×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Западният либералитет пропуска историческа възможност, а цената плащат украинците


22 Април 2022, Петък, 13:30 ч.
Автор: Кристиян ШКВАРЕК

Западният либералитет пропуска историческа възможност, а цената на това плащат украинците

Специално да четат онези, които ме винят, че качвам подигравателни материали за американския президент и генерално "громя либералите точно в този момент", докато се води война в Европа. 

За войната в Афганистан САЩ изхарчиха малко над 2.3 трилиона долара: $2,300,000,000,000. Имаше години, в които около 2011/2012 се харчеха по няколко десетки милиарда на месец.

Това възлиза на 300 милиона долара НА ДЕН в продължение на 20 години. 

За 2 месеца война в Украйна САЩ са похарчили малко над 3 милиарда долара. Има решение на конгреса да бъдат похарчени още 13, но в рамките на "следващите месеци". Тоест по няколко милиарда на месец срещу Путин, а десетки милиарди, на моменти - стотици милиарди на месец, срещу талибаните. 

Вие, които мрънкате, че не било моментът да се "громи западния либералитет" - вие не харесвате Русия, нали? Мразите я, даже. Искате тя да се провали? Ами тъкмо войната в Украйна можеше да бъде превърната в нейно гробище. Консерваторите във Варшава, които също хулите от години, разбраха това и изсипват всичко, което могат, към Украйна. Но тъкмо САЩ можеха най-категорично да се възползват от трапа, в който е попаднал Путин, и да го затрупат там. Да излеят такова нечувано количество пари и техника, че Украйна да се превърне в мина, на която Русия е стъпила. И това изобщо нямаше да бъде особен проблем за САЩ и бюджета им, съдейки по историческите ДВАДЕСЕТ години, в които изливаха по $300 милиона на ДЕН в Афганистан. (да не забравяме, че по същото време изсипваха и по още толкова в Ирак) 

Защо, обаче, това не се случва? Защо САЩ изпускат историческата възможност да причинят това на Русия? Защо отделят символичен ресурс срещу Кремъл в Украйна, след като отделяха десетки пъти повече срещу някакви си планински овчари? 

Ами тъкмо заради стареца, когото подигравам, а на вас това не ви харесва. Заради администрацията му, вицепрезидента му, целия либералитет, който взе управлението в Щатите и пропуска историческата възможност да превърне Украйна в гибелна за Путин. Заради тяхната некомпетентност, нерешителност, тежка корупция, непотизъм и чисто либералните им, постмодерни недостатъци. Заради всичко, което бавно, но сигурно, убива Запада, откакто се случи либералната му трансформация. 

Следователно, няма момент, който да е по-подходящ и належащ за "громене на западния либералитет" от сега. Моментът, в който този либералитет пропуска историческа възможност, а цената на това плащат украинците.

*Коментарът е на Кристиян ШКВАРЕК от профила му във фейсбук, заглавието е на Флагман


В категории: Политика


4
Коментара по темата
4.
Самата истина
22.04.2022 17:31:02
1
12
Защото немогат! Немогат да съсипят Русия и много добре го знаят. Могат временно да я наранят, дестабилизират,да я нарочат, оплюят, изолират но само временно нищо повече защото знаят че няма как да унищожат държава която си има всичко. Която притежава 2/3 от всички природни ресурси, която притежава най големите плодородни площи, най големите сладководни запаси,най големите мозъци във всички сфери. Много добре знаят че няма как да унищожиш държава която е да се изолира сама пак ще оцелее защото си има всичко. САЩ може и да са по многолюдни но като махнеш латонисите, черните и азиатците. Белите са наполовина от броя на белите в Русия. Затова ще разиграват цирка ние ви даваме пари и оръжие вие се оправяйте. Ние сме ама не смеем...
3.
Обединена Европа
22.04.2022 16:53:46
0
2
Авторът предполагам, че е свързан с ултраконсервативното крило на католическата църква в Полша "Ordo Iuris". Те са тези, които забраниха абортите и инвитро.
2.
Дернев
22.04.2022 14:07:02
4
8
Много им се иска и полагат всички усилия да го постогнат. Нещата загрубяха много с удара и потъването на флагманският кораб. Докато нещата не са излезли от контрол си мисля, че американците сенуждаят от отрезвяване. Пожар и потъване на един от самолетоносачите им ще свърши работа. Често стават пожари там. Те трябва да разберат, че са на първа линия, ако загрубее играта която те започнаха с НАТО в Европа.п
1.
жестоката истина
22.04.2022 13:56:10
9
4
Тези ПРАЗНИ приказки, щяха да бъдат основателни (донякъде), ако алтернативата не беше (зависимият) от Русия Тръмп. Недоразумението Тръмп ли ще ГРОМИ Русия? Ами вижте му снимките с Путин, как гледа ГУЗНО встрани. На всеки непредубеден човек отдавна е ясно, че Тръмп е човекът на Русия. Това го казват в прав текст, и много пъти, разни руски политици и журналисти. А зависимостта му е (навярно) още от времето, когато като млад бизнесмен посещава СССР. Тогава са го снимали "по без гащи", като се вземе предвид какво представлява този индивид - милиардер, който може да си поръча всякакви каки, а опипва в асансьора задниците на машинописките - т.е. пълен боклук. И затова не предприемаше нищо срещу Русия, а се нахвърляше срещу Китай - те нямат компромати срещу него.
Затова статията е с добри пожелания, но не се покрива с реалността.
Лекето Тръмп по никакъв начин не може да се мери с Роналд Рейгън.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ясни са окончателните резултати за Бургас, вижте прогнозното разпределение на 14-те мандата във Втори МИР Ясни са окончателните резултати за Бургас, вижте прогнозното разпределение на 14-те мандата във Втори МИР За края на учебната година: Родители се рекетират за подарък на класната За края на учебната година: Родители се рекетират за подарък на класната Събират от 30 лв. до 100 лв. от дете да изненадат госпожите Седмицата започва с жега, термометърът удря 40 градуса Седмицата започва с жега, термометърът удря 40 градуса Температурата на морската вода е 24° Моторист без книжка блъсна 6-годишно дете Моторист без книжка блъсна 6-годишно дете Той също е пострадал При 88 % в Бургас: ГЕРБ води, ДПС – втори, трети „Възраждане“ При 88 % в Бургас: ГЕРБ води, ДПС – втори, трети „Възраждане“ ПП-ДБ остават четвърта политическа сила, а пета са ИТН Има ли частна армия „Величие“? Николай Марков заговори за грабежа в болниците Има ли частна армия „Величие“? Николай Марков заговори за грабежа в болниците България е фалирала отдавна, защото няма основната функция да си изпълнява като държава, каза пък Ивелин Михайлов ДПС започна да вдига резултата при 80 % от обработените протоколи ДПС започна да вдига резултата при 80 % от обработените протоколи Движението е на второ място с 14,17 %, но тепърва ще расте в следващите часове Българите вдигнали червен картон на политическия елит, социолог заговори за роене на ГЕРБ и ПП-ДБ Българите вдигнали червен картон на политическия елит, социолог заговори за роене на ГЕРБ и ПП-ДБ Това е наказание за неуспешната ротация, коментира Добромир Живков Ще има ли правителство след вота? Малките партии в парламента улесняват Бойко Борисов Ще има ли правителство след вота? Малките партии в парламента улесняват Бойко Борисов Колкото повече са политическите формации в Народното събрание, толкова по-вероятно е да подкрепят кабинета, каза доц. Стойчо Стойчев При 70 % обработени протоколи в Бургас: Кои са шампионите по преференции При 70 % обработени протоколи в Бургас: Кои са шампионите по преференции Димитър Найденов до този момент е 1413 гласа, Любен Дилов – 1260, Галя Василева – 758, Тодор Байчев – 673, Борис Аладжов – 962
Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба Губят цели 24 места Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Крайнодясната Алтернатива за Германия (AfD) e втора политическа сила Колосална победа на евровота за крайнодясната партия "Национално обединение" във Франция Колосална победа на евровота за крайнодясната партия "Национално обединение" във Франция Резултатът е двойно по-голям от броя на гласовете, спечелени от центристката партия Renew на президента Еманюел Макрон (15,2%) Ето как броят бюлетините на живо Ето как броят бюлетините на живо През специална платформа всеки може да проследи процеса в секционните избирателни комисии
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня Пиян мъж се доближава до полицай.
- Господин полицай, колко цицини имам на главата?
- Три.
- Значи още три стълба и съм вкъщи.
Виц на деня Виц на деня На младини - правиш с*кс - появяват се деца.
В зряла възраст - тъкмо се наканиш да правиш с*кс и се появяват децата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук В семейството трябва да има баланс и хармония. Тя истеричка, той непукист!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори