×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мархолев излъга бургаски ученици


Мархолев излъга бургаски ученици
Рехава групичка остана да слуша "Сънрайз", след като учениците бяха отразяни и си тръгнаха заедно с приятелите и близките
01 Юли 2011, Петък, 14:00 ч.
Автор: Веселин ВАСИЛЕВ

Музикантът обеща на децата да свирят преди „Сънрайз” в Бургас, но след 2 часа размотаване ги отряза

Бургаски ученици от три рок-групи  останаха излъгани от известния музикант Георги Мархолев и празникът на Джулая в Бургас се превърна за тях в едно огромно разочарование вместо незабравимо преживяване от вълнуващ дебют на сцената.

Вчера китаристът Мархолев и групата му „Сънрайз” свириха в Бургас зад паметника „Альоша”, като концертът им започна в 21 часа. Той е част от националното им турне „Rock on the rocks” (Рок върху скалите) заедно с легендата на „Uriah heep” Кен Хенсли, автор на хипарския химн „Джулай морнинг”. Проектът предвижда музикантите и певецът да направят концерти на 29 култови места в цялата страна – вчера Хенсли трябваше да пее в Бургас и Варна, на 3 юни ще свирят и пеят в резерват „Сребърна” край Силистри и т.н.

Вчера Кен Хенсли не пя в Бургас, както бе обещано, а замина директно за трета буна на варненския плаж. Освен това Мархолев обещал на три бургаски ученически рок-групи да забият по едно-две парчета за подгряване на публиката, преди на сцената да изгреят „Сънрайз”.

„Някои от децата трябваше да излязат за пръв път на сцена и вълнението им беше голямо. Моят син почти не спа цялата вечер, свири до късно, а сутринта цялата група отидоха да репетират в някакво мазе до Дома на нефтохимика. Не знам какво студио има там, но се събирали много музиканти. Таксата за ползване на студиото е 15 лева за 2 часа, 5-те деца от групата събират по 3 лева от всеки, за да си платят и да свирят. Много искахме да ги видим на сцената, но не ги пуснаха”, разказва  майката на едно от тях.

Мархолев до последния момент обещавал на учениците, че ще свирят. „Нямам търпение да ви чуя”, казвал той. Искал ги в 19 часа да са при паметника.

И вчера по това време там бе истинско стълпотворение – младите музиканти бяха дошли с китари, барабани, съученици и гаджета бяха дошли да ги видят, родители с камери и фотоапарати чакаха да увековечат незабравимия за децата си момент.

„Първо им казаха да чакат до 20 часа, после до 21 часа, а накрая направо им казаха да си ходят. Всички бяха като попарени”, допълва майката.

От общината обясниха, че нямат отношение към концерта, само са помогнали при организацията. „Не бяхме във възторг от идеята да има два концерта по едно и също време – на Централния плаж и до паметника „Альоша”, но все пак става въпрос за национално турне на „Сънрайз”, затова помогнахме”, казва Стефан Минчев от общинския пресцентър.

След като разочарованите ученици си тръгнаха, „Сънрайз” посвириха пред рехава групичка зрители.


В категории: Бургас


14
Коментара
Флагман.БГ Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце 17/05/2024, Петък 10:29 0
14
Коментара по темата
14.
Ich Will
04.07.2011 14:52:58
0
1
rock, koito me poznava mnogo dobre znae koi sym az )) Ako se pozamislish i ti shte se setish )) A ti neshto se trevojish da pokajesh tvoeto , goliam rokadjia si shtom zashtitavash vidnite burgaski konteta-kompleksari))

Zashto Markolev precaka dechicata za 2 chasa koncert? Zashtoto negovata grupa e mnogo po iaka i vsichki sa otishli nego da slushat? To se vijda na snimkata kolko hora ima :))

A zashto Zazo puskashe lapetata da sviriat vsiaka sriada v Party Club-a bez da im vzeme edna stotinka?
Tuk niama smisyl da se sravniavat daje...
Vsichki idvaha da sushat lapetata i im se radvaha mnogo. I to predimno muzikanti ot burgaski grupi. Zazo im dade scena na koiato sa svirili tolkova mnogo i izvestni muzikanti, a Markolev mi padna silno v ochite....
I za cialata tazi svinshtina znam zashtoto imam blizki ot potyrpevshite koito mi se oplakaha i spodeliha.

Niamam poveche kakvo da kaja... Idiotite sa si idioti :))
13.
rock
03.07.2011 23:00:13
4
0
какво ?!?!?! ich will -кой си ти ве? покажи се ,кво се криеш ?!?! комплексите си не ги избивай на Мархолев,който малките дечица и да бягат срещу него ,пак няма да могат да го стигнат - нито на музикантлък,нито на техника. Сори,ама много ти личи ,че нещо те е настъпал Мархолев. Колкото до косата - ти като си плешив ко да та праим......
12.
Ich Will
03.07.2011 22:53:12
1
3
Тази година май на никой не му се е искало да гледа Марколев на плажа и затова го пратиха да свири ЗАД паметника :)))

Много съжалявам да чуя че така грозно се е подиграл с младите таланти и съм сигурна че тези малки дечица могат да си го сложат в малкият джоб във всяко едно отношение :))

Жалко че все още има хора които се подиграват с деца. Това са хора които са забравили своето детство и се мислят за порастнали...

П.С. Поизмий си косата най накрая ;)
11.
Иво Вартанян
02.07.2011 12:28:48
4
4
Заглавието е грозно и с такива заглавия журналистиката печели лоша слава , аз бях на концерта и беше много хубаво , ако има недоразумение може да се търси и мнението на Мархолев а не само мнени е на жена която се казва " майка на дете " - даже няма име ?!? , а децата ще свирят пак да дерзаят аз също свирих като ученик и по онава време едва ли сме мечтали за сцена по голяма от физкултурния салон на училище :) Мархолев и компания са хора с голям дух и съм сигурен че ще помогнат на децата да усетят тръпката на сцената . Успех на всички и бъдете позитивни .
10.
Мариета
02.07.2011 11:21:13
4
1
нали не очаквате някой да ви се извини след ТОВА?!?!?! така не се прави - правим го само българите - с назадничавите си прибързани реакции. И въпреки всичко се надявам децата ви да имат успех и съм сигурна,че дори и след пумията ,която изсипахте по Георги ,в удобен за него момент той пак ще помогне,както и го е правил!!!
9.
Родител до Мариета
02.07.2011 11:07:29
2
3
Извинявай, Мариета, вие кога разбрахте, че бургаският съд работи до 17 часа? Това е нормално, а не удължено работно време, за да представяте този факт едва ли не като непредвидено обстоятелство. Преди да поканите децата, трябваше да съобразите тези неща. И след като има такива проблеми, да им кажете предварително: "Няма възможност да свирите, деца, съжаляваме. Друг път заповядайте". Вие също сте били някога като тях и много добре разбирате какво им причинихте. Така че не са нужни много думи, а само една:"Извинявайте". Във Вашия коментар обаче тази дума не я открих!
8.
Георги Мархолев
01.07.2011 23:24:42
3
3
Браво на вас! Браво на милата майка и браво на невежия писач,който явно не е забелязал Кен Хенсли в рехавата групичка от 13 музиканта на сцената! :) Аз бях този,който покани и окуражи децата - такава ми е и програмата за вдъхновяване и поощряване на млади таланти и осигуряване не голяма сцена за тях! Вчера това не беше възможно за мое съжаление и причините бяха разяснени на всички музиканти от мен и озвучителя на концерта! Бъдете живи и здрави! Отваряйте си очите и ушите и честит празник !
7.
rock
01.07.2011 23:13:27
4
2
вие не заслужавате СЪНРАЙЗ и КЕН ХЕНСЛИ ! Хората снощи си тръгнаха от концерта с греещи лица ,одухотворени и щастливи! Това говори САМО за себе си!
6.
Мариета
01.07.2011 23:03:59
3
4
Здравейте ,родители! Пиша ви по повод лъжливата статия - Мархолев направи всичко възможно ,за да могат децата да се изявят и той лично покани децата да свирят. НО до 17ч. работи Бургаския съд и sound check -а на групата започна със голямо закъснение в 19ч. След което имаше мероприятие в домът на НХК и не беше възможно да свирят две групи преди началото на концерта,който пък започна по-рано от обявеното заради забележка от общинска полиция ,за евентуална възможност от оплаквание на граждани след 22ч. Човекът,който е писал тази статия е очевидно недоброжелателен и невеж! Мархолев е легендарен музикант не само за Бургас ,а и за цяла България и подобно отношение от страна на бургазлии ако въобще са такива е срамно!
5.
ФЕН на Кен Хенсли
01.07.2011 21:27:04
3
2
МАТЕРИАЛЪТ ВИ Е ОТКРОВЕНА ЛЪЖА..КЕН ХЕНСЛИ ПЯ, А С НЕГО ПЯХМЕ И НИЕ ДО 23.30 СНОЩИ...това че вие спахте или бляхте си е ваша работа, но за пореден път се опитвате да манипулирате хората които отварят сайта ...А концерт във Варна нямаше....знаеше се още вчера..преди да пишете проверете...а на концерта снощи имаше и фоторепротери и телевизии...
4.
Джордж МЪРСОЛЕВ
01.07.2011 20:26:15
2
3
Аз съм най-добрият РОК изпълнитЯл, ВЕ келеши! Аз съм най-дългата и МАЗНА КОСИЦА на БУргаския РОК, ВЕ лайна!
3.
Калина
01.07.2011 15:53:42
1
12
Не е голяма загуба, като знам каква група е Сънрайз пък какъв небивал музикант е Мърхолев.
2.
Дейвид Байрън
01.07.2011 15:47:17
0
10
Хенсли не е вокал на Юрая, ама нейсе. Като сте побеснели от слушане на чалга...
1.
шморц
01.07.2011 15:21:12
0
7
"29 култови места..."

Като им гледам кое култово място в Бургас са избрали не се учудвам от отношението им към децата!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка За тези, които се чувстват разочаровани или излъгани, Нордел предлага да последват примера на шведските републикански активисти и да изразят недоволството си по нестандартен начин Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце Никога не е имало толкова жалък ерген Верижна катастрофа затапи бул.“Тодор Александров“ в Бургас Верижна катастрофа затапи бул.“Тодор Александров“ в Бургас Инцидентът стана преди около час Криминалист хвали полицаите в Пловдив за задържането на Караджов, бил високорисков Криминалист хвали полицаите в Пловдив за задържането на Караджов, бил високорисков Дори да не е виновен за смъртта на родителите си, е закоравял до такава степен, че може лесно да премине границата, коментира Иван Савов Има ли право Кирил Петков да използва кола на НСО Има ли право Кирил Петков да използва кола на НСО Според бившият заместник-ректор на академията на МВР Милен Иванов колата, в която е пътувал бившият премиер, не се е движила много бързо Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му? Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му?  Осъденият на доживотен затвор бивш полицай е говорил, че се е подготвил с опасни вещества, но такива не са открити Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Момичета, които се явяват на държавния зрелостен изпит, споделиха, че се надяват да им се падне „Приказка за стълбата“ Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Над 50 000 дванайсетокласници се явяват на първия задължителен зрелостен изпит Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде След цяла нощ убеждаване от психолози и с полицаи, той не е изпълнил заканата си Късмет за Везните, а Лъвът да внимава с парите Късмет за Везните, а Лъвът да внимава с парите Хороскоп за деня – 17 май 2024, петък
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори