.

Оказва се, че от Кремъл има ново разпореждане, което "изяснява процедурата", заложена в първоначалния указ за плащанията в рубли. 

Първият документ предвиждаше плащанията в евро или долари да се прехвърлят във втора сметка в Газпромбанк, вече в рубли (по курс, определян от централната банка на Русия), и оттам парите да се превеждат към доставчика на синьото гориво. България възрази, че при такава схема изобщо не е ясно колко време може да се забави валидацията на плащанията. Това е и общата позиция на ЕС, наред с другия "детайл" - че схемата по същество е заобикаляне на санкциите срещу Русия.

Сега има "ревизия" на механизма. Чуждестранната валута, преведена от купувачите, ще се обръща в рубли чрез сметки в Националния клирингов център на Русия, като според "Газпром" това осигурявало "прозрачност на паричните потоци от чуждестранните купувачи" и изключвало възможността за участие на "трета страна" в разплащанията. Това съобщи "Блумбърг"(link is external). Агенцията е успяла да се сдобие с писмото на "Газпром".

В края на април централната банка публикува свое разяснение на първоначалната заповед на Путин - с уверение, че ако чуждестранните купувачи на газ добросъвестно плащат по сметките си в чуждестранна валута, газът няма да бъде спрян, дори ако Газпромбанк не успее да конвертира тези средства в рубли, стига забавянето да не е причинено от санкции (твърде обтекаемо условие). 

Отделно от това управителят Елвира Набиулина обяви, че се слага срок за конвертиране на еврото и долара в рубли до два работни дни  - в оттовор на опасенията на ЕС, че задържане на средствата в чуждестранна валута може да се разглежда като заем за централната банка.


В категории: Бизнес , Политика


Флагман.БГ Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце 17/05/2024, Петък 10:29 0
38
Коментара по темата
38.
ПС
12.05.2022 22:55:15
0
3
Фашаго, ти на това ако му викаш кражба, жив и здрав бъди и се пази, че е явно че не ти е лесно на теб. Аз на това му викам наказание, което само от Русия си зависи колко дълго ще продължи!
37.
До 35
12.05.2022 22:53:34
0
3
Русофилските фашаги май не разбират, че парите им не са откраднати, а сметките им са блокирани. Веднага щом се изтеглят до последния руснак от Украйна, сметките им ще бъдат размразени и ще могат да си харчат парите със здраве.

А ако им позлват парите от сметките им за украинските бежанци, пак няма да е кражба, а справедливост. Все пак е на тяхна отговорност това че тези хора са прокудени от родната им земя и че домовете им са разрушени. Аз ако ти запаля на теб къщата, да те питам, не съм ли ти длъжен да ти заплатя обезщетение, а?

А демократичния свят си е толерантен, и понякога прекалено. Ама то и Господ е толерантен и търпелив. Ама и неговата толерантност и търпение си имат границите.:)

Може да ви е яд, рашисти, ама може и да духате дядя ваневият!
36.
путинката
10.05.2022 19:56:20
5
6
е обикновен педе**ст. Върти гъза накъдето му отърва.
Най-вероятно ще си го получи.
;)
35.
Как да крадем по-демократично
10.05.2022 19:04:48
4
10
А кражбата на 300 милиарда от Русия за какво се счита? Когато нагъл крадец или джебчия те обере, няма ли да предприеме мерки срещу повторно посегателство? Точно това прави и Русия, но на крадеца(крадците) очевидно това не му харесва...
34.
Пустиняк
10.05.2022 16:03:06
4
10
Ще продава на белите мечки газ идиот
33.
до 31
10.05.2022 14:39:16
4
12
България никога не е казвала "сакън не го щем газа, защото е добит в РФ". Напротив ние си платихме авансово за него, но по сметката която е по договор а не по нова сметка открита за да се превалутира. В началото правителството излезе с изказвани, че нямаме проблем с плащането по схемата която се предлага от Русия, но после ни натиснаха от ЕС и ние изпълнихме искането да платим по старият начин. Русия с кеф ни удариха бълтията, като се надяваха другите страни от ЕС да клекнат, но уви. Само Унгария клекна и сега когато идва време за плащане от големите консуматори рискуват да се изложат като не наложат същата санкция и на тях. За това е и сега обясняват как нямало проблеми с плащанията в рубли и търсят начин да убедят тези страни на които им идва падежа да се навият на техните условия. Скоро ще разберем какво ще стане. Предполагам, че ще се раберат и после тихомълком и на нас ще пуснат газта.
32.
Дъртия карлик, пак лъже!
10.05.2022 14:38:33
7
13
Ей, клоун, тези пропаганди са само за тъпорилите ти поданници и бг русофилистиците. Нито едно плащане до момента от страна на чужди държави към рашаПараша, не е било в рубли, въпреки ежедневните ти просташки лъжи. На 4 май нали имахте плащане по на лихвите по външния дълг, за да избегнеш врененно Дефолта, защо платихте 650 милиона долара, а, клоун?
Подготвяй си съдрания чувал, че в края на май имате да плащате няколко милиарда, а дереджето ви е тотал щета и на украинския фронт и в във въшливата ви барака!
31.
до 29 от 28
10.05.2022 14:20:37
3
4
Ами такова е международно право и не са го измислили руснаците.Но не може да го газиш а да искаш другите да го спазват. За съжаление то е за силните и ние сме най добрия пример - всякакви крадци, убийци и т.н. си на съдят за щяло и нещяло в европейския съд. Едно голямо дело имахме и го загубихме. Уж нямахме договор с Атомстройекпорт и нищо нямаше да платим а накрая. Пплатихме самолети - няма самолети, няма неустойки за закъснение нищо. Сега сме щяли пак да ходим на арбитраж - договора сочил че сме прави. Ами да видм.Но до тогава газ няма да има, а ако намерим - щял да е по-скъп. Газът се приравнява на движима вещ - руснаци го добиват и е руски. В момента който го платим е български - елементарен принцип на българското и международно право.
Аако схема е хитра да излязат и да казат - ако платим по искания от РФ начин ще ни се оскъпи с еди колко си и затова ще търсим от друго място на по- добра цена. Вместо това - сакън не го щем защото е добит в РФ. Виж ако отиде в Германия/например/ и те ни го продадат с надценка разбира се е идеален. Е аз лично а и почти всички хора не са? Ти си прецени за себе си. Защото същия газ продължава да тече по Северен поток 1, Балкански поток, та дори през Украйна. Ама трябваше някой да се пробва какво ще стане ако не плати по новата схема, ей така да видм какво ще се случи - тоест ние.Поляците са държвата с най големи запаси по газохранилищата си/78 %/ си, а БГ- само едно и то било на 17 %.
30.
News
10.05.2022 14:08:12
1
4
Александър Съботин, милиардер и директор на Лукойл, беше открит мъртъв!
29.
до 28
10.05.2022 13:48:13
2
2
Много написано, но не се разбира какво точно искаш да кажеш освен това че санкциите са незаконни защото не са гласувани в ООН, където без гласа на Русия не могат да минат. Те няма да гласуват срещу себе си, а имат право на вето. Относно схемата на плащане предложена от Русия и аз смятам, че нямаше проблем в това да си плащаме по нея, но това е само на пръв поглед. Всъщност тя е доста хитра и е само в полза на Русия (не на Газпром), за това и не се приема от ЕС. Защото страните от ЕС се обединиха за мерки за санциониране на Русия. Предполагам, че сега ще измислят някаква схема на плащане с по-малко уловки (такси за превалутиране, срокове за приемане на плащането от Газпром и т.н.).
28.
23 до 24
10.05.2022 13:33:47
2
5
Арбитража/ междунарония/ е единствено срество за уреждане на международни спорове и най-доброто, но в нормална международна обстановка.Милсля, че ще се съгласиш, че настоящата не е такава. ЕС имаше козове да принуди Газпром да изпълни едно решение, но с всичката си "мъдрост" вече ги изгърмя. Какво ще направи - ще им забрани да търгуват в европа - готово нали всички ще се отказваме от руския газ, ще им блокираме средствата - готово блокирахме ги, имаха дъщерни компании в ЕС/ вече ги няма/. А въз основата на чие решение се блокират чужди средства/ съд, арбитраж, решение на ООН тъй като това е единстената организация която може да налага санкции, вкл. и военни, и в която всички държави от ЕС, НАТО членуват и са положили подписи че ще ги спазват.Но решение на ООН за санкции няма. Скимнало му някой, независмо кой да си налага санкции на когото си реши, да блокира средства на чужда държава, на чужди граждани, после - ама вие не си спазвате договора. Ама договора кой го е виждал - нарушихме всички международни правила, ами покажете и договора, на страницата на мин. съвет например - да видм например могат ли да се сменят банки сметки.
А относно пащането на газа - Ако си спомняш, ако не погледни първото решение на ЕК беше че преложената схема от РФ не нарушава дори незаконните им санкции. Сле ддве седмици - ами всъщност ги нарушава. Защото плащане в рубли няма - ако дължиш 100 мил евро. си изпращаш 100 мил евро. Ако Газпром иска да ги обръща в рубли, крущи сливии т.н. - ти плащаш топлкова пари и във валутат която е уговорена. Руснаците си направиха малко пропаганда че юе заставят всички да плащат в рубли и голяма истерия голямо нещо. Те рубли си имат, ако нямат ще си напечата - тяхна си работа.
27.
До 25
10.05.2022 13:16:47
1
4
Банките печелят от таксите за преводите и тя си ги е начислила, както на нас, така и на тях за 2-те операции по преводите.
26.
така така
10.05.2022 13:16:33
0
10
Пак платени писаници! От доста време схемата на плащане е ясна и тя няма нищо общо с налагането от медиите твърдение че е в рубли! И да си за Русия и да не си малко акъл да има човек и ще разбере в каква свинщина ни намесват и с каква свинщина ни облъчват!
25.
До 21
10.05.2022 13:15:09
1
3
Оперирането на една банка с едни пари означава, че тя печели от тях !
В случая какво е спечелила банката ?
Не бъркайте термините!
24.
до 23
10.05.2022 13:05:35
5
3
Значи признаваш че арбитража е средство с което могат да ни задължат да плащаме ние, но не и да плащат те, така ли? То е ясно че Русия е тръгнала по пътя на Северна Корея...
23.
до 19 от 16
10.05.2022 13:02:20
2
7
Виждал съм. И съм чел. И съм учил Международно договорно право. И изпит съм държал. Много договори съм виждал и съм писал. И пак ще те питам - осъждаме РФ да си иzпълнява договора/ след година две минимум/ и да плати неустойка. Прекрасно. Те обаче продължават да не го изпълняват. И?. Дефолт/ нарича се фалит?. И какво? Газ няма?. Нещо буркаш юридическите лица и държавите. Ще отидем да им осребрвяваме имуществото ли. Или ще им спрем достъпа до международните финансови пазари.А ама той вече е спраян. И накрая няма газ? - Държим си решението в рамка - точно до ваучера за смолети.
А относно арбитража/ международния/ - неговата компетентност е само когата дадена дървава го е признала за такъв. И да РФ засега са. Ако решет да се отеглят. И ли международните арбитражни решения са задължителни за всички - не знам някой да е осъдил Северна корея. А надявам си спомняш предния ни опит с арбитражни спорове с РФ. Щехме да ги пляскаме, нищо нямаше да платим и накрая хоп близо милиард.
22.
Иван
10.05.2022 13:01:41
9
5
Какви са тези глупости, на кой му е потрябвал кървавия им газ !!! Оставка за правителството ако купува каквото и да било от Русия !
21.
до 20
10.05.2022 12:56:06
5
4
Превода обратно по нашата сметка не е ли операция? Можеха да ги преведат и по друга примерно в Китай а от там където си решат...
20.
До 17
10.05.2022 12:53:41
3
6
как ще са "оперирали с тези пари" като са ни върнали парите веднага ?
Ама че спецове се навъдиха?
19.
до 16
10.05.2022 12:40:23
3
4
Международен договор виждал ли си? Там има няколко листа касаещи начините за уреждане на взаимоотношенията при различни казуси, като арбитража е строго определен, така че да няма съмнения в компетентността на инстанцията към която се обръщат. Да не се изпълни съдебно решение на арбитраж определен в договор се смята за дефолт и се пристъпва към действия свързани с това. Така че твоята „марсианска империя“ ще и се види малък света ако сметне че избрания в договора арбитраж е некомпетентен.
18.
до 16 от 15
10.05.2022 12:33:42
3
6
Дали им стиска ще видим скоро. Отнносно това дали сме малък клиент- не сме малък а направо незначителен.Полша ообаче не е.Не е голям но малък не е. Банката кореспондент не е изклчена защото не е руска - предполагам, че правиш разлика между банка получатели кореспондент. За големите им клиенти Германия, Австрия, ит.н намен лично не ми дреме особено много както и на тях въобще ни им дреме за нас, нищо че сме "едно семействи и партньори" уж. Аз съм българини и живея в България. Нащата икономика е най - слабата в ЕС / и не само/ и хората нямат желание да ставт заложник на икономическата война между запада и РФ.
17.
до 15
10.05.2022 12:22:49
3
8
Плащанията към банката кореспондент за за газ и нефт не са ограничени от SWIFT. Те нямаше да могат да върнат обратно преводите ако беше. Така че я ми обясни защо според теб ни спряха газта, при положение че ние сме си платили по сметката описана в договора и те са оперирали с тези пари? Отговора е прост, защото сме малък клиент и може да се гаврят с нас, но идва време за плащане на големите клиенти (Германия, Австрия и т.н.) и с тях не им стиска.
16.
16. до 14
10.05.2022 12:18:17
5
3
Ще се разберат на арбитраж. Сериозно? А наясно ли си кога арбитржните/ а и не само международни институции/ имат компетентност/. При ситуцията в момента със същата полза можеш да осъдиш и "Марсиянската империя".
15.
10 do 14 Лошо да приказват за неща който не разби
10.05.2022 12:12:11
13
9
Не бързйте да скачате от радост. Това че флагман си мислят, че международните разплащания вклюючват само газ си е техен проблем. Ама като слуашаш само украйнска пропаганда така става. Работната група е поради отключването от SWIFT системата на някой руски банки. Въпреки всичкия рев и истерия все още има много компании от "неприятелските държави" който си тургуват с РФ и осъществяват дейност там, а където има търговия има и парични преводи, който в момента са доста затруднени.
Просто нашите псевдо медии трябва да си извадят микрофоните/ и главите/ от гъза на Зеленски/ ЕС и САЩ/и информацията която ни сервират ще стане повече информация и по малко пропаганда.
14.
до 13
10.05.2022 12:11:12
4
8
Кой е нарушил договора ще се разбере на арбитраж, когато се заведат дела към Газпром. Вероятно и те са на ясно с това и за това си редактират условията за плащане.
13.
от 11 до 10
10.05.2022 12:08:44
6
6
За банка кореспондент чувал ли си?
Всъщност имаш ли представа каква е схемата предложена от Газпром, и защо беше предложена?
А имаш ли представа кой наруши договора първи/ РФ или ЕС /?
12.
до 11
10.05.2022 12:05:09
4
7
По същият начин по който ни върнаха превода обратно
11.
10. ВЪпрос
10.05.2022 12:03:45
3
8
Имаш ли идея как се извършва международенбанков превод?
10.
до 8
10.05.2022 11:59:09
5
17
Нито България, нито Полша отказаха плащане! Напротив и ние и те си извършиме на време плащането по слетките които бяха по договор. Те обаче ни ги върнаха вместо да си ги прехвърлят в тяхна сметка и да си ги превъртят в рубли, както настояват да се плаща. Сега с новата редакция може би ще започнат да го правят, защото всички държави които имат договорни взаимоотношения с тях си работят по подписаните договори и превеждат парите по сметките описани в тях, а не по някакви нови, както искат руснаците.
9.
До 5
10.05.2022 11:48:05
20
10
Пропуснал си да поясниш, че по онова време, което описваш, хляба беше 15 стотинки, а тока-3 ст.
А затова, че си подсмърчал покрай Кореком, сам си си виновен !
Да беше станал моряк или пилот- щеше да имаш долари и да си пазариш дънки на всяко сране !
8.
До 1
10.05.2022 11:42:30
19
14
Виж сега, мозъче, то още не се е стигнало до плащане ...
Първите, на които им дойде "падежа" бяха Полша и България ...Те отказаха и ония врътнаха кранчето!
Газта скочи с 30% ( и пак е руска) , от което ти, очевидно си щастлив! Кой те знае, може да имаш газстанция и нищо да не губиш!
Другите държави ПРЕДСТОИ да плащат и Путин им дава варианти.Ако и те откажат, ще го спрат и на тях !
Ще видим доколко ще са доволни и те като теб, когато започнат да купуват през Турция !
7.
Някой
10.05.2022 11:40:22
8
23
Санкциите срещу русия тепърва ще показват влиянието си над приходите на орките. Путин ще докара русия до просешка тояга.
6.
Копейка
10.05.2022 11:38:31
6
14
Ще клекнеш не, ами. Ще клекнеш
5.
Пояснение относно далаверата на Кремъл
10.05.2022 11:37:53
7
24
Казано накратко относно намеренията на Русия за плащане на газта в рубли.
По-възрастните помнят времето на скапания СОЦ, когато магазините бяха празни, а в магазините със западни стоки (Кореком) се плащаше с долари, дойче марки, англ. лири и т.н. Курсът на БНБ към долара беше 0,96 лв. за долар, т.е. 96 стотинки. На толкова банката го купуваше от чужденците, но на българите НЕ ПРОДАВАШЕ. И за да си купиш едни дънки трябваше да обмениш "на черно" български левове в долари - за 1 долар даваш 3 лева (че и повече). Това беше РЕАЛНИЯТ (ИСТИНСКИЯТ) курс на долара.
Сега дрОгарят Пу(т)кин се опитва да прави СЪЩИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ НОМЕРА! Т.е. да ни обменя нашите евра по техен ИЗМИСЛЕН курс на рублата, пак както навремето купуваха долара за 96 стотинки.
За това е цялата цигания с смяната на еврата в рубли - ИЗМАМА и ГРАБЕЖ.
Ами такива са "освободителите" - подли, алчни и крадливи!
4.
И какво чудно има
10.05.2022 11:30:36
12
19
че Путин търси начин да си увеличи приходите от продажба на газ ?
Нали САЩ, Англия и ЕС пък искат да си увеличат приходите от продажбата на оръжия на Украйна ?!
Пазар и далавера, какво толкова ?!
3.
Броненосеца Потьомкин
10.05.2022 11:20:27
4
8
Не мисля, че има основание да се говори за настъпване на мотиката, намирам го за пресилено и извадено от контекста.
2.
Сараф
10.05.2022 11:08:04
11
33
Оказа се, че светът няма да свърши без руски газ, даже напротив. Оказа се, че великия Китай наистина може да купува повече руски газ, но само ако е с 50% отстъпка. Скоро рафинерията ще се пренастрои за различни сортове и ще се отървем и от тази нискокачествена суровина. Каква я мислеше, ВВП, какво стана....
1.
Хахахахахаха
10.05.2022 11:04:12
11
34
Ко стана ве Путя??? Нещо не плащат май?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка За тези, които се чувстват разочаровани или излъгани, Нордел предлага да последват примера на шведските републикански активисти и да изразят недоволството си по нестандартен начин Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце Никога не е имало толкова жалък ерген Верижна катастрофа затапи бул.“Тодор Александров“ в Бургас Верижна катастрофа затапи бул.“Тодор Александров“ в Бургас Инцидентът стана преди около час Криминалист хвали полицаите в Пловдив за задържането на Караджов, бил високорисков Криминалист хвали полицаите в Пловдив за задържането на Караджов, бил високорисков Дори да не е виновен за смъртта на родителите си, е закоравял до такава степен, че може лесно да премине границата, коментира Иван Савов Има ли право Кирил Петков да използва кола на НСО Има ли право Кирил Петков да използва кола на НСО Според бившият заместник-ректор на академията на МВР Милен Иванов колата, в която е пътувал бившият премиер, не се е движила много бързо Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му? Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му?  Осъденият на доживотен затвор бивш полицай е говорил, че се е подготвил с опасни вещества, но такива не са открити Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Момичета, които се явяват на държавния зрелостен изпит, споделиха, че се надяват да им се падне „Приказка за стълбата“ Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Над 50 000 дванайсетокласници се явяват на първия задължителен зрелостен изпит Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде След цяла нощ убеждаване от психолози и с полицаи, той не е изпълнил заканата си Късмет за Везните, а Лъвът да внимава с парите Късмет за Везните, а Лъвът да внимава с парите Хороскоп за деня – 17 май 2024, петък
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори