×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Остават три дни до националното състезание с водородно задвижвани автомобили Horizon Grand Prix
  • Хороскопа си за деня - виж тук
  • Банкноти с лика на крал Чарлз III влизат в обращение от днес
  • Илон Мъск позволи публикуването на порнографско съдържание в социалната мрежа X
  • От 3400 до 523 лева - това е ножицата между пенсиите, които се дават в България
  • Лекарите може да не разрешат на Майк Тайсън повече да се боксира, въпреки че се уговори за професионален двубой с ютубъра Джейк Пол
  • Стрелба по посолството на САЩ в Ливан, военни са простреляли нападателя, за когото съобщиха само, че е сирийски гражданин
  • Експлозия във военна база в Южен Израел оставя девет души ранени
  • Жега и гръмотевични бури през следващите дни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Българката спечели "Грами" за „Women warriors“


Българката спечели "Грами" за „Women warriors“
Пенка Кунева е сред малкото жени композитори в Холивуд. Тя е написала 7 от общо 14 глави за "Women warriors"
04 Април 2022, Понеделник, 10:59 ч.
Автор: Флагман.Бг

Саундтракът на филма беше номиниран в категория "Класическа колекция"

Българската композиторка Пенка Кунева е в екипа, който спечели награда "Грами" на тазгодишната церемония, която се проведе в Лас Вегас, съобщава БНТ. 

Сънародничката ни е отличена за музиката към филма "Women warriors". Продукцията е посветена на активистки, които се борят за правата на жените.

Саундтракът на филма беше номиниран в категория "Класическа колекция". Българката е написала 7 от общо 14 глави.

Пенка Кунева е сред малкото жени композитори в Холивуд. Работи като композитор и оркестратор повече от 20 години.

Тя е завършила Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София с пиано и Националната музикална академия с теория. През 1990 г. заминава за САЩ със стипендия за обучение по композиция в университета "Дюк". През 1997 г. защитава докторат по композиция в и започва кариера на композитор в Холивуд.

На тазгодишните награди "Грами" триумфира джазменът и ръководител на група Джон Батист.

Батист, който е бендлидер в късното шоу на Стивън Колбер, получи 5 статуетки, включително топ наградата - албум на годината за джаз албума си "We Are", вдъхновен от движението "Black Lives Matter".

Останалите призове на Джон Батист, който водеше по номинации с 11 на брой, са за най-добро музикално видео за "Freedom" - ярък трибют за Ню Орлиънс, и награда за композицията и аранжимента на песните за анимацията "За душата" на "Пиксар".

Дуото "Силк соник" в състав Бруно Марс и Андерсън Паак спечели другите две водещи награди "Грами" - за песен и запис на годината за хита си "Leave the Door Open", вдъхновен от 70-те години на миналия век.

Деветнадесетгодишната тийн сензация Оливия Родриго, прочула се със сърцераздирателната балада "Drivers License" от дебютния ѝ албум "Sour", спечели четвъртата водеща награда за най-добър нов изпълнител. Към нея певицата прибави още две отличия.

Един от ключовите моменти на церемонията беше включването на президента на Украйна Володимир Зеленски.

"Какво се противопоставя най-много на музиката? Мълчанието на разрушените градове и убитите хора. Запълнете тишината с вашата музика. Подкрепете ни по всеки възможен начин. С всичко друго, но не и с мълчание", призова Зеленски в предварително записаното си послание.

Церемонията за наградите "Грами" - водещите отличия в света на музиката, трябваше да се проведе през януари, но беше отложена заради увеличаването на случаите на зараза с коронавирус. Шоуто освен това беше преместено от Лос Анджелис в Лас Вегас. Звездите преминаха по червения килим, а хиляди зрители препълниха залата, за разлика от миналата година, когато събитието беше на открито пред малобройна публика.

Ето списък на победителите в основните категории на 64-ите годишни награди "Грами":

* Джазменът и ръководител на група Джон Батист оглави вечерта с пет награди, включително за албум на годината.

* Ретро изпълнителят Silk Sonic - груповият проект на Бруно Марс и Anderson .Paak - спечели четири награди, включително за запис и песен на годината. Поп сензацията Оливия Родриго беше обявена за най-добър нов изпълнител.

В останалите основни категории наградите бяха разпределени така:

* Албум на годината: Джон Батист, "We Are"

* Запис на годината (цялостно изпълнение на песен): Silk Sonic, "Leave The Door Open"

* Песен на годината (най-добро авторско изпълнение на песен): "Брандън Андерсън, Кристофър Броуди Браун, Дърнст Емил II и Бруно Марс, автори на песни (Silk Sonic)

* Най-добър нов изпълнител: Оливия Родриго

* Най-добър музикален видеоклип: Джон Батист, "Freedom"

* Най-добър рап албум: Tyler, The Creator, "Call Me If You Get Lost" -

* Най-добро рап изпълнение: Бейби Ким с участието на Кендрик Ламар, "Family Ties".

* Най-добър рок албум: Foo Fighters, "Medicine At Midnight"

* Най-добър поп вокален албум: Оливия Родриго, "Sour"

* Най-добро поп солово изпълнение: Оливия Родриго, "drivers license"

* Най-добър световен музикален албум: Анжелика Киджо, "Mother Nature"
 


В категории: Лайфстайл


1
Коментара по темата
1.
Наградят ли някой и веднага го хвалим че е българи
05.04.2022 13:38:16
0
2
Само не разбрах Грами ли е спечелила или е била част от акипа спечелил Грами, щото май има значителна разлика
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Училище „Александър“ стартира летни програми за интензивно изучаване на английски език Училище „Александър“ стартира летни програми за интензивно изучаване на английски език Учениците на Мариета Рохова са сред децата с най-високи езикови постижения в България Коалиция „Солидарна България” закри кампанията си в Бургас: Ще бъдем част от 50-ото НС Коалиция „Солидарна България” закри кампанията си в Бургас: Ще бъдем част от 50-ото НС Ние сме про-работническа коалиция и в следващото НС ще отстояваме интересите на трудещия се човек”, каза Иван Кирилов, който води листата на коалицията за 2-ри МИР Новите патрулки тръгнаха по АМ "Тракия" Новите патрулки тръгнаха по АМ "Тракия"  Припомняме, че вчера вътрешният министър Калин Стоянов връчи ключовете на 86 автомобила за нуждите на пътна полиция в страната Кървава драма: Мъж се барикадира в жилище и намушка две жени, полицай произведе изстрели Кървава драма: Мъж се барикадира в жилище и намушка две жени, полицай произведе изстрели Една от ранените е настанена в болница От утре животът на тези три зодии може да се промени кардинално От утре животът на тези три зодии може да се промени кардинално Настъпва новолуние  Ад в Гърция, властите предупреждават за нещо страшно Ад в Гърция, властите предупреждават за нещо страшно Очакват се необичайно високи температури  Той е олимпийски шампион, но се забърка в страшен скандал, след като заплаши плеймейтка с убийство Той е олимпийски шампион, но се забърка в страшен скандал, след като заплаши плеймейтка с убийство "Ще ви убия! Ще ви съсипя!", крещял Кирил Терзиев Защо й отнеха короната Мис България Защо й отнеха короната Мис България 18-годишната Кравец се държала супер арогантно с човека, който държи лиценза на конкурса Мълния удари кола във Велико Търново на метри от концерта на Лили Иванова Мълния удари кола във Велико Търново на метри от концерта на Лили Иванова Инцидентът е станал около 19:30 часа на метри от Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ Той я тормозеше, детето им живееше в токсична среда, избухна Глория за бившия си зет Той я тормозеше, детето им живееше в токсична среда, избухна Глория за бившия си зет Тя наруши мълчанието си по темета 3 години след раздялата  
Къде в държавната администрация заплатата е 6 хил. лева Къде в държавната администрация заплатата е 6 хил. лева Най-високите максимални заплати взимат служителите на позиция "Директор на дирекция“ Това е новият Фончо - джигит, който кара колата си с алкохол на волана Това е новият Фончо - джигит, който кара колата си с алкохол на волана Мъжът обича да демонстрира положението из Луковит, като определено се чувства над закона Хакери удариха жестоко ТикТок! Важни личности и медии изпищяха Хакери удариха жестоко ТикТок! Важни личности и медии изпищяха Сред атакуваните е и Парис Хилтън, но профилът й не е компрометиран Отиде си турска звезда - любимка на милиони българки Отиде си турска звезда - любимка на милиони българки Почина Фатма Каранфил Банкноти с лика на крал Чарлз III влизат в обръщение от днес Банкноти с лика на крал Чарлз III влизат в обръщение от днес  Новите купюри са полимерни, а не хартиени Профили на известни марки и личности засегнати при хакерска атака срещу TikTok Профили на известни марки и личности засегнати при хакерска атака срещу TikTok Един от хакнатите е на CNN Развяха руското знаме в Парасковиевка и Зеленски заговори за масирани атаки в Донецка област Развяха руското знаме в Парасковиевка и Зеленски заговори за масирани атаки в Донецка област Според някои анализатори офанзивата край Харков може да прикрива опит за пробив на други места по фронтовата линия Везните да не отказват помощ, а Близнаците да внимават с парите! Везните да не отказват помощ, а Близнаците да внимават с парите! Хороскоп за деня – 5 юни 2024, сряда Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Българската прокуратура разследва убийствата на "Вагнер" в Донецк Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Българската прокуратура разследва убийствата на "Вагнер" в Донецк Производството е образувано на 22 август 2023 г Стана ясно защо свалиха Черешката на тортата Стана ясно защо свалиха Черешката на тортата Оказва се, че промяната се е наложила заради новото предаване на медията, „Скрита самоличност“, водещ на което ще е Герасим Георгиев – Геро
Елена ПОПТОДОРОВА, бивш посланик в САЩ Елена ПОПТОДОРОВА, бивш посланик в САЩ Здрасти, Вучич! Готово, брат, става. Разбирате ли какво съобщи Вучич за казуса "Сребреница" Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Вчера мъжа ми получи анонимно писмо.
- Ау, какъв ужас. От кого?
Виц на деня Виц на деня - Какво прави червей в главата на блондинка?
- Гладува.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук От хитростите на блондинките: като няма какво да кажеш - усмихни се и си оправи сутиена.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори