×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП ще напусне коалицията, ако кабинетът одобри военна помощ за Украйна


29 Април 2022, Петък, 11:01 ч.
Автор: Флагман.бг

Все още няма официална информация какви точно украински машини искат да бъдат ремонтирани в български военни предприятия

Правителството реши ли да се изнася оръжие и боеприпаси за Украйна, БСП ще напусне коалицията. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова в село Първенец, където е на посещение.
"Всякакви спекулации, че сега се изнася - повтарям, нито един патрон не е изнесен за Украйна. България изнася оръжия за над 50 държави, но всичките са с краен потребител тези държави. България не може да осъществява контрол какво става след това. Нямаме нито един договор нито с Украйна, нито с Русия, държа да отбележа. Стигне ли се до решение на МС за такъв износ - напускаме", категорична беше Нинова, предава Дарик.

Вицепремиерът посочи, че все още няма официална информация какви точно украински машини искат да бъдат ремонтирани в български военни предприятия. "Нека да изчакаме господин Петков, нека да го чуем като си дойде", каза тя. Нинова отрече, че България изнася оръжия за Украйна през Полша, но потвърди, че имаме договори с Чехия, Полша, Великобритания, Египет, САЩ, Алжир и много други. "Изнася се оръжие за тези държави много преди войната, договорите са сключени преди войната и преди да дойде правителството. Оттам нататък държавата, която го придобива, решава какво да прави с тези оръжие". Нинова смята, че няма как да се изнася оръжия тихомълком зад гърба на комисията, която се занимава с продажба на оръжия, защото минава през много служби - през ДАНС, Военно разузнаване, МВнР, МВР и накрая Министерството на икономиката.

"Авионамс и ТЕРЕМ са добри български предприятия. Дали имат капацитет и ресурс за точно това, което искат Украйна, ние още не знаем точно какво искат", подчерта Нинова.

Относно посещението ѝ в "Кинтекс", тя отишла на среща само да се запознае с ръководния състав на предприятието. "Освободен е като директор на "Кинтекс" участва в други фирми с предмет на дейност търговие на оръжие и защото е прехвърлял договори към тези фирми. Всичко е в ръцете на господин Гешев и прокуратурата", загатна тя и заяви, че компетентните органи трябва да разследват. 

Нинова преди това коментира инфлацията и защитата на родното производство. "За нас българското производство на храни е изключително важно - особено плодове, зеленчуци, мляко и месо. Знаете, че от години отстояваме политика на защита на родното производство. Сега с оглед на кризите, които се натрупаха, с ръста на цените, това става още по-важно. Трябва да мислим в перспектива".

"Бих предложила държавна помощ под формата на торове", посочи тя. Нинова подчерта, че голямата цел е възстановяване на селско стопанство и земеделие.

Газ ще гарантираме да има, въпросът е цената, отбеляза още Нинова.

Вчера земеделските производители, както и индустрията, се обединиха около замразяването на цената на природния газ. Такова искане ми се струва разумно, възможно и ефективно. Таван на тази цена, която е сега и доплащане на цената от страна на държавата – ще помогне, каза Нинова.

Според нея допълнителното облагане на свръхпечалбите на енергийните дружества ще даде приход и ще спаси и индустрията, и селското стопанство.
 


В категории: Политика


6
Коментара
Бъдещето на ERP системите
Бъдещето на ERP системите 23/05/2024, Четвъртък 12:44 0
6
Коментара по темата
6.
КУРни
29.04.2022 12:55:58
1
4
какво се правиш на гламава, като знае, че не МС, а Парламентът ще взема решението?!
Тогава няма да напуснеш коалицията, нали, другарко Нинова, защото не МС е взел решението!
5.
БСП може да се съхрани, като разтури този МС !
29.04.2022 12:06:37
3
10
Единственото правилно и държавническо решение за БСП е да напуснат правителството и така да спрат ПРОДЪЛЖАВАЩАТА ПОДМЯНА на едни крадци с други !!! Все съм мислил, че от Боко и герберастите му по-голямо дъно няма, ама Лорьо, Киро, Кокор и Лена гугъла опровергаха всички и всичко.
Оставането на власт ПП, Чалга ТН и ХроДАй България вече вкара България във война с Русия и държавите от БРИКС. Ако не сте разбрали, всички продават оръжия които стигат до Азов и Бандера в Украйна като бизнес. Но да подаряваш оръжие за милиони евро на Украйна вече си е реално включване във войната на страната САЩ и англосаксонският кабал. Тоест България се заявява като ВРАГ на Русия, Беларус, Китай, Индия, Бразилия, държавите Южна Африка и Латинска Америка. И защо го правят ПП, защото са назначени наемници от Байдън и демократите САЩ да унищожат държавата България и народа и, като предадат територията българска на усняшкият интерес. Цар Борис 3 не прати БГ войска и оръжие срещу Русия, но умнокрасивите дебили и хранениците Сорос го направиха !!! Обратният път е един и неотложен, разтурване на този Мизерен съвет и нови избори септември за доказали се български родолюбиви и социално мислещи за народа партии.
4.
Тома Неверни
29.04.2022 11:52:54
6
9
Махайте се и не се връщайте повече,боклуци червени! И да не забравите да вземете с вас радев,янев и онова лекенце костадинов
3.
До 2
29.04.2022 11:51:57
2
7
Наистина ли. И как ще гласуваш от Челябинск.
2.
Nels
29.04.2022 11:45:45
6
6
Ako go napravite. ....6te glasuvam SAMO
Za VAS
1.
Още от сега собирайте чемодани
29.04.2022 11:43:33
4
9
Ще одобрим :) После ще ви гледаме сеира по протестите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Спорът се разрази около приватизационния договор с “Витоша ски” Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Жертвата още не е идентифицирана  Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения Скандалите започнаха още при обсъждането на дневния ред Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го допуснем, категорични са от "Левицата" Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Целта, която съм си поставил, е да посетя 40 европейски държави, т.е. общо 25 000 километра, споделя той Бургас награди заслужили дейци на културата Бургас награди заслужили дейци на културата Бургаският дух се е запазил, благодарение на нашите писатели, музиканти, певци, актьори, художници, подчерта кметът Димитър Николов Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори