×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тошко Йорданов с нов залп към партньорите: Аз може да съм тъп, ама не чак дотам!


Тошко Йорданов с нов залп към партньорите: Аз може да съм тъп, ама не чак дотам!
"Всички, които са засегнати, да отиват при Кирил Петков, при Асен Василев и при ПП, ДБ и БСП", обяви Йорданов във връзка с очаквани проблеми с парите за пътищарите
Ключови думи: парламент, правителство
20 Април 2022, Сряда, 12:49 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Възникна нов проблем - от чий бюджет да се платят парите на пътищарите

От „Има такъв народ“ (ИТН) пак влязоха в конфликт с коалиционните си партньори. Повод отново стана проекторешението за разплащане на Агенция „Пътна инфраструктура“ по спорни договори за ремонти.

По време на пленарния дебат днес злополучният кандидат за управител на БНБ и председател на бюджетната комисия Любомир Каримански от ИТН направи предложение за поправки, което обаче доведе до нов смут. Според него парите на пътищарите следва да се изплатят не от бюджета на Министерството на регионалното развитие (ръководено от Гроздан Караджов от ИТН), а от централния бюджет. 

Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов по-късно реагира: „Предложението, което направи нашият депутат и председател на Бюджетна комисия Любомир Каримански, е абсолютно точно и вярно. Съжалявам, че г-н Ананиев (от „Продължаваме промяната“), който ръководи Комисията по регионално развитие, не знае, че в бюджета няма предвидени пари за това и ще трябва Министерството да ги взима от собствения си бюджет и после ние трябва да актуализираме бюджета, за да ги възстановим. Това трябва да е пределно ясно още сега – че ние ще трябва да направим това, иначе това Министерство ще стартира, ако това мине, с близо половин милиард минус предварително. Също така забелязах веселия хаос, който настъпи сред коалиционните ни партньори, след като той обяви това предложение. И сега ние „Има такъв народ“ сме в интересна ситуация и аз ще се обърна към депутатите на „Има такъв народ“: колеги, предложението на г-н Каримански е абсолютно точно, вярно, правилно и справедливо. Това е истината. От друга страна, познавайки манталитета на коалиционните ни партньори, напълно е възможно след това те да гласуват против цялото решение и ние отново да блокираме този проблем. Затова ви предлагам, въпреки справедливостта и истината, вие и ние заедно с вас да гласуваме против предложението на г-н Каримански, за да постъпим коалиционно, вярно – тъпо, но коалиционно. Защото проблемът е голям и засяга твърде голяма група хора.

И искам да стане ясно, че след като това, живот и здраве, мине по начина, по който е предложено, отговорността за всякакви забавяния, мотания, проблеми, неплащания, тъй като тези неща ще дойдат тук в парламента, всички, които са засегнати, да отиват при Кирил Петков, при Асен Василев и при ПП, ДБ и БСП. Така че, колеги, предлагам ви да гласуваме като коалиционни тъпи партньори!“

Любомир Каримански след това обясни, че оттегля предложенията си, за да улесни колегите си.

Йордан Цонев от ДПС пък се обърна към парламентарния шеф на ИТН: „Г-н Йорданов, не знам дали е тъпо, но при всички случаи е противоконституционно, противобюджетно, което значи противозаконно и ако е релевантно на тъпо, значи е тъпо. Миналия път обяснихме, че правомощия на изпълнителната власт не могат да бъдат прехвърляни на законодателната дори с решение на Народното събрание. Защото това нарушава баланса на властите, а това има право да го направи само Велико Народно събрание.“

Освен това не г-н Каримански, а първи проф. Петър Чобанов (депутат от ДПС) обяснил, че не може средствата да са за сметка на бюджета на Министерството на регионалното развитие, а трябвало да се плати от централния бюджет.

Според Цонев съобразно Закона за публичните финанси не може с пари от бюджета за тази година да се плащат задължения, възникнали миналата.

Тошко Йорданов се съгласи: „Вярно е, противоконституционно е това, което ще направим.“

„Затова казах, че предлагам на колегите да бъдем коалиционно верни и тъпи в тази ситуация“, добави той.

ИТН обаче държали да има отделна комисия в парламента, която да контролира всички разходи по министерствата, а не само тези на АПИ.

„Някои от вас си позволяват да правят намеци, че въпреки всичко след това щяло да има някакви далавери, намеквайки за Министерство на регионалното развитие. Добре. Ние ще бъдем коалиционно верни и тъпи! Но като ще е така, нека да има парламентарна комисия, която да гарантира, че всички други плащания ще бъдат честни. Защото 600 милиона срещу 13 милиарда в министерството на Лорер – аз може да съм тъп, ама не чак дотам“, завърши пак нападателно Тошко Йорданов.

 


В категории: Политика


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
14
Коментара по темата
14.
котор гербераст
21.04.2022 06:35:53
0
2
Ма мноу съм тъп, чак дрънча на кухо!
13.
Амии
20.04.2022 17:16:56
2
8
Тъпите са всички, които допуснахме такива боклуци да влязат в парламента. Трябва да се изработят нови критерии за кандидатстване в НС. Преди всичко да са доказани професионалисти в икономиката защото това ще бъде много важно за напред. Иначе глад и мизерия. На олигофрени и на цирковете им се нагледахме.
12.
Котора
20.04.2022 15:54:35
6
8
Герберас толкова си прост момче, че и за чеп за зеле не ставаш смешник.
11.
Герберас
20.04.2022 15:24:55
7
6
Кога ще почва чагъртането. 100 дни минаха пак герберастия по хранилките???
10.
Герберас
20.04.2022 15:23:32
5
8
Търся 20 гербераста за свинеферми в чехия
9.
Все ми е тая....
20.04.2022 14:53:35
2
7
За първото е прав!
За второто не е сигурно!
8.
!!!!!!
20.04.2022 14:39:11
5
14
Ама мноу си тъп Тоше!
7.
Парньор
20.04.2022 13:47:35
8
20
Не си много умен, но пък си много долен!
На всички стана ясно що за птичка си ти и скапаната ви партия! От сега е ясно, че при следващото раздаване на картите, вас ще ви няма, боклуци!!!
6.
DGD
20.04.2022 13:27:07
12
10
Духайте бедняци. А дано още се вдигнат цените на всичко че простите селяни с 20 годишните си бръкми дето надойдоха тук да не могат да си плащат наема и да се разкарат обратно в селата от където са изпълзели.

Тук трябва да останат само заможни хора с акъл а не някакви прошляци дето ми говорят на диалекти и вместо Е казват И.

GO back to the village Go back Yambul/sliven/strandja !!!
5.
Хм
20.04.2022 13:15:25
12
22
Тошко е много по в час от Кирето и схемите на Асенчо.
4.
Aaaaa
20.04.2022 13:13:15
9
14
дотам си тъп, чак дотам си !
Ни повече, ни по-малко !
3.
Докато
20.04.2022 13:11:20
10
17
Тошко не го изгонят от парламента, вечно ще се въртим в кръг....
Или пък да поумнеят, че ако искат да направят нещо, да казват обратното на това, което искат..
Тъй като Тошко е винаги против, нещото ще мине ...!
2.
Тъпо е
20.04.2022 13:06:48
2
20
Да обявяваш от трибуната на Парламента, че същият има САМО и единствено законодателни функции !
В такъв случай защо поръчката на "ефовете" беше с одобрение от парламента, защо даването на оръжия на Украйна пак се чака решение на Парламента, защо Парламента определя кой ще е шеф на БНБ ?! Тези или не знаят какви са функциите на Парламента , или изобщо не знаят защо са там !
1.
Външен наблюдател
20.04.2022 12:59:25
8
26
Не си прост!Просто не си знаеш гьола.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори