×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зеленски: Светът да е готов за възможността Русия да извърши ядрена атака


16 Април 2022, Събота, 11:45 ч.

Санкциите срещу Русия са от огромно значение, заяви украинският президент

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че светът трябва да е подготвен за възможността Русия да извърши ядрена атака, предава dnes.bg.

В интервю за Си Ен Ен Зеленски каза, че "всички страни по света" трябва да бъдат подготвени за възможността руският президент Владимир Путин да използва тактическо ядрено оръжие във войната си срещу Украйна.

Зеленски посочи още, че Путин може да посегне към ядрено или химическо оръжие, защото не цени живота на народа на Украйна. „Не само аз – целият свят, всички страни трябва да се притесняват,“, каза Зеленски,
Той бе попитан дали се тревожи от последните коментари на директора на ЦРУ, който каза в четвъртък, че Русия може да използва тактически ядрени оръжия в своята инвазия.

„Не само аз, целият свят, всички страни трябва да се притесняват, защото това може да е истината“, каза Зеленски, като за кратко премина на английски с акцент. „Трябва да мислим, че не се страхуваме, да не се страхуваме, а да бъдем готови“, продължи той. "Но това не е въпрос за Украйна, не само за Украйна, но и за целия свят".

Миналия месец говорител на Кремъл каза, че Русия ще прибегне до ядрени оръжия само, ако е изправена пред екзистенциална заплаха.

Зеленски беше попитан и за потъването на ценния руски военен кораб "Москва", но се отклони от съобщенията, че той е бил ударен от две украински ракети. „Знаем, че вече не съществува. За нас това бе силно оръжие срещу страната ни, така че потъването й не е трагедия за нас. Колкото по-малко оръжия има Руската федерация, която е нападнала страната ни, толкова по-добре за нас”, каза президентът.

Един от акцентите в среднощното обръщение на Володимир Зеленски беше колко ще продължи войната.

 "Успехът на нашите военни на бойното поле е от огромно значение. С историческа тежест. Но това все още не е достатъчно, за да изчистим земята си от окупаторите. Ще продължаваме да се бием. Санкциите срещу Русия са от огромно значение. Те са икономически болезнени. Но все още недостатъчни, за да оставят руската военна машина без ресурси за действие. Призоваваме за повече и по-тежки санкции. Ето тези два фактора ще определят колко дълго ще продължи войната," каза Володимир Зеленски, цитиран от БНТ.

По думите му колкото по-бързо Киев получи необходимите оръжия и колкото по-скоро бъде наложено петролно ембарго на Русия, толкова по-скоро ще има мир.

Зеленски добави, че въпросникът за присъединяването към Европейския съюз е почти попълнен и скоро ще бъде предаден в Брюксел. При посещението си в Киев, председателят на ЕК Урсула Фон Дер Лайен каза, че след като бъде получен, документът ще бъде разгледан във възможно най-кратки срокове.

Делегация от Украйна начело с премиера Денис Шмигал ще посети САЩ идната седмица. Шмигал заедно с финансовия министър на Украйна и управителя на централната банка на страната ще посетят Вашингтон по време на пролетните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка. Очаква се акцент в разговорите им да бъде икономическото възстановяване на Украйна.


В категории: Войната в Украйна


4
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
4
Коментара по темата
4.
R
16.04.2022 16:19:36
1
5
Умираи ве мръсен евреин
3.
Пак
16.04.2022 13:36:49
2
6
Основен виновник ще са този неуравновесен и зависим ревльо и неговите господари
2.
паткан
16.04.2022 12:38:00
2
12
Проблемите по света винаги са започвали с някой болен мозък , като този.
1.
Дернев
16.04.2022 12:15:59
1
9
Стигнелисе до употреба на ядрено оръжие се слага началото на 3-та СВ. Първите удари трябва да са в Щатите, а не в Европа, както се надяват те с това обилно въоръжаване в европ3йс6и страни. САЩ са основно отговорни за войната и разединението в Европа и те трябва да понесат пълните последици от това. Европа вече носи своите, основно заради пасивността на Франция и Германия, че бавят създаването единната ни армия и СЕЩ с което фактически подпомогнаха САЩ да държат Европа слаба и разединена. Но САЩ са основният виновник за събитията в Европа сега и САЩ трябва да е първата цел. Дано не се стига до там, но неразумността на европейците е пагубна.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори